Vaření

Vanilková panna cotta s omáčkou z jahod a bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v mezinárodní i naší české kuchyni. Hodí se na ochucení hotových jídel, do marinád, zálivek, polévek nebo omáček. Šéfkuchař Jan Souček pro vás připravil několik receptů, dnes pro vás máme vanilkovou panna cottu s omáčkou z jahod a bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitrou.

Ingredience:

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 plátky želatiny
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 500 g jahod
  • 2 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papdimitriou

Postup:

1.    Mléko, smetanu cukr a dřeň z vanilkového lusku zahřejeme v kastrolku na cca 60 °C.

Kalamáta Papadimitriou

2.    Vmícháme plátkovou želatinu, kterou jsme nechali změknout ve studené vodě a vymačkali jsme z ní přebytečnou vodu. Tekutou směs přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout.

3.    Polovinu jahod rozvaříme s cukrem a bílým balzamikovým krémem a rozmixujeme do jemné omáčky.

4.    Vychlazenou panna cottu vyklopíme z mističek, přelijeme vychlazenou ovocnou omáčkou a ozdobíme druhou polovinu jahod.

Více informací na www.papadim.com/cs

   
15.06.2015 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [2] manislava [*]

    Sml59Sml67 minule jsem dělala od ní ten recept-hovězí pupek s kalamata omáčkou-a dopadl na jedničku,tohle musí být také dobrota

    superkarma: 0 15.06.2015, 11:21:55
  2. avatar
    [1] renda4141 [*]

    To vypadá moc dobře. Hned po ránu mi děláte takové chutě. Sml16

    superkarma: 0 15.06.2015, 05:52:58

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme