cheesecake

Při Vaření s Vámi pro Maggi jsem poznala už několik úžasných ženských. A minule také chlapa! Josef Drábek je usměvavý a sympatický mladý muž, který žije v krásném bytě, zařízeném ve francouzském stylu. Takovéto prostředí je velice blízké i mně, a nejen proto jsem se u Pepy cítila skvěle!

Kdo z vás přemýšlí, co výborného připravit pro svou drahou polovičku na Valentýna, může se inspirovat na Pepově fotoblogu. A najdete tady nejen sladkosti, ale spoustu tipů na hlavní jídla a další pochoutky.

Na korpus si připravte

100 g změklého másla
250 g máslových sušenek

a na krém

600 g ricotty nebo mascarpone
100 g cukr moučka
300 ml našlehané smetany (30%)
25 ml mandlového likéru
zakysaná smetana (20%)
ztužovač šlehačky
2 lžíce oblíbené (červené) marmelády

Máslové sušenky rozmixujeme v mixéru nebo rozdrtíme v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.
K rozdrceným sušenkám přidáme máslo a pokračujeme v mixování (popřípadě zpracujeme rukama).
Pomocí dna skleničky směs sušenek a másla namačkáme do dortové formy a prozatím odložíme do lednice.
Okraje formy lehce vyvýšíme.
Ve vyšší nádobě vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem do tuha.
Odvážíme 100g moučkového cukru.
Ricottu spolu se šlehačkou vymícháme metlou.
Přimícháme likér a dosladíme cukrem (nemusíme dávat všech 100g, zkrátka dle chuti).
Krém nalijeme a rozprostřeme na korpus a necháme minimálně 3 až 4 hodiny vychladit.
Marmeládu necháme zahřát, aby zřídla. Pokud je stále moc hustá, přilijeme kapku vody.
Pokud má vaše marmeláda zrníčka, propasírujeme jí přes sítko.
Vychladlý a ztuhlý koláč potřeme zakysanou smetanou.
Do injekční stříkačky nasajeme marmeládu, kterou na koláči vytváříme malé tečky.
Marmeládové tečky protínáme (a zároveň spojujeme) párátkem.

Dobrou chuť přeje Josef Drábek.

Reklama