Vaření

Vaříme s Vámi: Dvakrát slaný koláč - quiche

Vaříme s Vámi je projekt Maggi, ve kterém spolu s redaktorkou rubriky Vaření magazínu Žena-in, Elly Kolaříkovou, nahlédneme do vašich kuchyní. Elly s kamerou přijede k vám domů a ráda s vámi uvaří nebo upeče vaše oblíbené speciality. 

Facebook Sledujte vše na této stránce na facebooku.

Vaříme s Vámi

To, že nevaří jen ženy, ale i muži, je samozřejmé. A my jsme byli moc rádi, že se do Vaříme s Vámi přihlásil právě Josef, se kterým byla výborná spolupráce. Navíc nás pozval do překrásného bytu, který je celý zařízený ve francouzském stylu. Nemohla jsem se vynadívat na všechny ty dekorace, krásný zrestaurovaný nábytek, doplňky a vychytávky, kterých byl byt plný. V pauzách mezi natáčením, které vznikají, když je potřeba přestavět kamery, upravit světla, nebo třeba jen čekáme, než se nám dopeče to, co máme v troubě, jsem se natáhla na lenošku, kochala se a nasávala inspiraci pro vlastní bydlení.

Kromě toho, že jsem se při tomto natáčení cítila velice dobře díky příjemnému prostředí, bylo to samozřejmě také díky tomu, že Josef je neskutečně milý, usměvavý a zábavný mladý muž. Témat ke společnému hovoru se našlo víc než dost. Od jídla, oblíbené francouzské kuchyně až po zařizování bytu, nákup doplňků a probouzení starého nábytku k novému životu.

Oba dva jsme si zvolili stejný, i když jiný recept. Francouzský quiche. Je to vlastně slaný koláč s libovolnou náplní, která je lemována křehkým těstem. Josef pekl quiche, do jehož náplně dal všechno, co má rád. Připravil si sýr, jarní cibulku (které mimochodem vypadala na koláči velice krásně), chorizo klobásu, houby a šunku. Všechny suroviny musíte spojit smetanou a vejci, ty patří vlastně téměř do každého quiche. Nejvíce si Josef pohrál s těstem. To připravil podle známé francouzské kuchařky Julie Child, která je jedním z jeho kuchařských vzorů.

Já jsem k Josefovi přivezla alternativu francouzského quiche pro upracované matky. Rodina křičí hlady, není čas na žádné domácí těsto. Postačí kvalitní listové těsto, zakoupené v obchodě. Nejlépe to, které se prodává už rozválené na pečicím papíře. Jako náplň jsem zvolila klasiku – lotrinský quiche. Vejce, smetana, sýr, šunka. Takže opravdu rychlé a s minimem surovin.

Hned jak jsme si připravili Josefovu malou kuchyňku tak, aby se v ní dalo natáčet, mohli jsme se pustit do práce. Navzájem jsme si pomáhali, radili a předávali si zkušenosti, jak už to ve Vaříme s Vámi bývá. Hotové quiche jsme dali chladit na balkon, který byl stejně jako celý byt krásně ozdobený, takže dýchal tak trochu přímořskou atmosférou.

Nakonec jsme si všichni, včetně celého štábu, pěkně pochutnali. Někteří dokonce od Josefa získali recept, aby se mohli doma pochlubit, co nového se naučili uvařit.

Vyzkoušejte naše dva recepty a pochutnejte si s rodinou. Quiche chutná výborně teplý i studený. Stačí ho jen doplnit zeleninovým salátem.

Chcete se do Vaříme s Vámi také osobně zapojit? Není nic jednoduššího a já se na vaše reakce budu těšit!

Jak na to? Podělte se s námi o vaše kulinářské zkušenosti!

Máte své oblíbené recepty, rady, tipy a triky jak si práci v kuchyni usnadnit? Chcete se pochlubit tím, jak vám jde práce v kuchyni od ruky? Jak se vám povedlo vychytat si vlastní kuchyňské království? Právě na to jsme zvědaví a rádi za vámi přijedeme.

Prostřednictví formuláře na facebooku MAGGI CZ/SK vyplňte své osobní údaje, zašlete nám svůj soutěžní příspěvek (recept, tip, radu), připojte fotografii a odešlete. Jednoduché! My potom vybereme nejzajímavější příspěvky a s jejich autory či autorkami si domluvíme návštěvu a společné vaření.

Přijedu k vám na návštěvu, kde si spolu něco uvaříme (vařit můžete ze surovin, na které jste zvyklá, nemusí se jednat o produkty Maggi). Popovídáme si, celé to natočíme a pak umístíme video na web, aby se vaše rada nebo recept dostaly i do dalších domácností. Jako odměnu od nás dostanete kávovar Dolce Gusto a balíček výrobků Maggi. Zažijete něco zajímavého, a ještě se můžete pochlubit přátelům a ukázat jim, jak vaříte.
Až budeme vařit u vás, ráda vám pomůžu, poradím a klidně přiložím ruku k dílu. Věřím, že se zase naučím něco nového a obohatím své kuchařské zkušenosti.

   
25.03.2014 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [3] gerda [*]

    Hanula — #2 jojo, nechala bych se pozvat. Francouzskou kuchyni ctím, rillons, crépes Suzette

    superkarma: 0 25.03.2014, 09:16:49
  2. avatar
    [2] Hanula [*]

    gerda — #1 Sml16a nejlépe chutnaj v FranciiSml67

    1. na komentář reaguje gerda — #3
    superkarma: 0 25.03.2014, 08:45:22
  3. avatar
    [1] gerda [*]

    Slané koláče mám moc ráda, ale v poslední době si radši dělám pizzu, kvůli nízké vrstvě těsta. Jinak miluju i tučnější brokolicový slaný koláč z vodového těsta s kouskem másla, navrch brokolice s tvarohem a strouhanou Nivou, vajíčka, olej, bazalka.... Francouzské cibulové koláče jsou ovšem skvělé, ne nadarmo je francouzská kuchyně vyhlášená!Sml67

    1. na komentář reaguje Hanula — #2
    superkarma: 0 25.03.2014, 05:10:56

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme