Ekonvalinka nám svěřila svůj nejoblíbenější recept na pikantní zavařované houbičky, které se dají dělat i na koleně…

Milá ženo-in,
po týdnu na Šumavě už se nemůžu podívat ani na ten hříbek na štupování ponožek! Na houby jsme chodili někdy i dvakrát denně a já jsem pak v chatce bez vody na malém vařiči vyráběla pikantní zavařeniny! Vodu jsem si musela nanosit z umývárny, s každou scezenou vodou jsem běhala zase ven na kompost, zkrátka byl to sport. Houby máme rádi ve všech podobách, ale nejvíce nám chutnají zavařené se směsí zeleniny - květáku, paprik, cibule, cuket.
Přibližný předpis:
očištěné houby nakrájím na kousky, malé houbičky nechávám celé, spařím ve slané vodě, zeleninu omyju, nakrájím na kousky a pak směs smíchám se spařenými houbami. Nandám do zavařovacích sklenic, přidám kousek sušené feferonky, přeliju nálevem (např. Deko dle návodu, jen trošku víc octa), zavíčkuji a asi 15-20 minut zavařuji. Když mi nevyjde na celou skleničku, tak dám do misky a přeliju horkým nálevem, alespoň hned ochutnám, jak se to povedlo.
Když si pak v zimě otevřeme tuhle pikantní pochoutku, rázem jsme zase zpátky na Lipně!
Posílám vyfocenou houbu, která roste ze šišky a moc se mi líbí.

Ekonvalinka


S pozdravem
Ekonvalinka
Text nebyl redakčně upraven


Děkuji Ekonvalinko za recept. Já osobně nejvíc miluju houby, kdy se už lák táhne jako pěkně uleželý sopel… A také díky za to, že jste posalal jen jednu fotku :), protože dnes jich mám v e-mailu fakt požehnaně …

Dnes máme téma dne houbaření a vše, co se toho týká.

Těším se na vaše příběhy, fotky, recepty.

A zvlášť se těším na někoho, kdo mi napíše, že nemá rád houby a proč. :)

Vše posílejte na

redakce@zena-in.cz

Nejzajímavější příspěvek odměním knihou. Unikátní knihou, kterou nekoupíte v žádném knihkupectví.

Velký fotoatlas hub z Jižních Čech, který se nedá koupit v běžné distribuci. Více ZDE: http://www.velkyatlashub.cz/koupit.html

A můžete soutěžit. Více tady: Houbařská soutěž

Reklama