Vychutnejte si jídla, která lahodí oku, a odhalte jedinečné chutě, které nám příroda nabízí. Váš talíř ozdobený jedlým kvítím a býlím se rázem stane uměleckým dílem.

Vydavatelství Smartpress a autorka Jana Vlková pro vás připravili v únoru zajímavou kuchařku

Květinová kuchařka Jany Vlkové vás seznámí s rostlinami, které se v kuchyni používaly  odpradávna a nyní je zvolna objevují věhlasní kuchaři a gurmeti. Autorka poradí, kdy, kde a jak plané i kulturní rostliny sbírat. K tomu představí vynikající, inspirativní, a přesto velmi jednoduché recepty.

květinová kuchařka

Jedlé květy a listy podtrhují chuť pokrmů a hrají důležitou dekorativní roli. Kniha je přehledně rozdělena do kapitol „čtyř ročních období kytkožrouta“, tedy podle toho, kdy jsou v Čechách rostlinky k mání. Vychutnejte si jídla, která lahodí oku, a odhalte jedinečné chutě, které nám příroda nabízí. Váš talíř ozdobený jedlým kvítím a býlím se rázem stane uměleckým dílem.

květinová kuchařka

Jaké recepty například v kuchařce najdete?

  • Bavorský bramborový salát s podbělem
  • Piškotová roláda s něžnými květy
  • Krémová hrášková polévka
  • Topinamburové krokety plněné kopřivami
  • Pampeliškový sorbet
  • Šeříkový shake
  • Šeříkový pribiňák pro děti i dospělé 
  • Mesclun Sendviče s olivovým olejem
  • Losos marinovaný ve smrkových výhoncích
  • Divoká brokolice se sakurovou rýží
  • Smažené akátové květy
  • Žloutkové věnečky s mařinkou a vlčím mákem
  • Květinový sulc
  • Květinové  másílko
  • Červené ovoce v aspiku
  • Meruňkový koláč s levandulí
  • Hermelín s aromatickými květy se třemi druhy brambor
  • Pene s mladou, dospělou i zralou slunečnicí
  • Tabouleh jako labutí píseň léta
  • Žloutkové věnečky s mařinkou a vlčím mákem

K dostání na www.smartpress.cz za 424 Kč, běžná cena: 499 Kč

Reklama