Diskuze

Vaření v páře

Koupila jsem si nádobí na parní vaření a chtěla bych se podělit o zkušenosti a recepty.

07.11.2008 - O jídle a vaření - autor: evajzna

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Příspěvky:

  1. [14] mamkaJa [*]

    Prní hrnec mám léta a je k nezaplacení. Vařím v něm knedlíky a veškerou zeleninu. Sml67

    superkarma: 0 24.11.2015, 11:15:22
  2. [13] Marek.z.RAWmarket.cz [*]

    Já vařím opravdu výjimečně. Pokud ano, tak je to právě v páře. Nicméně nepotřebuji žádné speciální nádoby. Stačí mi obyčejný velký hrnec, do kterého dám cedník/sítko. Pod sítko vodu a napařuji. V poslední době jsem si oblíbil vaření takového zdravého rizota. Uvaříte pohanku s rýží. Smícháte vešerou zeleninu, kterou máte. Má nejoblíbenější je paprika, červená řepa, mrkev, cibule. Ještě hodně přidávám semínka, aby to bylo ještě zdravější. Například slunečnicová semínka, nebo dýňová semínka. Poté jen osolíte, opepříte a dáte zapéct. Asi po hodině promícháte a pochutnáváte si :)

    superkarma: 0 18.10.2015, 23:34:57
  3. [12] Sluníčko sedmitečné [*]

    Já bych se zase chtěla podělit o hrnce, které toto vaření umožňují. Jsou senzační!

    superkarma: 0 26.08.2015, 12:59:25
  4. [11] Smoulinka35 [*]

    Ahoj, včera jsem vařila k večeři lososa na páře se zeleninou, tady je recept:

    http://www.svet-zdravi.cz/recepty/losos-na-pare-s-grilovanou-zeleninou

    Dobrou chuť :)

    superkarma: 0 17.09.2014, 16:44:27
  5. [10] mamaoma [*]

    Dobrý den - nádobí na vaření v páře nemám - kvalitní je drahé.   A tak jsem si v Tescu (5 let) koupila 3 patrový parní hrnec - plast, oválný tvar - cena 350,- - funguje dosud, spokojenost.     Recept na knedlíky houskové, bramborové:    z těsta udělám válec, rovnou nakrájím plátky knedlíků, rozložím po ploše a za chvíli jsou vařené - výborné - v páře se nepřevaří.   Ovocné knedlíky vařím "napůl": z těsta vytvořím tenké misky, naplním ovocem, přidám na každý trošku cukru a opět rychle uvařené. Na talíři + máslo,tvaroh,smetana = mňam.  ( Různé způsoby vaření jsou převážně vlastním výmyslem - nikde nečtu - a vařím (seniorka) metodou "žaves").        

    superkarma: 0 04.10.2013, 09:11:54
  6. [9] marcela808 [*]

    Parní hrnec je super pomocník, vařím v něm hlavně brambory a zeleninu. Brambory vždy krájím na půlměsíčky, zeleninu na drobnější kousky. Maso z páry nic moc, to si radši udělám v troubě nebo na pánvi Sml16

    superkarma: 0 26.08.2013, 11:34:54
  7. [8] sdrawa [*]

    Mohu doporučit domácí potřeby, tam lze najít široký sortiment nádobí na vaření

    superkarma: 0 28.02.2013, 22:58:56
  8. avatar
    [7] dasena [*]

    parní hrnec nemámSml15

    superkarma: 0 23.02.2013, 11:02:15
  9. [6] Petra23 [*]

    Bugy — #5 To chce vyzkoušet několik receptů. Já mám nejraději zeleninu, rybu a i vepřové maso - právě zde poznáš jeho pravou chuť, jó a také brambory Sml16

    superkarma: 0 20.02.2013, 12:12:50
  10. avatar
    [5] Bugy [*]

    Já mám už rok parní hrnec a nemůžu si na něj zvyknout. Vařila jsem v něm jen jednou!

    1. na komentář reaguje Petra23 — #6
    superkarma: 0 29.01.2013, 16:49:39
  11. [4] MarketYZ [*]

    kuldas7 — #1 Já mám titanové nádobí ETA s parní nástavbou a jsme moc spokojení. Jednak je vše velice rychle hotovo díky technologii nádobí  a  jednak nepoužívám skoro žádný tuk. V parní nástavbě vařím zeleninu, maso a dělám i knedlíky v páře. Investice se zde určitě vyplatí, máme na ně záruku 10 let.

    superkarma: 0 06.12.2012, 16:34:40
  12. [2] Dara111 [*]

    Zde

    je můj odzkoušený receptík na vaření v parním hrnci (jde to i v titanovém nádobí s parní nástavbou - výsledek je stejně úžasný), je to dietní - mám doma

    vrcholového sportovce a zároveň zdravé:

    Vepřové

    maso na česneku se zeleninou (uvidíš, jaká je pravá chuť vepřového

    )

    2

    Vepřové plátky (kýta, pečeně aj.), sůl, barevný pepř, majoránka,worcesterová a

    sojová omáčka(může a nemusí být),brambory, mražená zelenina dle chuti .

    Vepřové maso potřít prolisovaným česnekem,worcestrovou a sojovou omáčkou,

    opepřit, okořenit majoránkou a osoloit. Protože během vaření v páře maso pouští

    hodně vody a soli, osolit trošku více. Ideální je nechat maso odležet přes noc (nemusíš)

    Do parní nádoby dát maximální množství vody (až po rysku) a na první patro

    parního hrnce položit okořeněné maso. Druhé patro zaplnit osolenými, na tenké

    plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení

    programu přidáme osolenou mraženou zeleninu. Nastavíme dalších 20 minut a po

    dokončení programu necháme ještě 15 minut. Pokud je maso slabších

    plátku,tentočas postačí.Jinak nutno zapnout ještě na dalších 15 min.

     

    superkarma: 0 13.11.2012, 10:47:20
  13. [1] kuldas7 [*]

    chtěl jsem se zeptat,jaké nádobí jste zakoupila? mám také nádobí na vaření v páře

    1. na komentář reaguje MarketYZ — #4
    superkarma: 0 04.11.2009, 09:44:46

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme