Na střeše Galerie Harfa se 14. června 2014 od 11:00 do 18:00 uskuteční Jahodový piknik. Můžete ochutnat spoustu dobrot nebo naučit své děti vařit. A pozor! Na každého, kdo se aktivně zúčastní a přinese si piknikovou deku, čeká 1 kg čerstvých jahod zdarma.
Hlavní atrakcí Jahodového pikniku bude „Dětská škola vaření“, která bude probíhat od 13 do 16 hodin pod taktovkou šéfkuchaře restaurace Culinary Aroma – Josefa Rychtra, který bude zároveň celým programem provázet. Děti se mohou těšit na maxi jahodovou roládu, soutěž o nejhezčí palačinku, souboj o nejrychleji namačkané jahody a výrobu největšího jahodového poháru Wimbledon s čerstvou šlehačkou. Celé odpoledne si užijí spoustu legrace, něco užitečného se naučí a poté to společně sní.
Kromě vaření se návštěvníci mohou těšit na degustační jahodové menu, koláče, bábovky, bublaniny, vaření jahodové marmelády, drinky a koktejly, palačinky s mačkanými jahodami nebo na jahodovou dřeň Culinary Aroma. Zvláštností bude krocan na rožni s jahodovou BBQ omáčkou a pečenou bramborou. To vše si budou moci návštěvníci koupit i domů.
Na místě bude také prodej polních jahod z jižní Moravy a jahodových sorbetů ze značkové cukrárny Grycan. „Jahody jsou velmi oblíbené ovoce a zároveň jsou samozřejmě zdravé. Díky pikniku tak můžeme spojit příjemné s užitečným a také s nevšedním kulinářským zážitkem,“ říká marketingová koordinátorka Galerie Harfa Martina Tlustá.
Zdroj: tisková zpráva
Milujute jahody stejně jako já? Nemáte skvělý recept na nějakou dobrotu z jahod?
Nový komentář
Komentáře
Nakrájet, prosladit a ozdobit čepicí kvalitní šlehačky, není nic lepšího. A když je jahod víc, tak domácí jahodová zmrzlina, křehký koláč s pudinkem a jahodami "pod sklem" nebo jahodová bílková pěna (tu jsme milovaly jako děti). Syn má radši mraženou jahodovou dřeň.
pekna akce
Nejlepší recept na první jahody - umýt a sníst.