Bulvár

Vaječná revoluce v přípravě pokrmů dorazila do Česka

Společnost Framagro, největší producent českých vajec (skupina BEGOKON) a největší český výrobce vaječných polotovarů, uvádí na český trh nové revoluční produkty pod značkou Chytrá vejce.

Doposud byly tyto produkty dostupné pouze v B2B sektoru. Nyní se budou vaječné melanže a vařená loupaná vejce prodávat na pultech českých supermarketů.

„Pro běžné spotřebitele se jedná o revoluci ve vaření. Mohou teď pokrmy s vejci připravovat jednodušeji, ale hlavně zdravěji. Hlavními výhodami našich produktů jsou úspora času při vaření, zaručená kvalita a především bezpečnost. Všechna vejce pocházejí z českých farem.   V současnosti nabízí Chytrá vejce supermarket Globus a nově také řetězec InterSpar. Dostupnost našich produktů chceme i nadále rozšiřovat,“ řekl Milan Karban, generální ředitel společnosti Framagro.

Vaječná melanž je v gastronomii dobře známým termínem, kuchaři by se bez ní v provozu dnes již neobešli. Stejně tak například hospodyňky ve Francii či Británii, které běžná vejce již prakticky nepoužívají. Vaječná melanž je jednolitá směs bílků a žloutků v přirozeném poměru, jako u klasického vejce, která zajistí dokonalé promísení a perfektní přípravu pokrmů, a to ať už jde o přípravu rychlého jídla nebo gastronomicky náročnějších pokrmů.

melanž

Vaječná melanž jsou čerstvá vejce, která se z důvodu prodloužení trvanlivosti a zdravotní nezávadnosti ošetřují pasterací. Tepelné ošetření vajec výrazně snižuje hrozbu nákazy salmonelou a bakteriemi, což u klasických vajec zaručit nelze. Tekutá vejce jsou balena v praktických obalech Elopak o objemu 250 a 500 ml – v přepočtu na vejce jde o balení po pěti a deseti kusech. Zakoupit je můžete přibližně za 28,90 Kč za 250 ml a větší balení 500 ml za 48,90 Kč.

Vařená vejce usnadňují práci při vaření, odpadá někdy nesnadné loupání a rozhodně se tak lze vyhnout nevzhledně oloupaným kouskům. K dostání budou v balení po osmi kusech za cenu cca 44,90 Kč

vejce

„Spolupracovali jsme na vytvoření nejlepšího postupu přípravy vaječné melanže a jejího skladování, ale také na vytvoření balení pro běžnou spotřebu. Tepelnou úpravou je zajištěna zdravotní nezávadnost melanže. Vařená vejce jsou připravena a následně uskladněna v ochranné atmosféře, takže je vše také naprosto zdravotně nezávadné a čerstvé. U obou produktů nehrozí ani křížová kontaminace – přenos bakterií (salmonely) ze skořápky na jinou potravinu,“ uvedla docentka Kamila Míková z Ústavu analýzy potravin a výživy, která je odborným garantem Chytrých vajec.

vejce

Docentka Kamila Míková

  „Naše vejce získala certifikaci nezávislé organizace CEFF. Ta zabezpečuje jistotu pro spotřebitele, že konzumuje bezpečnou potravinu bez zbytečné chemie a přísad. Přicházíme nyní s dvěma variantami vaječných produktů pro běžnou spotřebu, do budoucna ale chceme nabídnout více variant na míru jednotlivým konzumentům a přiblížit tak vejce více jejich životnímu stylu,“ doplnil Milan Karban.

 

 

   
29.03.2013 - Společnost - autor: red

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme