Bulvár

Vaření je pro mě přežitek

Teď jsem asi nadzvedla ze židle nejednu z vás. Odpusťte mi, ale mám k tomuto tvrzení několik důvodů.

Když jsem byla vdaná, navařila jsem se dost. Denně jsem klohnila teplé večeře s omáčkami, knedlíky a masem, a stejně to nikdo neocenil. Ale o tom jsem se tady už zmínila a nechci se opakovat.

Teď když něco uvařím, dcery se v tom podloubou a pak to většinou vyhodím. To plýtvání mě rozčiluje, a tak jsem se zařekla, že budu vařit jen tehdy, kdy na to budu mít vyloženě chuť. Kromě toho si dcery vaří už samy, a hlavně po svém, což považuji za velkou výhodu.

Uznávám, že nejsem žádná excelentní kuchařka a bude to asi tím, že nevařím s tím správným požitkem. Nejsem ani gamet ani gurmán. Jím, abych žila a nežiju proto, abych jedla.

Já si totiž mnohem víc pochutnám na obyčejném chlebu se sádlem, než na svíčkové.

   
14.01.2010 - Blog redakce - autor: Dana Haklová

Komentáře:

  1. [9] Pálivka [*]

    I já mám ráda chleba a to především se sádlem a drobně nakrájenou cibulkou, nebo třeba zavařenou paprikou. Když mě honí mlsná, tak si vždy udělám takovouto dobrůtku.

    superkarma: 0 14.01.2010, 16:26:38
  2. [8] Lyoness [*]

    Ja taky nevarim. Pres tyden pracuju a na obedy si dojdu do restaurace, k veceri si udelam chleba s necim - treba s maslem a rajcetem, posolit popeprit nebo s maslem a vajickem na tvrdo ci neco podobneho.

    O vikendu varim - kdyz mam chut - neco rychleho a jednoducheho. Pokazde z toho vyjde neco jineho. A nebo se pozvu na obed k mati Sml16

    superkarma: 0 14.01.2010, 14:13:15
  3. avatar
    [7] femme [*]

    mě jsi ze židle nenazvedla Sml58 Sml23 já jsem vařívala každý den pro 5 lidí, kromě toho, že jsem chodila do práce a po cestě z práce jsem nakoupila a vyzvedla děti z družiny a školky, bo ten můj chodil z práce až večer Sml22 takže jsem s nadšením uvítala, když se odstěhovalo poslední dítko Sml24 Sml30 teď vařím jen občas, když mám náladu pozvat děti, a nebo když mám sama na něco chuť Sml24 jinak v týdnu mě vyzvedává z práce přítel a jedeme za kulturou a někam se najíst Sml24 

    superkarma: 0 14.01.2010, 13:44:30
  4. avatar
    [6] átéčko [*]

    Já vařím denně a nerada. Vymýšlím si různá jídla, ale vařím i klasická. Ale nerada. On to opravdu nikdo nedokáže ocenit, co je s tím práce. Být sama, vykašlu se na to. Uvaříla bych si maximálně hrnec polévky, co mi chutná a na pár dnů vystaráno.

    Je rozdíl chtít vařit a - muset vařit.

    superkarma: 0 14.01.2010, 12:55:14
  5. avatar
    [5] ToraToraTora [*]

    Patka čerstvě upečeného domácího chleba s horkou černou kávou je delikatesa...a mazáním bych to nekazila

    superkarma: 0 14.01.2010, 12:19:32
  6. avatar
    [4] malvina [*]

    jo teda  chleba se sádlem , nebo čerstvým máslem  to je paráda.Sml67 Já jsem se  pro 4 chlapy navařila  tolik, že mi to nedělá dnes žádný  problém. Spíš  je  to  v tom, že  jsou  ženy  které mají  radost  z vaření a je to jejich potešení,  a nebo   jsou ženy . které to   vaření přímo  nesnášejí.

    Já patřím do té první skupiny.

    superkarma: 0 14.01.2010, 12:11:52
  7. avatar
    [3] enka1 [*]

    Nějak mi neseděl článek s nadpisem, než mi došlo, že čtu prožitek.

    Jedno z nejlepších jídel je čerstvý křupavý chléb  s máslem a nakrájenou ředkvičkou, případně posypaný škvarky a na půl minutky strčený do mikrovlnky. Obé posolené.

    superkarma: 0 14.01.2010, 12:00:22
  8. avatar
    [2] kareta [*]

    no tak na chlebu se sádlem si taky pochutnám víc než na svíčkovéSml30

    já vařím ráda, baví mne to, ale nebaví mne už jíst...

    superkarma: 0 14.01.2010, 11:59:11
  9. [1] Králíček4 [*]

    Každý má jiné chutě,proč by nemohl chutnat tedy i chleba.Sml16

    superkarma: 0 14.01.2010, 11:47:53

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme