Reklama

Recepty se švestkovou omáčkou znějí trochu vznešeně a hned nás napadne, že příprava takového jídla nebude právě jednoduché. Když ale vyzkoušíte recept, který jsme pro Vás dnes připravili a po ruce budete mít švestkovou omáčku od OTMY, přijdete na to, že to žádná věda není! Tak tedy Dobrou chuť!

FLAMBOVANÝ ŠPÍZ SE SLANINOU NA ŠVESTKOVÉ OMÁČCE

Ingredience:švestka OTMA

  • Švestková omáčka OTMA GURMÁN
  • Cibule bílá
  • Cuketa
  • Koňak
  • Máslo
  • Vepřové a kuřecí maso
  • Olej
  • Paprika
  • Česnek
  • Pepř
  • Sůl

Maso (vepřové a kuřecí) nakrájíme na kousky, okořeníme dle chuti (paprika, pepř, česnek) a osolíme. Na špíz střídavě napícháme maso, slaninu, cuketu a cibuli. Špíž potřeme olejem a opečeme na pánvi. Poté dáme na tác a flambujeme. Servírujeme spolu se Švestkovou omáčkou OTMA GURMÁN, případně ozdobíme hlávkovým salátem či čerstvými bylinkami.