Klasika, která by neměla chybět na českém štědrovečerním stole. Jak na to? Přečtěte si náš recept.

VÁNOČNÍ KUBA

kuba

0,5 kg krup co nejlépe propereme ve studené vodě, zalijeme 2 litry vody, přidáme 2 bujónové kostky a vaříme, až kroupy změknou. (To trvá asi 30 až 45 minut).

Na oleji osmahneme 2 nadrobno nakrájené cibule, přidáme 250 g krájených žampiónů, nakrájený česnek a krátce orestujeme. Trochu zalijeme vývarem z krup, přidáme směs „Houbové koření“, scezené kroupy, 1 lžíci majoránky a dobře promícháme. Vše dáme do vymaštěného pekáčku a zapečeme v troubě při 160 oC asi 15 minut. Podáváme s nakládanou zeleninou.

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g krup
  • 2 cibule
  • 6 stružků
  • směs koření „Houbové koření“
  • 2 bujónové kostky
  • 250 g žampiónů
  • majoránka
  • olej na smažení

Houbové koření

Výborná aromatická směs s jasnou vůní a chutí hub. Obsahuje 30 % pravých hřibů, koriandr, kmín, cibuli, mletou hořčici, libeček, bílý pepř, citrónovou kůru a sůl.

Tuto směs můžeme použít na ochucení široké palety jídel. Do zeleninových směsí nebo omelet, do polévek jako je bramborová, květáková nebo zeleninová krémová. Dokáže ozvláštnit pečené kuře a zajímavá je i na rybě. Použití na plátky masa, kotlety, roštěnky nebo na zvěřinu se přímo nabízí.

Tento recept vám přináší Koření od Antonína. Už 15 let pro vás vybíráme to nejkvalitnější koření z celého světa, které následně sami mícháme a ručně plníme do papírových sáčků a skleniček. Všechno naše koření je 100 % bezlepkové, neobsahuje glutaman ani jiné přidané látky.

logo

Více na www.koreni.cz

Reklama