Vaření

Úžasné ovocné destiláty od pravého barona

Když baron František Hildprandt zakládal v roce 1885 zámeckou palírnu přímo naproti svému vodnímu zámku v Blatné, jistě netušil, že následujících víc než sto let vyžene jeho rod z Čech až do Etiopie a složitou cestou se zase dostanou zpět do Česka. Dnes už opět zámecká palírna vyrábí ovocné destiláty té nejvyšší kvality.

Čistě přírodní specialita z jihočeského ovoce Baron Hildprandt je inspirován tradiční recepturou a vzniká kombinací 1 rok stařeného destilátu, vody a extraktu ze sušeného ovoce. „Pro destilaci používáme kvalitní jihočeské ovoce z ovocných sadů v Chelčicích a Lhenicích od ověřených dodavatelů. Destilujeme dvoustupňovou kotlíkovou destilací. Pro staření je vybírán nejkvalitnější destilát, který pak leží po dobu 1 roku v sudech z českého dubu,“ popisuje proces výroby mistr destilatér Václav Šitner.

Také kvalitu vody v zámecké palírně nepodceňují. Používají místní vodu z vlastních, 35 m hlubokých studní. „Voda je velmi kvalitní, neustále ji kontrolujeme. Před použitím prochází voda demineralizací, aby se finální produkt nemusel vymrazovat a byly tak zachovány všechny chutě a vůně,“ říká majitel palírny baron Jan Hildprandt. www.hildprandt.cz

Baron Hildprandt

Ženy milují zralé maliny, muži ujíždějí na hruškách a švestkách

Baron Hildprandt Baron Hildprandt se vyrábí ve třech příchutích. Vybrat si můžete mezi zralými malinami, švestkami a hruškami. Od ostatních ovocných destilátů se Baron Hildprandt liší především velmi výraznou ovocnou vůní a chutí. „Pro ještě lahodnější zážitek z chutě používáme výhradně přírodní aroma vlastní produkce. Aroma vyrábíme macerací zralého sušeného ovoce. Ovoce se pro maceraci nakládá do 62% ovocného destilátu, čímž získáme výrazný a voňavý extrakt,“ poodhaluje tajemství nezapomenutelné chuti Jan Šitner. Ženy dávají podle mistra destilatéra přednost příchuti zralých malin, tento destilát se vyznačuje ovocnou a lehce nasládlou chutí: Baron Hildprandt: Ze zralých malin

Mužům zase více voní a chutná destilát vyrobený macerací prvotřídních hrušek a švestek z jižních Čech: Baron Hildprant: Ze zralých hrušek

   
25.05.2015 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme