Na valentýnské kulinářské akci s našimi čtenářkami a spřátelenými blogerkami jsme se pustily do pečení sladkých dobrot. Snad do každého receptu patří nějaký mléčný produkt, tak jsme měly radost, že jsme mohly otestovat produkty z Mlékárny Valašské Meziříčí, které vám často představujeme v našich článcích.

valmez

Láska prochází žaludkem a my jsme rády, že jsme si mohly vyzkoušet valentýnské dobroty, které na Valentýna určitě obstojí u našich drahých poloviček. Partnerem naší akce byla Mlékárna Valašské Meziříčí, která nám na akci poskytla svoje produkty.

Co jsme se čtenářkami a bloggerkami testovaly?

Kysanou smetanu jsme využily při výrobě krémů na valentýnský perník a valentýnské cupcaky. Smetanový jogurt jsme zase použily do těsta na bábovku, takže těsto bylo krásně vláčné. Jak jogurt, tak smetana mají příjemnou sametovou chuť, jogurt se navíc hodí i pro snídaňové menu – třeba jen tak s müsli a ovocem, případně na svačinu. Oba produkty jsme si hned oblíbily, obstály na jedničku!

Náš tip, co musíte vyzkoušet na Valentýna: Jahodový pohár a Valentýnský dort – recepty najdete v našem článku Valentýnské recepty  

Seznam dalších valentýnských receptů – všechny najdete v rubrice Vaření.

 Na naší akci byly i milé blogerky, které píší zajímavé recepty. Jsme rády, že přišly:

 

Kysaná smetana z Valašska – proč sáhnout po této smetaně při vaření?

Kysaný mléčný výrobek má hustou, valmezkrémovou konzistenci. Vyznačuje se jemnou, lahodnou chutí a obsahuje 15 procent tuku. Kysaná smetana je surovina, která má v gastronomii opravdu široký záběr. Lze ji využít pro přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Může být součástí pomazánek, salátů, dortů, omáček, a dalších kulinářských skvostů. Prodává se v balení 180 gramů za 12,90 Kč. V loňském roce tato smetana získala ocenění Regionální potravina Zlínského kraje. Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz.

Podívejte se na fotogalerii, jak jsme si akci užily:

Reklama