Vaření

Vaříme v páře: Vyzkoušejte naše recepty a parní hrnec

Proč vařit v páře? Pokud vám záleží na zdravém jídelníčku, jistě si oblíbíte přípravu jídel v páře. Horká pára respektuje přirozenou strukturu potraviny. Jedná se o jemné, neagresivní vaření, které zachovává o mnoho více vitaminů a minerálních látek než při běžné úpravě. Nejedná se jen o přípravu zeleniny. Vyzkoušejte i maso, těstoviny, ryby, přílohy. Opravdu je to velmi chutné! Šťáva zůstává uvnitř připravované potraviny a její barva a hlavně chuť i tvar zůstávají zachovány. Také oceníte, že k přípravě není potřeba ani žádný tuk.

Přinášíme zajímavé recepty od Elly. Pokud máte rádi zdravá lehká jídla, připravte lososa s brokolicí v páře. Je to snadný a rychlý recept, který se hodí jako lehký oběd nebo večeře.

Suroviny

  • fff4 kousky lososa
  • 1 brokolice
  • těstoviny
  • 1 plechovka zeleninové směsi Mexiko
  • sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku

 

Postup

Připravíme si plátky lososa. Já jsem ukrojila čtyři plátky, široké asi 5 cm z celé vyfiletované poloviny ryby. Kdo chce, může si je den předem okořenit. Postačí pepř, výborné je i koření s citronovou trávou a rozmarýnem. Lehce osolíme.

Na tento oběd nám postačí dvě patra parního hrnce (kdo má 4 kousky ryby, použije všechna tři patra, protože do vrchních dvou pater dá vždy po dvou kouscích ryby). Do spodního koše dáme na větší růžičky rozebranou brokolici, kterou osolíme. Do vrchní misky dáme rybu, na kterou položíme ještě plátky česneku.

Parní hrnec zapneme na deset minut a dále se o něj nestaráme. Na sporák si dáme vařit do hrnce osolenou vodu na těstoviny, které uvaříme al dente a scedíme. Poté do nich zamícháme plechovku zeleniny Mexiko, kdo chce, může přidat kapičku smetany, ale není to vůbec nutné.

Konec přípravy těstovin by se měl zhruba shodovat se zapípáním parního hrnce a my už jen naložíme pochoutku na talíř a servírujeme.

Pozor! Po deseti minutách v parním hrnci je losos uvnitř pěkně růžový, polosyrový. Kdo má raději „udělanější“ maso, přidá ještě asi pět minut navíc.

losos v pᦡmp;rcaron;e

 

Náš tip: Parní hrnec Calderon

Parní hrnec se třemi parními nádobami, který je velmi vhodný pro zdravý způsob vaření a tepelné přípravy jídel. Oproti běžným parním hrncům ETA Calderon ušetří při vaření až 50% vašeho času a zároveň zachová důležité živinyvitamíny. Umí vytvořit dokonalou páru již za 30 sekund a tím urychlí přípravu pokrmů a nezamění přirozenou chuť potravin. Uvaříte v něm snadno rýži nebo vejce na mnoho způsobů.

ukazatelem vody vždy víte, kdy je nutné vodu doplnit přes praktický otvor ve víku. Hrnec disponuje odkapní miskou pro bezpečné zachycení zkondenzované páry, 30 minutovým časovým spínačem, světelnou kontrolkou provozu a také ukazatelem hladiny vody (max. 2l).

Nadstandardní rychlost vaření, výkon, zdravý způsob vaření a moderním design, to je parní hrnec Calderon od Ety s prodlouženou zárukou 3 roky.

Více informací o produktu najdete zde.

eta

 

Čtěte také:

   
17.02.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [9] KamcaPol [*]

    Parní hrnce jsou super věc. Mám doma i na chalupě. Dělám v tom často, někdy pak dodělávám v troubě do kůrčičky, ale i tak je to velké urychlení ;-)

    superkarma: 0 24.10.2016, 16:07:12
  2. avatar
    [8] elly [*]

    Taky bych se bez něj neobešla. Ne, že bych v něm dělala denně, ale třeba losos nebo zelenina z něj nemá chybuSml67 Mám takový levnější kousek, už celkem dlouho, tak uvažuju nad výměnou za něco lepšího... Jo a jsou z něj božské brambory!!! Vařené jim nesahají ani po kotníky...

    superkarma: 0 17.02.2016, 17:47:38
  3. avatar
    [7] SNÍŽEK [*]

    parní hrnec nemám a nechybí mi Sml23

    superkarma: 0 17.02.2016, 15:51:26
  4. avatar
    [6] SandraAbigail [*]

    Parní hrnec používáme už víc jak rok a nedáme na něj dopustit. Je to podle mě povinná součást kuchyně, stejně jako třeba mikrovlnka a rychlovarná konvice.

    superkarma: 0 17.02.2016, 15:21:51
  5. [5] Pajka19 [*]

    UŽ VÍM CO CHCI K NAROZENINÁMSml67

    superkarma: 0 17.02.2016, 14:38:14
  6. avatar
    [4] diblice [*]

    knedlíky už jinak nevařím a povedou se vždy, ne jako dřív ve vodě

    superkarma: 0 17.02.2016, 10:22:09
  7. [3] bobani [*]

    Sml67

    superkarma: 0 17.02.2016, 09:55:20
  8. [2] Klára Křížová [*]

    vaření v páře, za mne ano Sml67

    superkarma: 0 17.02.2016, 09:35:53
  9. avatar
    [1] glady [*]

    parní hrnec je perfektní, ušetří nám spoustu času a jídlo v něm připravené mi chutná a ještě navíc je zdravéSml22

    superkarma: 0 17.02.2016, 05:42:43

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme