Reklama

DSC_0030.jpg (85 KB)

Jaké uzené maso na dnešní recept použijete, záleží na vás. Někdo si rád koupí uzenou krkovičku bez kosti, jiný se raději obírá se žebry nebo uvaří uzenou křížovou kost. Vybírejte raději u řezníka, kterého dobře znáte a víte, že má uzené maso opravdu kvalitní. Polévku máme v tomto případě jasnou. Uzená s kousky masa a kroupami nebo bramborem. 

Uvařené uzené maso je výborné úplně obyčejně s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem, okurkou a křenem. Ale my jsme si na vás dnes vymysleli něco méně tradičního. Pikantní pochoutku, na kterou budete potřebovat pouze tři základní věci...

DSC_0024.jpg (149 KB)

Suroviny

  • 500 g vařeného uzeného masa, už obraného, bez kostí
  • 250 g bílých fazolí (váha v suchém stavu)
  • 1 plechovka cherry rajčat, loupaných (menší nebo větší, to je na vás)
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • tymián
  • trocha slunečnicového oleje
  • pro pikantní chuť - trocha chilli papriček nebo maďarská papriková pasta

DSC_0025.jpg (82 KB)

Postup

Fazole den předem namočte. Druhý den slijte vodu, opláchněte a dejte vařit. Vařte doměkka, nakonec osolte, ještě pár minut povařte. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechejte stranou, dokud se neuvaří uzené maso.

To dejte vařit zároveň s fazolemi a vařte doměkka. Jak dlouho to bude trvat, záleží na tom, jaké maso jste zvolili. Měkké maso oberte od kostí, vývar použijte jako polévku.

V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm dozlatova cibulku, nakrájenou na malé kousky. Přidejte rajčata z plechovky, ochuťte solí, pepřem a tymiánem. Společně pět minut povařte. Přidejte prohřát fazole. Nakonec smíchejte s kousky uzeného masa. Dochuťte pálivou složkou, kterou jste si zvolili.

Ihned podávejte, ideálně s čerstvým chlebem nebo jen tak.

DSC_0029.jpg (145 KB)

Dobrou chuť přeje Elly.

Uzené pochoutky na našem magazínu

Uzené maso s podzimní bramborovou kaší

podzimnikase.jpg (123 KB)

Kroupoto s uzeným masem

kroupoto.jpg (66 KB)

Škubánky slané i sladké

skub34.jpg (93 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit