Blíží se onen podivný a pro mně poněkud cizí svátek, sv. Valentýn. Za mě se to na školách neslavilo, ale neteř přišla loni s tím, že jí mám poradit, jak udělat valentýnky. Prý do školy... Nějak jsem nechápal, co chce, ale bylo mi vysvětleno, že jsem „úplně hroznej“, protože je to strašně stará tradice i u nich ve škole. Prý je u vchodu bedna, kam se valentýnky hážou a pak se 14. února roznesou po třídách.

Milé dámy, v tu chvíli mě napadlo pouze jediné – strašně stará tradice je mladší než já! Co to asi tak může znamenat?

Ale zpět k této prastaré a všemi uznávané tradici... Neteři jsem moc poradit nedokázal, připadal jsem si jako zpátky u zkoušky na VŠ. Úplně duto a prázdno. Napadly mne jen nějaké kytky a to by jí nepomohlo. Ale pak jsem dostal druhý nápad. Stejný jako tenkrát na studiích. Když jsem nevěděl, dostal jsem strašný hlad.

Když za mnou tedy přišla letos šéfredaktorka, že bych se vám měl na Valentýna také věnovat, vynechal jsem pocit kytek a přešel rovnou k hladu. Láska prochází žaludkem. Budu spolupracovat až do Valentýna se Sunnynkou a budu pro vás vymýšlet recepty vhodné na Valentýna. A buďte si jisté, že to budou recepty, které ocení všichni chlapi.

Pro začátek bych vám mohl napsat, jaké polévky se na Valentýna hodí:

Ta první je spíše pro vás než pro chlapy. Je to rajská. Má valentýnskou barvu, ale víc si na ní asi pošmáknete vy.

Druhá už je daleko lepší... Krásně červený boršč zdobený smetanou, po které zrůžoví. Není romantičtější zeleniny, než je řepa.

Můj favorit je ale jednoznačně prdelačka. V únoru je přímo její sezona a barevně k Valentýnu také sedí. K tomu nic nepotěší chlapovo srdce víc. Pokud chcete být opravdu stylové, doporučuji přidat do ní i kus vařeného srdce, tím nemůžete nic zkazit!

Pokud to chcete esteticky vylepšit, můžete sehnat talíře se srdíčky malovanými, ale nejsou podstatné, protože chlapa zaujme to, co je v talíři a ne na jeho krajích. Zamilované oči budou ale během srkání patřit vám! Hezkého polévkového Valentýna všem!

archivní článek

Reklama