Reklama

Máme pro vás tip na skromnou, ale chutnou večeři. Podmínkou je sehnat dobré nové brambory, což je podle zkušeností mnohých poslední dobou v české krajině poněkud náročné. Ale pokud se vám to podaří, tento recept je ideální! Nemusíte mít doma moc ingrediencí a všichni se budou oblizovat!

romadur

Příprava trvá asi 40–60 minut. Recept je pro 4 osoby.

Nové brambory s Romadurem - recept z www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta

 

Ingredience

  • 1 kg drobných nových brambor ve slupce
  • 2–3 Romadury
  • 0,3 l světlého piva
  • koření gyros, černý pepř, sladká paprika, sůl
  • trochu Jihočeského másla nebo smetany
  • sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy:

  • Dobře omyté brambory smícháme ve vymazaném pekáči s kořením a na kostičky pokrájeným Romadurem, přidáme trochu másla nebo smetany a zalijeme pivem.
  • Pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia, dokud brambory nezměknou. Pak odkryté dopečeme, než dobrota chytne tu správnou barvu.
  • A co k tomu? Vychlazené pivo, vychlazené podmáslí nebo vychlazený zákys jsou určitě správnou volbou.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!