Bulvár

Už od raného dětství jsem byla fajnšmekr

Myslíte, že si človek s bezlepkovou dietou nemůže pochutnat? Tak si přečtěte příspěvek od čtenářky s nickem mio, za který moc děkujeme.

Dobré ráno do redakce,

Dnešní téma je pro mne výzvou, kterou se nechám snadno zlákat. Mlsná mě totiž honí denně a většinou nemá problém s tím mě chytit. Ta baba jedna mlsná je prostě rychlejší a chňapne mě, ani nevím jak. Nutno přiznat, že se příliš nebráním.

Už od raného dětství jsem byla fajnšmekr..Mateřské mléko jsem vyžadovala do svých 2 let a má matka neměla to srdce mě odtrhnout. Takže na svačinku párek zapíjen přímo od zdroje nebyl prý ničím zvláštním. Teď už bych si chuť zajít nechala, z čehož usuzuji, že postupem věku se chutě mění každopádně.

Kolem 3.roku života jsem si libovala v pomazánkovém másle. Byla jsem schopná sníst tu mističku na posezení lžičkou. Chleba netřeba. Totéž se opakovalo o desítky let později, při mém druhém těhotenství, kdy mé tělo několik prvních měsíců odmítalo večeřet cokoliv jiného, než pár (či více) lžiček pomazánkového másla. O snídani a obědě tohoto období se nezmiňuji, jelikož jeho pobyt v mém trávicím ústrojí neměl delšího trvání..

Vepřo knedlo zelo. Tato 3 slova, která byla odpovědí na mou nedělní otázku v dětství "Co bude dnes k obědu??" mě hnala buď k zoufalství či k sondování u sousedů, cože to mají dobrého u nich. Řídíc se 11.přikázáním, které zní "Řízkem nepohrdneš", jsem se v nejeden takový oběd stala chybějícím prvkem u rodinného stolu..Nebo, jelikož má drahá matka byla a je dobrá a chápavá duše, místo zmiňovaného pokrmu, extra pro mě uvařila pár brambor a skrojila libového masa, aby nasytila svou vymýšlející si dceru.

Vepřo knedlo zelo roku 2010 - nápad uvařit tohle jídlo pronáším nejednu neděli a sliny se už zbíhají na prorostlý bůčíček pečený s cibulí a jablky, sladko kyselé zelíčko a knedlík (i když v mém případě už rok bezlepkový..)..O co jsem v dětství přišla, probůh!

Shrnula bych to, ať tu nejsme do večera: potěšit mé srdéčko a hlavně můj mlsný jazýček lze mnoha pokrmy..Už zmiňovanou bezlepku dodržuji, ale přes počínající zděšení, zda mi vůbec něco dobrého k jídlu zbyde, jsem se dopracovala ke zjištění, že sice u toho musím víc přemýšlet a kombinovat, ale život zůstává i nadále krásný, právě i kvůli tomuto snadno podlehnutelnému hříchu, jímž dobré jídlo bezesporu je.

Dobrou chuť nejen k dnešním obědu přeje mio :-)

Pozn. red.: text nebyl redakčně upraven.

Já také přeji dobrou chuť a děkuji. Budu mít pravděpodobně čínskou polévku z pytlíku a klidně si na ní pochutnám, pokud mi Míša Kudláčková nezkazí chuť montorováním, že je to plné éček a glutamátů.

 

   
26.02.2010 - Blog redakce - autor: Dana Haklová

Komentáře:

  1. avatar
    [10] mio [*]

    ToraToraTora — #9 chrochtSml21 :-)

    superkarma: 0 26.02.2010, 12:11:01
  2. avatar
    [9] ToraToraTora [*]

    Párek zapíjen od zdroje ...Sml52Sml52 Víš, co se říká: dobrý čuník všechno stráví, po ničem se neotráví Sml67

    1. na komentář reaguje mio — #10
    superkarma: 0 26.02.2010, 12:07:25
  3. avatar
    [8] enka1 [*]

    mio — #7 dík, já myslela,že do těch uzenin cpou rovnou mouku a takhle se ještě drze přiznaliSml16

    superkarma: 0 26.02.2010, 12:04:01
  4. avatar
    [7] mio [*]

    enka1 — #6 tak to jsi měla přesně naopak, já před tlustým masem utíkala..teď už setrvámSml54

    Bezlepkové uzeniny - jak jistě víš, skoro do všeho se cpe škrob..no a v těchto bezlepkových je škrob pšeničný nahrazen jiným (nejčastěji bramborovým, nebo jinými zahušťovadly), ve kterém není lepek. Protože ten je obsažen pouze v obilovinách..Samozřejmě nejlépe je, když tam ten škrob není vůbec, ale to se většinou nestává..Ale například v takovém kvalitním uheráčku není zcela určitěSml57

    1. na komentář reaguje enka1 — #8
    superkarma: 0 26.02.2010, 11:54:40
  5. avatar
    [6] enka1 [*]

    jen si dej, co hrdlo ráčí. Teď se prodávají bezlepkové uzeninySml80můžeš mi to nějak vysvětlit?

    Já mám od dětství jinou úchylku - kdo si odkrojil tlusé,vyžadovala jsem ho na svůj talíř, milovníci libového mě zbožňovali. Dodnes mám potravinový orgasmus, zakousnu-li se do ovárku a po bradě mi momalu stéká to tučné.....

    1. na komentář reaguje mio — #7
    superkarma: 0 26.02.2010, 11:35:02
  6. avatar
    [5] mio [*]

    DanaD — #2 Sml67 tak takSml30

    superkarma: 0 26.02.2010, 09:44:13
  7. avatar
    [4] mio [*]

    Věrulinka — #3 vodfon — #1 holky díky, ale vůbec to není tak strašný, doma si uvařím fakt co chci, jen musím použit jiné suroviny..Horší je stravování venku, v restauracích atd..ale to zas není tak často.

    superkarma: 0 26.02.2010, 09:43:45
  8. avatar
    [3] Věrulinka [*]

    Sml15 nějak si to neumím představit, ale jasně, když se musí, tak se musí, tak ať se ti daří v této dietě Sml79

    1. na komentář reaguje mio — #4
    superkarma: 0 26.02.2010, 09:36:54
  9. avatar
    [2] DanaD [*]

    u nas se rika - honi me mlsna, musim ji zacpat hubu aby dala pokoj...

    1. na komentář reaguje mio — #5
    superkarma: 0 26.02.2010, 09:12:00
  10. avatar
    [1] vodfon, kolie [*]

    Přeju ti,aby ti ta bezlepková stále chutnala.Sml80

    1. na komentář reaguje mio — #4
    superkarma: 0 26.02.2010, 08:55:51

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme