Dnes výjimečně si „uvaříme“ trochu jinak. Zajímavý recept na ozdobení stromečku ženám-in poslala čtenářka kikinka001. A oč jde?

Stromečky s drahokamy

Ingredience:
175 g mouky
75 g másla v malých kouskách
3 pl moučkového cukru
1 vaječný bílek
2 pl pomerančového džusu
325 g vinné gumy (Haribo) ve více barvách


Příprava:
Troubu nastavte na 180 stupňů Celsia. Mouku přesejte do mísy. Do mouky zapracujte máslo, přidejte cukr, bílek a tolik džusu, až bude těsto měkké a poddajné. Vyválejte je na slabý plát a formičkou vykrojte tolik stromečků, kolik je možné. Zbytek těsta opět rozválejte a postup opakujte. Vykrojené kousky přemístěte na plech vyložený papírem na pečení. Nechte mezi nimi trochu mezery. Do každého stromečku vykrojte šest otvorů o průměru asi jeden centimetr. Z vinné gumy nakrájejte kousky tak, aby pasovaly do vykrojených otvoru a do každého otvoru vlozte jeden kousek. Na vrcholu stromečku udělejte dírku pro zavěšení.
Pečte stromečky v troubě 15-20 minut až jsou zlatavé, vinná guma se roztavila a vyplnila otvory. Nechte vychladit.

Z tohoto množství se vyrobí asi 16 stromečků.

kikinka001 od nás dostává 1000 bodů do VVS. Kdyby psala háčky a čárky, bylo by to víc!

 

Reklama