My jsme se letos rozhodli jít na to jinak - křupavě! Jako hlavní ingredienci jsme použili krekry TUC a výsledek? Neodolatelná kombinace, kterou ohromíte hosty i celou svoji rodinu.

Natucnutý burger

Klasický burger nikdy nezklame a my se s Vámi podělíme o tajný tip Jamieho Olivera, kdy masovou směs doplníte krekry (ideální jsou pečené krekry TUC), aby maso drželo pěkne pohromadě. My jsme navíc použili TUC krekry s rajčatovou příchutí, které masu dodají ten správný koncert chutí. Pokud budete podávat burgery s domácí barbecue omáčkou, stane se z vás král grilu a všichni se budou olizovat až za ušima. Co víc si přát pro skvělou zahradní párty?
 
Ingredience:
•     1/2 balení TUC se sušenými rajčaty
•     400 g mletého hovězího maso
•     1 vajíčko
•     Sůl, pepř podle chuti
 
Domácí barbecue omáčka:
•     4 lžíce rajčatového protlaku
•     3 lžíce třtinového cukru
•     3 lžičky melasy nebo javorového sirupu
•     2 lžíce hořčice
•     1 lžíce domácího grilovacího koření
•     2 lžíce balzamikového octa
•     1 lžička pepře
•     2 lžíčky hrubozrnné soli
•     1 lžíce sladké červené papriky
•     100 ml vody
 
Na dozdobení hamburgeru:
•     rukola nebo podobný ostřejší salát
•     oblíbený plátkový sýr - ideálně gouda
•     rajčata
 

Hovězí maso smícháme s vajíčkem. Krekry rozdrtíme v utěrce paličkou nebo válečkem a zamícháme do masa. Rajčatová příchuť maso krásně dochutí a zvýrazní. Barbecue omáčka je velmi jednoduchá na přípravu. Všechny ingredience smícháme dohromady v menším rendlíčku a krátce necháme probublat na nižším plamenu. Odstavíme z plamene a necháme vychladnout. Z masa vytvoříme stejně velké placičky a zprudka opečeme na pánvi nebo grilu. Seskládáme hamburger a to takto: houska, salát, rajče, hamburger, sýr a BBQ omáčka.
 
TIP: S domácí BBQ omáčkou zazáříte na jakémkoliv grilování. Hodí se skvěle na kuřecí stehýnka nebo k trhanému vepřovému masu.

Italská delikatesa netuctově - Salát Panzanella

Italové milují jídlo a dávají si na něm opravdu záležet. To potvrzuje i tento lehký salát s krutóny, který je ideální pro zahradní posezení s přáteli nebo rodinou v horkých letních dnech. Místo chlebových krutonů tentokrát použijeme krekry TUC mini originál a domácí rajčátka ze zahrady.
 
Ingredience:
•     TUC mini originál
•     domácí nebo BIO rajčata
•     trocha jemně nasekané cibule
•     vinný ocet
•     olivový olej
•     petrželová nať
•     sůl, pepř podle chuti
 
Do misky dáme cibulku, špetku soli, trochu pepře a nakonec přidáme ocet a olej. Na jednu lžíci octa odměříme zhruba pět lžic oleje. Pečlivě a rychle promícháme vidličkou, až se nám ocet a olej spojí. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a petrželku. Promícháme, ochutnáme a případně dochutíme. Pak už zbývá jen přidat mini krekry TUC a perfektní lehká večeře je na stole!

Rajčatový dip poslední záchrany

Něco na stůl, rychle, návštěva je za dveřmi! Snad každý už tuto situaci zná. Jak v takové chvíli připravit něco malého, jednoduchého a hlavně RYCHLÉHO? Následující dip budete mít hotový do 10minut a v kombinaci s lahodnými krekry, které je vhodné mít vždy doma po ruce, vytvoříte během chvilky stylové občerstvení. Nám se osvědčily semínkové krekry TUC, ke kterým se skvělě hodí dip ze sušených rajčat. Z něj můžete lehkou obměnou udělat dokonce i výtečnou pomazánku a TUCky proměnit v krásné chlebíčky.
 
Ingredience:
•     TUC se semínky a pažitkou
 
Dip:
•     1 zakysaná smetanu
•     hrst sušených rajčat naložených v oleji
•     100g sýru mozzarella
•     několik lístků bazalky
•     sůl
•     pepř
•     stroužek česneku
 
Do mixéru (nebo vyšší nádoby v případě použití tyčového mixéru) dáme zakysanou smetanu, sušená rajčata, mozzarellu, sůl, pepř a česnek. Vše dohladka rozmixujeme, dokud se ingredience krásně nepropojí. Nasekáme bazalku a přimícháme ji do hotového dipu.
 
TIP: Chcete dip rychle proměnit v pomazánku? Stačí zakysanou smetanu vyměnit plně za mozzarellu (celkem použijete 250g mozzarelly) a TUC chlebíčky dozdobit kousky lístků bazalky.
 

Reklama