Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v mezinárodní i naší české kuchyni. Hodí se na ochucení hotových jídel, do marinád, zálivek, polévek nebo omáček. Šéfkuchař Jan Souček pro vás připravil několik receptů, dnes pro vás máme vanilkovou panna cottu s omáčkou z jahod a bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitrou.

Ingredience:

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 plátky želatiny
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 500 g jahod
  • 2 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papdimitriou

Postup:

1.    Mléko, smetanu cukr a dřeň z vanilkového lusku zahřejeme v kastrolku na cca 60 °C.

Kalamáta Papadimitriou

2.    Vmícháme plátkovou želatinu, kterou jsme nechali změknout ve studené vodě a vymačkali jsme z ní přebytečnou vodu. Tekutou směs přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout.

3.    Polovinu jahod rozvaříme s cukrem a bílým balzamikovým krémem a rozmixujeme do jemné omáčky.

4.    Vychlazenou panna cottu vyklopíme z mističek, přelijeme vychlazenou ovocnou omáčkou a ozdobíme druhou polovinu jahod.

Více informací na www.papadim.com/cs

Reklama