V redakci na zdravou snídani nezapomínáme, a proto jsme s radostí vyzkoušeli novinky od společnosti BONAVITA, kterými jsou lupínky z pohanky či špaldy.

Testovali jsme:

  • Špaldové lupínky

Základem je 45 % pšeničné špaldové mouky, díky tomu mají i větší obsah vlákniny. Špalda je starý druh nešlechtěné pšenice s mírně ořechovou chutí, která v současnosti zaznamenává návrat do našeho jídelníčku díky svým příznivým účinkům na naše zdraví.

  • Špaldové lupínky s čokoládou

Snídaňové cereálie obsahují 80 % špaldových lupínků obohacených o 20% kukuřičných lupínků dražovaných v mléčné čokoládě. Špalda je lehce stravitelná, bohatá na minerály a přirozeně neobsahuje cholesterol. Navíc úžasně chutná. Špaldové lupínky mají vysoký obsah vlákniny a jsou zdrojem kvalitních bílkovin.

  • Pohankové lupínky 

Snídaňové cereálie obsahují 45 % pohankové mouky a pšeničnou celozrnná mouka. Pohanka je tradiční plodina a má vysoký obsah vlákniny. Obsahuje také řadu cenných látek, jako je například rutin, který pozitivně působí na náš organismus. Je lehce stravitelná, proto je oblíbenou součástí vyvážené snídaně. Má nízký obsah nasycených tuků.

  • Dobrá vláknina s vysokým obsahem vlákniny

Snídaňové cereálie, jsou obohacené pšeničnými otrubami, které jsou základem vlákniny. Jsou vyrobeny z celozrnné mouky.

Jak nám tyto lupínky chutnali?


Žaneta Podlahová

S víkendem přichází i můj snídaňový rituál. Ráda si připravuji bohaté velké snídaně do postele v podobě banánovo-ovesných lívanců, avokádových toastů či různých ovesných kaší s ovocem. Na tyto velké snídaně mi bohužel v týdnu nezbývá čas, a tak si připravuji různé lupínky, které zaliju bezlaktózovým mlékem.

Nové lupínky od BONAVITY musím opravdu vyzdvihnout! Mají výtečnou chuť a dodají tělu ty správné hodnoty.

Mám pro vás malý tip: Obohaťte svou misku s lupínky nejen mlékem či jogurtem, ale také různými oříšky, semínky, kokosem i ovocem – třeba mangem, borůvky či jablíčkem. A hned je ten start do pracovního dne lepší! :-)

Hana Růžičková

Nejvíce mě nadchla Dobrá vláknina. Hlavně pšeničné otruby. Ráno je to pro mě rychlá a nabíjecí  snídaně.

Nemám ráda mléko, ale jogurt z farmy je k Dobré vláknině pro mě naprosto ideální. A pak není to jen o snídani, ale Dobrou vlákninu mám v misce na stole a přes den si jen tak lehce doplňuji energii.

Lukáš Kučera

Naše dvojčata mnoho let snídají téměř denně obilné kaše, ale jako všechny děti i ony chtějí občas změnu. O víkendu jsem jim na střídačku nachystal nejprve Pohankové lupínky a druhý den Špaldové lupínky od BONAVITY. Obě si do nich nalily rýžové mléko a navíc různě přidaly maliny, hrozny vína, kokos, sekané mandle nebo trochu medu.

Obě děti se shodly na tom, že jim tyto lupínky chutnají mnohem víc než ty běžné kukuřičné. Na celé čáře to pak vyhrály právě Špaldové lupínky, a to nejen díky skvělé chuti, ale i obsahu kukuřičných lupínků máčených v mléčné čokoládě.

Klára Křížová

Jsem ráda, že jsem měla možnost vyzkoušet celozrnné produkty od společnosti BONAVITA. Špaldové lupínky, Pohankové lupínky - jsou skvělé, když se smíchají s jogurtem nebo mlékem. Většinou je jím s bílým jogurtem, a když mám doma nějaké ovoce jako hrušku, pomeranč nebo borůvky, doplním jimi zdravý snídaňový talíř. Ideálně mám nejraději, když se všechno smíchá a v ústech se pak rozvinou všechny chutě.

Zajímavým produktem je i Dobrá vláknina s vysokým obsahem vlákniny, protože si myslím, že můj celodenní jídelníček moc potravin s vlákninou neobsahuje, proto jsem ráda, když si dám hned po ránu hezkou nálož.

Pokud máte rádi cereální snídaně, určitě tyto produkty vyzkoušejte. 

Více informací naleznete zde. 

Přečtěte si také:

Reklama