Reklama

slaná bábovka

Přemýšlíte občas čím překvapit rodinu na snídani? Když je víkend a máte spoustu času, můžete u snídaně strávit mnohem více času než ve všední dny. A my pro vás máme tip na originální bábovku.

Chutná trochu jako omeleta, ale nemusíte u její přípravy postávat u plotny. Jednoduše ji dáte do trouby a než se rodina probudí, bude na stole. Dá se obměňovat, zajímavě dochucovat a ozvláštňovat zeleninou.

Suroviny

  • 12 vajec
  • 1 lžička soli
  • čerstvě namletý pepř
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 papriky – ideálně tři různé barvy, klidně i kousek chilli papričky
  • 200 g nahrubo nastrouhané goudy
  • 80 g rozpuštěné Hery máslová příchuť

suroviny

Postup

Všechna vejce rozbijte do mísy. Přidejte sůl a pepř.

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a vsypejte do mísy. Česnek nasekejte najemno a přidejte také do mísy.

Vajíčka důkladně prošlehejte.

Goudu nastrouhejte nahrubo a přidejte do vaječné směsi. Můžete použít i jiný oblíbený sýr nebo směs sýrů.

Papriky nakrájejte na kostičky a vsypejte do mísy. Přilijte rozpuštěnou Heru a promíchejte.

Formu na bábovku vymažte Herou a vlijte vaječnou směs.

slaná bábova

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, horkovzduch. Pečte 30 – 35 minut. Bábovka bude na omak pevná.

Nechejte trochu prochladnout (asi 5 minut) a vyklopte.

Podávejte s pečivem a salátem, jako předkrm nebo snídani.

Dobrou chuť přeje Elly.

Bábovky jsou oblíbené ve sladké i slané podobě

bábovka s mandlemi

kynutá bábovka babičky Žofie

čokoládová bábovičkaZdroj fotografií: Alena Kolaříková