Vaření

Úžasné předkrmy z marinovaného pstruha

předkrmy s marinovaným pstruhem

Recepty, který jsem připravila do soutěže o nejlepší předkrm, jsme si doma všichni zamilovali. Potěšíme dnes všechny milovníky rybích jídel. Protože hlavní surovinou v obou receptech je marinovaný pstruh lososovitý. K němu trochu kopru, šalotky, zajímavé lívance a palačinky. Téměř letní pohoda je tady!

Zase to byla taková rodinná souhra. Dumala jsem, co připravím k Aperolu. Podmínkou soutěže totiž bylo použití vybraných drinků. Vymyslel to manžel. „Máš v lednici pstruha lososovitého, vždyť ten úžasně barevně ladí!“. Pravda!!! Od té chvíle už mi hlavou běžely možné varianty, které bych mohla přichystat.

Nakonec byly předkrmy dva. Oba rybí. Každý maličko jiný, ale přesto spolu ladící. Základ bylo jemné maso pstruha lososovitého. Při jeho přípravě jsem se nechala inspirovat pokrmem z rybího masa – ceviche (seviče). Mám ráda rybí maso na všechny způsoby a nejvíce mi chutná minimálně tepelně upravené.

Ceviche je na kousky nakrájené rybí maso, pořádně zalité citronovou nebo limetovou šťávou. Ta způsobí v rybím mase proces podobný tepelnému zpracování, takže je maso lépe poživatelné. V tomto případě určitě používejte co nejvíce čerstvé rybí maso.

marinovaný pstruh

PSTRUH LOSOSOVITÝ V CITRONOVÉ ŠŤÁVĚ

  • 500 g filetů pstruha lososovitého – nejčerstvějšího
  • 2 citrony
  • sůl a červený pepř
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • hrst nasekaného kopru

Filety ze pstruha omyjte a osušte. Zbavte případných kostí. Připravte si je do misky.

Zalijte filety vymačkanou šťávou ze dvou citronů. Osolte a opepřete. Posypejte nadrobno nasekaným česnekem a na tenké plátky nakrájenou šalotkou. Nahoru zasypejte koprem a ještě můžete přikrýt kolečky citronu.

Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na tři hodiny do chladničky. Poté z filetů odkrajujte tenké plátky, bez kůže.

Plátky ryby jsou připraveny. Co dál? Část jich použijeme na bramborové lívance, část na koprové palačinky.

bramborové lívance

BRAMBOROVÉ LÍVANCE

  • 500 g brambor
  • 100 g másla
  • 100 – 150 g polohrubé mouky
  • sůl 

Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a vařte v osolené vodě dvacet minut doměkka.

Slijte vodu a vraťte je do hrnce. Přidejte máslo a rozmačkejte na kaši. Podle potřeby můžete dochutit solí.
Na pomoučeném vále vyválejte těsto na plát silný asi 1 cm. Vykrajujte kolečka, třeba skleničkou.

V pánvi si rozpalte vyšší vrstvu oleje. Do ní přeneste kolečka a smažte z obou stran dozlatova.

Z pánve lívance přeneste na připravenou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Lívance nechejte vychladnout.

palačinky se pstruhem

SLANÉ PALAČINKY S KOPREM

  • 2 vejce
  • 450 ml polotučného mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku nasekaného čerstvého kopru

Vejce rozšlehejte metličkou. Přidejte mléko a smíchejte. Do mouky přimíchejte sůl a tuto sypkou směs vsypejte po částech do tekuté směsi. Za pomoci metličky nebo vařečky vymíchejte hladké těsto.

Přidejte nadrobno nasekaný kopr.

Smažte tenké palačinky, na kvalitní teflonové pánvi. Na tu není potřeba použít žádný tuk. Pokud budete kousek tuku potřebovat, doporučuji smažit na přepuštěném másle – ghí.

Aperol předkrmy

DOKONČENÍ OBOU ÚŽASNÝCH PŘEDKRMŮ

  • 450 g husté kysané smetany
  • podle chuti sůl a pepř

Ochuťte si kysanou smetanu. Můžete do ní přidat klidně i trochu nasekaného kopru.

Na talíř si připravte bramborové lívance. Na každý dejte kopeček kysané smetany, plátek marinované ryby a ozdobte snítkou kopru.

Koprové palačinky namažte ochucenou kysanou smetanou, zaskládejte marinovanou rybou. Palačinku zaviňte a nakrájejte z ní plátky. Opět můžete ozdobit koprem.

Dobrou chuť a krásné pohodové chvíle se sklenkou něčeho dobrého Elly.

Chcete si připravit další výborné chuťovky?

grilovaný kozí sýr

lososový tatarák

listové těsto

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
29.04.2016 - Předkrmy - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [5] Majoranka1997 [*]

    Tak jsem zakoupila pstruha a běda, jak se to nepovede...

    superkarma: 0 29.04.2016, 18:17:09
  2. avatar
    [4] AmeA [*]

    Slintáááám Sml16

    superkarma: 0 29.04.2016, 17:08:11
  3. [3] bobani [*]

    mňam ! dík za tipy

    superkarma: 0 29.04.2016, 09:59:53
  4. avatar
    [2] selinka [*]

    Dala bych si. Všechno Sml57

    superkarma: 0 29.04.2016, 09:10:30
  5. [1] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 29.04.2016, 07:23:54

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme