Sójové výrobky Alpro jsou ideální ingrediencí pro milovníky moderní kuchyně, kvalitních potravin a zdravého životního stylu. Díky nim jsou připravená jídla lehce stravitelná a představují vhodnou součást vyváženého a pestrého jídelníčku. Inspirujte se našimi recepty, které jsme pro vás připravili! Co třeba zkusit kuře nebo lososa?

Kuřátko s těstovinami a špenátem

alprosoja

  • 4 kuřecí prsa
  • 400 g špaget
  • 2 rajčata
  • 250 ml Alpro Cuisine
  • 250 ml Alpro Original
  • 200 ml vývaru
  • 10 g hladké mouky
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • sáček čerstvého špenátu (nebo kostka mraženého listového)
  • hrst nasekaných bylinek podle chuti
  • svazek bazalky
  • sůl  

Špagety uvaříme v osolené vodě tak, aby nám zůstaly lehce nedovařené. Scedíme a pokapeme olivovým olejem. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém oleji, lehce zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Vzniklou omáčku důkladně provaříme, dochutíme solí a pepřem a na závěr přidáme listy bazalky, dále už nevaříme. Rozmixujme tyčovým mixérem. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a odstraníme semínka. Zbylou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Kuřecí prsíčko osolíme, obalíme v nasekaných bylinkách, opepříme a zprudka orestujeme na rozpálené pánvi z obou stran. Zalijeme vývarem a lehce svaříme. Přidáme špagety a provaříme, dokud se nám vývar nevpije do těstovin. Posypeme strouhaným parmazánem, přidáme rajčata, špenát a dochutíme dle potřeby solí. Omáčku vlijeme do hlubokého talíře, poté pomocí vidličky vytvoříme ze špaget hnízdo, na které položíme upečené kuře.

Steak z lososa s celerovým krémem a olivami

alprosoja

  • 4 steaky z lososa (cca. po 150g)
  • 500 g celeru
  • 300 g brambor
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml Alpro Cuisine
  • 200 ml Alpro Original
  • 100 g černých oliv
  • 2 lžičky piniových oříšků
  • tymián, bazalka
  • muškátový oříšek
  • sůl

Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na olivovém oleji společně s nakrájeným celerem, bramborami a česnekem. Přilijeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Přidáme bylinky, osolíme a nastrouháme trochu muškátového oříšku.   Po uvaření celeru a vyvaření zhruba poloviny tekutiny směs rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém. Dochutíme solí a pepřem. Osoleného lososa opečeme na rozpálené pánvi z obou stran.  Servírujeme ho na lůžku z celerového krému, posypaného zprudka orestovanými piniovými oříšky a pokrájenými černými olivami.

Více inspirace najdete zde: www.alpro.com/cz

Další recepty s Alpro soya na ženě-in:

Reklama