Vaření

Valentýnský cheesecake

cheesecake

Při Vaření s Vámi pro Maggi jsem poznala už několik úžasných ženských. A minule také chlapa! Josef Drábek je usměvavý a sympatický mladý muž, který žije v krásném bytě, zařízeném ve francouzském stylu. Takovéto prostředí je velice blízké i mně, a nejen proto jsem se u Pepy cítila skvěle!

Kdo z vás přemýšlí, co výborného připravit pro svou drahou polovičku na Valentýna, může se inspirovat na Pepově fotoblogu. A najdete tady nejen sladkosti, ale spoustu tipů na hlavní jídla a další pochoutky.

Na korpus si připravte

100 g změklého másla
250 g máslových sušenek

a na krém

600 g ricotty nebo mascarpone
100 g cukr moučka
300 ml našlehané smetany (30%)
25 ml mandlového likéru
zakysaná smetana (20%)
ztužovač šlehačky
2 lžíce oblíbené (červené) marmelády

Máslové sušenky rozmixujeme v mixéru nebo rozdrtíme v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.
K rozdrceným sušenkám přidáme máslo a pokračujeme v mixování (popřípadě zpracujeme rukama).
Pomocí dna skleničky směs sušenek a másla namačkáme do dortové formy a prozatím odložíme do lednice.
Okraje formy lehce vyvýšíme.
Ve vyšší nádobě vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem do tuha.
Odvážíme 100g moučkového cukru.
Ricottu spolu se šlehačkou vymícháme metlou.
Přimícháme likér a dosladíme cukrem (nemusíme dávat všech 100g, zkrátka dle chuti).
Krém nalijeme a rozprostřeme na korpus a necháme minimálně 3 až 4 hodiny vychladit.
Marmeládu necháme zahřát, aby zřídla. Pokud je stále moc hustá, přilijeme kapku vody.
Pokud má vaše marmeláda zrníčka, propasírujeme jí přes sítko.
Vychladlý a ztuhlý koláč potřeme zakysanou smetanou.
Do injekční stříkačky nasajeme marmeládu, kterou na koláči vytváříme malé tečky.
Marmeládové tečky protínáme (a zároveň spojujeme) párátkem.

Dobrou chuť přeje Josef Drábek.

   
14.02.2014 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [28] buldok [*]

    Cheesecake jsem nikdy nedělala, ale určitě může být dobrý.

    superkarma: 0 06.03.2014, 07:45:40
  2. avatar
    [27] Suzanne [*]

    peetrax — #26 Sml22Sml16

    superkarma: 0 14.02.2014, 22:50:26
  3. avatar
    [26] peetrax [*]

    Suzanne — #25 taky to tak mám. Když mám něco ráda a dávám si to zřídka, tak se fakt neohlížím na to, že existuje něco zdravějšího. Sml54 To bych místo vysněného dezertu mohla jíst mrkev a to zas teda ne.

    1. na komentář reaguje Suzanne — #27
    superkarma: 0 14.02.2014, 21:24:26
  4. avatar
    [25] Suzanne [*]

    gerda — #24 Tak tak, každému, co jeho jest Sml16 Já si piškotový dort klidně odpustím, ale dvakrát do roka si dám do nosu bombou z rozmačkaných sušenek Sml30

    1. na komentář reaguje peetrax — #26
    superkarma: 0 14.02.2014, 18:12:47
  5. avatar
    [24] gerda [*]

    Suzanne — #23 já jsem cheescake udělala 2x, nebylo to rozhodně špatné, ale připadá mi, že je blbost mačkat do korpusu sušenky, když je v naší české kuchyni tisíc receptů na jiné těstoSml16, tohle je takové "americky" ošvindlovanéSml30, ale já jim to přeju, ať si tam za mořem dají do nosu, když už nemají vlastní kuchyni. Jíst se to dá -  ale já se radši odbudu nadýchaným piškotem.Sml52

    1. na komentář reaguje Suzanne — #25
    superkarma: 1 14.02.2014, 16:02:23
  6. avatar
    [23] Suzanne [*]

    Maria28 — #21 Jenže tvarohový koláč je prostě ... tvarohový koláč Sml30 Tohel je jiné. Mně osobně to nevadí, přijala jsem to stejně jako puding, pizzu, koktejl apod., ale chápu, že někomu to nesedí.

    gerda — #22 Sml22

    1. na komentář reaguje gerda — #24
    superkarma: 0 14.02.2014, 14:40:55
  7. avatar
    [22] gerda [*]

    Klára Wimmerová — #18 Suzanne — #17 souhlasím!! Nedávno jsem tam přišla na bílé jogurty, které se vyrovnají těm dražším Hollandia, přitom vycházejí levněji. Těstoviny mají taky moc dobré, zkrátka se polepšili a drží kvalitu. Ze začátku jsem tam lezla s nedůvěrou a moc nekupovala. Vlastně jo - kytice, kytky v květináčích, to měli od začátku dobré.

    1. na komentář reaguje Suzanne — #23
    superkarma: 0 14.02.2014, 14:35:37
  8. [21] Maria28 [*]

    Mně se nelíbí ten název, nějak mi nejde přes jazyk. Měl by to být tvarohový koláč, nebo krémový. Že zdomácněla pizza mi nevadí, ale toto slovo je jakési krkolomné...Také se těším na krém z mascarpone a z nutely.

    1. na komentář reaguje Suzanne — #23
    superkarma: 0 14.02.2014, 14:34:13
  9. avatar
    [20] gerda [*]

    kukátko — #16 no to mě právě plete!! Já na to dbám a vybírám co nejtučnější, a přesto to nejde. Vychlazená je z ledničky, šlehám ručním šlehačem a pokud si vzpomínám, mívala jsem spíš problém NEPŘEŠLEHAT a neudělat si máslo, tak to šlo rychle. Bez ztužovače.Sml15

    superkarma: 0 14.02.2014, 14:33:16
  10. avatar
    [19] Suzanne [*]

    Klára Wimmerová — #18 Tak tak. Od jisté doby zcela ignoruji pohoršené výkřiky o jedech, co "do nás cpou" Sml30 (kdoli, kdekoli). V Lidlu mimochodem mají párky s nejvyšším procentem masa a když bylo v D testu srovnání se stejným výrobkem v okolním zahraničí, vyšly ty české nejlíp. Velmi dobré věci taky vozím z Polska. Nejhorší smrt je z vyděšení Sml32

    superkarma: 0 14.02.2014, 14:27:53
  11. avatar
    [18] Klára Wimmerová [*]

    Suzanne — #17 Ano, souhlas, chce to jen se nebát a testovat. :) Zpočátku, vlastně hodně dlouho jsem měla představu, že se tam prodávají druhořadé produkty. Pak jsme ale začali kupovat D-Test a zkoušet nakupovat různé věci... teď už bych se bez Lidlu neobešla. Poslední "objev" jsou tamní těstoviny, poradila mi je kolegyně. Například minikolínka, ty zbožňuju! Cena oproti jiným, "značkovým" těstovinám je doslova zlomková - a naopak kvalita skvělá. Ale abych zůstala u toho sladkého pečení, další věc, co můžu doporučit, je "lidlová" čokoláda na vaření, třeba. :)

    1. na komentář reaguje Suzanne — #19
    2. na komentář reaguje gerda — #22
    superkarma: 0 14.02.2014, 14:02:18
  12. avatar
    [17] Suzanne [*]

    Cheescake miluju, toho sušenkového základu s tvarohovým krémem bych se užrala Sml22

    Mimochodem, když se bavíte o šlehačce z Lidlu, mají tam celkově dobré mléčné produkty, i sýry, jogurty a tak.

    1. na komentář reaguje Klára Wimmerová — #18
    2. na komentář reaguje gerda — #22
    superkarma: 1 14.02.2014, 13:47:45
  13. [16] kukátko [*]

    gerda — #2 U šlehačky jde hlavně o % tuku. Pokud má 30 nebo 31, tak se z toho tuhá šlehačka neudělá. Sml22

    1. na komentář reaguje gerda — #20
    superkarma: 0 14.02.2014, 13:39:04
  14. avatar
    [15] Klára Wimmerová [*]

    gerda — #13 Taky můžu potvrdit jen ty nejlepší zkušenosti se šlehačkou z Lidlu. Kupuju v krabičce, trvanlivou, vždycky mám minimálně 3 kousky v lednici. :)

    superkarma: 0 14.02.2014, 13:15:13
  15. avatar
    [14] gerda [*]

    to já vím, že cheescake je ze sušenek, ale fakt si myslím, že piškot je daleko zdravější. Nemluvě o tom, kolik teď blbé sušenky stojíSml15 Já budu dělat střechu z BeBe a měla jsem kliku, že jsem koupila 4 balení za akční cenu. Fakt se mi nechce platit 17 korun za jedny sušenky, když si k tomu musím připočíst ještě další suroviny. To už bych si mohla rovnou koupit cukrářský výrobek.Sml80

    superkarma: 0 14.02.2014, 11:45:15
  16. avatar
    [13] gerda [*]

    elly — #3 aha, to vyzkouším, do Lidlu jezdím často a nenapadlo mi vzít odtamtud i šlehačku. Např. sůl už kupuju jen z Lidlu, je nejjemnější.

    1. na komentář reaguje Klára Wimmerová — #15
    superkarma: 0 14.02.2014, 11:40:59
  17. avatar
    [12] elly [*]

    tetička25 — #11 vydržte...chystám celý recept :-)

    superkarma: 0 14.02.2014, 11:34:24
  18. [11] tetička25 [*]

    elly — #9 dej receptík kolik čeho na krém, díky

    1. na komentář reaguje elly — #12
    superkarma: 0 14.02.2014, 10:47:04
  19. [10] Pavla_b [*]

    elly — #9 to mohlo být teda mooc dobré

    superkarma: 0 14.02.2014, 09:49:14
  20. avatar
    [9] elly [*]

    Pavla_b — #7 máslové teda taky moc nemusím :-( Já jsem teď dělala vyšlehaný krém z mascarpone a nutelly, podle nějakého zahraničního webu a to byla fakt pecka :-)

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #10
    2. na komentář reaguje tetička25 — #11
    superkarma: 0 14.02.2014, 09:41:04
  21. avatar
    [8] elly [*]

    Pavla_b — #6 on by šel určitě použít i tenký piškotový jak píše gerda...

    superkarma: 0 14.02.2014, 09:40:33
  22. [7] Pavla_b [*]

    Vera.Macík — #5 paříž a sacher, no ty taky můžu..vlastně..když se zamyslím, můžu téměř všechny dorty  - kromě těžkých máslových domácích krémů navíc nastavovaných jíškou..brrrrrrrr

    1. na komentář reaguje elly — #9
    superkarma: 0 14.02.2014, 09:14:41
  23. [6] Pavla_b [*]

    To nazdobení je jednoduché a moc hezké Sml67

    Nemám ráda sušenkový korpus, ale jinak to může být dobré.

    1. na komentář reaguje elly — #8
    superkarma: 0 14.02.2014, 09:13:28
  24. avatar
    [5] Vera.Macík [*]

    Osobně raději mám pařížský nebo sdachrův dort. Sml67

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #7
    superkarma: 0 14.02.2014, 09:04:15
  25. avatar
    [4] Pajinka [*]

    ta srdíčka jsou nádherná Sml59

    taky mám pro svoje tři chlapy doma připravený nepečený jogurtový dort, už se těším, až si odpoledne dáme Sml25

    všem krásného Valentýna Sml7

    superkarma: 0 14.02.2014, 07:52:55
  26. avatar
    [3] elly [*]

    gerda — #2 cheesecake má spodní část vždycky ze sušenek. K té šlehačce...stává a vůbec nevím čím to je. Ale začala jsem kupovat šlehačku z Lidlu a tam se mi to zatím nestalo ani jednou Sml67 A to už ji kupuju více než rok...

    A pak teda když máme větší akci a vím, že se spotřebuje šlehačky více, tak používám lahev na šlehačku od Tescomy. A s tou jsem taky velice spokojená...

    1. na komentář reaguje gerda — #13
    superkarma: 0 14.02.2014, 07:39:21
  27. avatar
    [2] gerda [*]

    jistě to může být dobré, ale myslím si, že piškotový spodek by taky špatný nebyl. Ze sušenek tak akorát střechu, domácí piškot z vajec, cukru a mouky je bez přídavků. A mám dotaz: kdysi se dala šlehačka ušlehat pohodlně jen tak, bez ztužovače, ale dnes ať dělám co chci, pořád teče. Stává se vám to taky??Sml80

    1. na komentář reaguje elly — #3
    2. na komentář reaguje kukátko — #16
    superkarma: 0 14.02.2014, 05:00:12
  28. avatar
    [1] peetrax [*]

    Vypadá to krásně! Sml67 Pepův blog znám a oceňuju, že je to tam nafoceno všechno krok za krokem i pro nás bl... pardon, začátečníky. Sml54

    superkarma: 1 14.02.2014, 00:26:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme