Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezóny. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Vydatnou porci inspirace nabízí nová knížka zkušené šéfkuchařky Mirky van Gils Slavíkové s výstižným názvem V hlavní roli chřest – 50 úžasných receptů s královskou zeleninou.

Předkrmy, polévky, hlavní jídla, saláty, slané koláče a dokonce i sladké dezerty z chřestu!  Chřestová sezona je poměrně krátká, trvá od března do června, takže je nejvyšší čas pustit se do vaření. Co takhle dát si třeba chřestové kremrolky, chřestovo-špenátovou polévku, chřestový chléb, chřestové frikasé, chřestové rizoto s lososem nebo chřestovou zmrzlinu? Součástí každého receptu je pečlivě sestavený seznam surovin, srozumitelně a jednoduše formulovaný postup, detailní barevná fotografie a také stupeň náročnosti přípravy.

Mirka van Gils Slavíková: V hlavní roli chřest. 50 úžasných receptů s královskou zeleninou.

Vydává IKAR, 120 stran, doporučená cena 299 Kč

Více informací najdete na stránkách www.ikar.cz

Chřest

 

 

Reklama