Domácnost

Vaříme dobroty s hořčicemi

Zeleninový salát s kuřetem a hořčicovým dresinkem

 

suroviny: 1 ledový salát, 3 rajčata, 2 žluté papriky, 2 kuřecí prsa, olej, sůl, pepř, ocet, hořčice

postup: zeleninu omyjeme, nakrájíme a dáme do hluboké misky. Potom si připravíme dresink  z malé dávky octa, hořčice, soli a mletého pepře. Tuto směs promícháme a za stálého míchání doléváme kvalitním olejem podle chuti (poměr mezi základními surovinami je cca 1:4). Dále si nakrájíme kuřecí prsa na plátky, osolíme, opepříme a prudce je orestujeme na oleji. Když je maso měkké, dáme ho na zeleninu, přelijeme dresinkem a podáváme.

 

 

Kuřecí prsíčka na hořčici s těstovinami

 

suroviny: 2 kuřecí prsa, sůl, pepř, olej, 2 plné lžíce hořčice, 1 smetana, těstoviny

postup: prsa nakrájíme na nudličky, dáme na rozpálený olej, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a vše necháme orestovat. Potom přilijeme smetanu a chvilku dusíme. Podle potřeby můžeme dohustit světlou jíškou. Omáčkou přeléváme uvařené těstoviny.

 

 

Vepřová žebírka se sladkou hořčicí a medem

 

suroviny: 1 kg žebírek, sůl, hořčice, lžíce medu, vývar

postup: žebírka omyjeme, nakrájíme podél kosti asi na dvoucentimetrové plátky, osolíme, potřeme hořčicí a také pomažeme mírně medem. Naskládáme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme, dokud nejsou měkká. Pak je vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Podáváme s vařeným bramborem.

 

 

Rostbeef s hořčicovou kůrkou

 

suroviny: 1 kg hovězí roštěné, sůl, pepř, hořčice, kečup, olej

postup: maso omyjeme, odblaníme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí a kečupem. Potom ještě vetřeme olej a necháme 24 hodin odležet v lednici. Necháme v pekáčku rozpálit olej a maso orestujeme prudce po obou stranách. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut po každé straně (dle výšky masa) na 250 stupňů. Maso krájíme na tenké plátky a podáváme s hranolkami a hořčicovou omáčkou, kterou získáme smícháním hořčice, kečupu, na jemno nakrájené cibule a trošky láku z okurek.

 

Naším tipem pro přípravu těchto jídel jsou velmi chutné hořčice značky Kand. Více informací o těchto výrobcích a mnoha dalších kulinářských dobrotách se dozvíte na stránkách www.kand.cz

 

Recepty připravila dle svých zkušeností Věra Forejtová, Catering Praha

 

   
30.07.2004 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [2] Žábina [*]

    hořčici můžu...nejradši mám plnotučnou a namazat na chleba ....
    jinak ty hořčice na prvním obrázku kupujeme a po využití jsou z nich krásné skleničky ...ne jako byly dřív, říkalo se jim z legrace hořčičný servis ...tady není vůbec poznat, jaký byl jejich pravý původ....

    superkarma: 0 30.07.2004, 09:10:39
  2. avatar
    [1] kubikm [*]

    já v Jindřichově Hradci jedla meruňkovou hořčici...

    superkarma: 0 30.07.2004, 00:26:40

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme