Receptů na dobré perníčky je všude hodně. Tento vyzkoušela moje kamarádka a od té doby, už asi deset let, nepeče jiné. Já mám také svůj osvědčený recept, který ale letos vyměním právě za tento.

Suroviny

80 dkg hladké mouky
12 dkg Hera
28 dkg moučkového cukru
4 vejce
2 lžičky jedlé sody
4 lžíce medu
2,5 lžičky perníkového koření
1 lžíce kakaa
dle potřeby citronová kůra

1 vejce na potírání upečených perníčků

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme tuhé, nelepivé těsto. To necháme do druhého dne odpočinout v chladničce.

Na druhý den vykrajujeme formičkami tvary a pečeme ve vyhřáté troubě. Po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejce.

Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.

Dobrou chuť přeje Renata.

Reklama