Než se potraviny dostanou na stůl, jsou v naší domácnosti většinou uskladněny po kratší či delší dobu, která se běžně pohybuje v rozmezí od několika hodin do několika týdnů. Pokud se během skladování kazí, mohou ohrozit nejen zdraví všech členů domácnosti, ale navíc je to nehospodárné plýtvání rodinnými financemi.

 

zepter

Mezi osvědčené moderní metody uchovávání potravin patří mimo jiné vakuové balení, které se ve velké míře využívá zejména v potravinářském průmyslu. Aby z této technologie mohly mít užitek všechny moderní domácnosti, vyvinula společnost Zepter International systém vacSy - cenově výhodnou, účinnou a zdravou metodu uchování potravin, která vhodně doplňuje kuchyňské vybavení Zepter Home Art.

zepterV ochranném vakuu vydrží potraviny třikrát až pětkrát déle, uchovají si vitaminy, výživné látky, přirozenou barvu a vůni. Například zákusky, které v běžných podmínkách vydrží asi dva dny, lze ve vakuu úspěšně skladovat až 10 dní. Pečivo vydrží čerstvé 8 dní namísto 2, sýry ne 15, ale 60 dní, uzeniny ne 7, ale 20 dní, ovoce ne 10, ale 21 dní, maso ne 5, ale 15 dní a tak bychom mohli pokračovat dále. Delší trvanlivost šetří náš čas i peníze, protože jídlo pak můžeme nakupovat do zásoby nebo si navařit na řadu dní dopředu. Pokrmy přitom budou stejně chutné a čerstvé jako v den, kdy jsme je připravili. Můžeme tedy říci, že vakuový systém vacSy chrání zdraví a šetří čas i peněženku.

Hlavní součástí systému vacSy je lehká a bezpečná vakuová pumpa, vybavená indikátorem, který uživatele informuje o činnosti systému. Speciální podstavec umožňuje snadné uložení pumpy, jež je vzhledem k elegantnímu designu skutečnou ozdobou každé kuchyně. Aby bylo možné systém vakuového uchování potravin využít všude, připravila společnost Zepter International širokou škálu příslušenství: speciální víka zapečetí nádoby Zepter (jsou vyrobeny ze skla nebo speciálního materiálu lexan), univerzální víčka utěsní jakékoliv sklenice a nádoby s hrdlem o průměru 4 až 16 cm, dále jsou k dispozici zvony na sýr, speciální nádoby a dózy či zátky na lahve. Flexibilní a prostorově maximálně úsporné balení umožňují speciální kvalitní a poddajné plastové sáčky v kombinaci s moderní foliovou svářečkou. Vakuové balení je cenově výhodný, ekologický a hlavně zdravý způsob uchování potravin.

zepter

* Údaje uvedené v tabulce byly pořízeny během vědeckého výzkumu vedeného na Univerzitě v Miláně, Itálie.Trvanlivost potravin při uchování pomocí systému VacSy a bez systému VacSy byla testována za stejných podmínek: při teplotách + 3 °C až + 5 °C.Trvanlivost potravin závisí na čerstvosti potravin, způsobu tepelné úpravy a správnosti postupu vakuového balení.

 

DŮVODY PRO POUŽÍVÁNÍ SYSTÉMU ZEPTER VACSY?

  • možnost uchovávat všechny druhy čerstvých potravin a vařených pokrmů;
  • ideální podmínky pro uchovávání potravin;
  • trvanlivost potravin je v porovnání s běžnými způsoby uchovávání 3 až 5krát delší;
  • neagresivní způsob uchovávání potravin;
  • zachovává přirozené živiny potravin (vitaminy, bílkoviny, minerály, atd.);
  • zachovává přirozené vlastnosti potravin (chuť, barva, aroma);
  • chrání potraviny před bakteriemi, plísněmi, viry a hmyzem;
  • vhodně uložené potraviny jsou zárukou zdravé výživy;
  • velká úspora potravin (až 20 %);
  • významná úspora času;
  • úspory domácího rozpočtu;
  • v lednici a v mrazáku je bezvadný pořádek;
  • malá náročnost na prostor;
  • systém je lehký a přenosný;
  • systém je vždy po ruce - doma, mimo domov;
  • bezpečné uložení cenných předmětů (šperky, peníze, fotografie, atd.);
  • vynikající kvalita materiálů a výroby;
  • snadná obsluha a údržba;
  • moderní design.

Více informací o výrobcích Zepter najdete na www.zepter.cz

zepter

Chcete nám něco k tématu a nádobí Zepter napsat? Pak můžete na redakční e-mail (do předmětu prosím uveďte „Zepter“): redakce@zena-in.cz

Reklama