Vaření

Valentýnský dort – tip na sladké víkendové pečení

Máte rádi dorty a dortíky? Přinášíme vám lahodnou valentýnskou inspiraci, dort může být i skvělým dárkem nebo překvapením!

dort

Vyberte si formu, ve které budete dort péct – ideálně ve tvaru srdce. Z následujícího receptu můžete připravit několik malých srdíček (pečeme v menších formách) nebo jeden velký dort podle toho jaký tip formy na pečení máte k dispozici.

Použité suroviny:

  • 6 vajec
  • 25 dkg cukru krystal
  • 20 dkg hladké mouky
  • 5 lžic horké vody
  • trochu prášku do pečení
  • pikantní zavařenina
  • rum na pokapání 

Krém:

  • 2 Zakysané smetany z Valašska (Mlékárna Valašské Meziříčí)
  • 2 šlehačky ke šlehání
  • 2 ztužovače do šlehačky
  • 2 vanilkové cukry
  • jahody
  • čokoládové hoblinky (bílá + tmavá čokoláda)
  • čokoláda na vaření + můžeme přidat trochu smetany
  • želé srdíčka

 

Postup přípravy receptu:

Šlehačku ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Poté promícháme se Zakysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí. Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu a prošleháme. Následně přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do formy srdce, ale můžete použít i formu kulatou. Upečeme ve vyhřáté troubě. Rozřízneme na tři díly pokapeme rumem a můžeme nechat do druhého dne proležet, ale nemusíme. Spodní díl potřeme zavařeninou a na ní dáme tenkou vrstvu krému. Na krém naskládáme jahody, dáme druhý dortový díl, opět potřeme krémem a na něj dáme poslední díl. Celý dort potřeme krémem. Na vrchní část dortů můžeme rozpustit čokoládu se šlehačkou a dozdobit želé srdíčkem, boční strany dortů dozdobíme čokoládovými hoblinkami. Dort si můžeme ozdobit ještě pusinkami nebo podle vlastní fantazie.

 

Kysaná smetana z Valašskavalmez

Kysaný mléčný výrobek má hustou, krémovou konzistenci. Vyznačuje se jemnou, lahodnou chutí a obsahuje 15 procent tuku. Kysaná smetana je surovina, která má v gastronomii opravdu široký záběr. Lze ji využít pro přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Může být součástí pomazánek, salátů, dortů, omáček, a dalších kulinářských skvostů. Prodává se v balení 180 gramů za 12,90 Kč. V loňském roce tato smetana získala ocenění Regionální potravina Zlínského kraje.

Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz.

   
10.02.2017 - Mlsání - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [10] jarka1234 [*]

    Já jsem ty srdíčka Haribo ještě nikde neviděla. Dívám se v obchodech a nic. Musím si asi nechat zajít chuťSml58.

    superkarma: 0 11.02.2017, 10:35:01
  2. avatar
    [9] AmeA [*]

    Sml67Sml67

    superkarma: 0 10.02.2017, 21:51:42
  3. avatar
    [8] RenataMor [*]

    Sml67

    superkarma: 0 10.02.2017, 14:55:05
  4. [7] bobani [*]

    dobrota

    superkarma: 0 10.02.2017, 11:02:43
  5. [6] babinka [*]

    Dortí bude výborný...Sml67

    superkarma: 0 10.02.2017, 09:28:46
  6. [5] MARIE MATEJKOVA [*]

    Když Haribo srdíčka snime dřív a radši,než bych použila jinakSml16

    superkarma: 0 10.02.2017, 08:59:39
  7. avatar
    [4] gerda [*]

    Tedy, četla jsem to několikrát, až jsem pochopila, že se má začít pečením těsta, do kterého ušlehaná šlehačka nepatří a že recept začíná netradičně krémem do dortu. Snad to začínající cukrářky pochopí správně a napoprvé.

    superkarma: 0 10.02.2017, 08:03:24
  8. [3] kantor10 [*]

    Myškomedvídek — #1taky je máme rádi a dlouho nikde nebyly

    superkarma: 0 10.02.2017, 07:52:30
  9. avatar
    [2] judi [*]

    Valentina neslavíme.Sml58

    superkarma: 0 10.02.2017, 07:51:33
  10. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    udělám dort ale srdíčka haribo nikde jsem nesehnalaSml79

    1. na komentář reaguje kantor10 — #3
    superkarma: 0 10.02.2017, 01:00:14

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme