Tento víkend začaly houbařské žně. O víkendu jsem viděla u známých plné košíky krásných hub, lesní cesty byly obsypané parkujícími houbařskými sběrači.

Dokonce večer kolem osmé, když jsem byla běhat v lese, potkala jsem dva seniory, jak se procházejí po lese a hledají houby (podle mě už na ně ani nemohli vidět). Krásná sezóna s vůní čerstvých hub začala! Přispělo k ní i nádherné počasí plné slunce. Tento týden ještě zaprší, další víkend přinese novou várku hub, které stihnou vyrůst.

Takže nás čeká láskyplné sbírání, radost nad nalezenými hnědými hlavičkami, ale také další práce - čistění, krájení a zpracování (zamražení, nakládání, sušení).

Jak jste na tom vy? Byli jste na houbách? Patříte mezi vášnivé houbařky? Zajímá nás, co z čerstvých hub nejčastěji vaříte - uděláte si smaženici, nebo kulajdu? Nebo něco úplně jiného?

Já mám raději kulajdu, můj manžel smaženici.

koše hub

Jak dělá kulajdu naše redaktorka Elly? Přečtěte si recept:

Smaženice se dá udělat na spoustu způsobů, Elly doporučuje svůj recept:

Zajímavým tipem z čerstvých hub jsou i houbofleky, o recept se s námi podělila čtenářka Lenig v tomto článku:

Jestli máte chuť na houby jako přílohu a nemáte je doma naložené, vyzkoušejte třeba chutné žampiony:

Napište nám své zkušenosti, recepty, co děláte z čerstvých hub!

Reklama