Do Štědrého dne zbývá ještě skoro 6 měsíců, ale na Vaření zavládne vánoční atmosféra už dnes. Není to proto, že bychom vás chtěli nutit do předčasného pečení, nakupování nezbytných ingrediencí či sepisování seznamů, co všechno letos upečete či uvaříte.

Je to proto, že jsme pro vás připravili tolik receptů, tipů a překvapení, že by se nám do jednoho předvánočního týdne nevešly. Tak vám je raději budeme dávkovat postupně, každý den kousek.

Ve vánočním speciálu Vaření si vybere určitě každý. Připravujeme recepty na klasické pečené i nepečené cukroví, slané pochoutky, tipy na chutnou štědrovečerní večeři, ale i na lahodné nápoje. Nebudou chybět recepty na diabetické či bezlepkové cukroví a také tipy na dietní mlsání.

První týden přílohy se budeme věnovat především pečení perníčků. Připravíme si těsto a na konci týdne z něj také upečeme křupavé pochoutky pro děti do Mikulášské nadílky.

Druhý týden přílohy si, kromě další receptů, představíme oříškové a kakaové těsto, a co všechno se z něj dá upéct.

Třetí týden přílohy věnujeme křehkému těstu, čtvrtý týden oblíbenému lineckému.

Poslední dva týdny se vrhneme na nepečené cukroví a samozřejmě také na přípravu slavnostní večeře. Ne každý se totiž těší na tradičního kapra a bramborový salát.

Mezi recepty samozřejmě nebude chybět ani vánočka a spoustu dalších tradičních i netradičních receptů.

Doufáme, že se vám s naším magazín bude příjemně vařit a péct a že i díky nám si včas přichystáte vše na ty nejkrásnější Vánoce.

Reklama