Vaření

Už nemůžu vidět ani hříbek na štupování ponožek

Ekonvalinka nám svěřila svůj nejoblíbenější recept na pikantní zavařované houbičky, které se dají dělat i na koleně…

Milá ženo-in,
po týdnu na Šumavě už se nemůžu podívat ani na ten hříbek na štupování ponožek! Na houby jsme chodili někdy i dvakrát denně a já jsem pak v chatce bez vody na malém vařiči vyráběla pikantní zavařeniny! Vodu jsem si musela nanosit z umývárny, s každou scezenou vodou jsem běhala zase ven na kompost, zkrátka byl to sport. Houby máme rádi ve všech podobách, ale nejvíce nám chutnají zavařené se směsí zeleniny - květáku, paprik, cibule, cuket.
Přibližný předpis:
očištěné houby nakrájím na kousky, malé houbičky nechávám celé, spařím ve slané vodě, zeleninu omyju, nakrájím na kousky a pak směs smíchám se spařenými houbami. Nandám do zavařovacích sklenic, přidám kousek sušené feferonky, přeliju nálevem (např. Deko dle návodu, jen trošku víc octa), zavíčkuji a asi 15-20 minut zavařuji. Když mi nevyjde na celou skleničku, tak dám do misky a přeliju horkým nálevem, alespoň hned ochutnám, jak se to povedlo.
Když si pak v zimě otevřeme tuhle pikantní pochoutku, rázem jsme zase zpátky na Lipně!
Posílám vyfocenou houbu, která roste ze šišky a moc se mi líbí.

Ekonvalinka


S pozdravem
Ekonvalinka
Text nebyl redakčně upraven


Děkuji Ekonvalinko za recept. Já osobně nejvíc miluju houby, kdy se už lák táhne jako pěkně uleželý sopel… A také díky za to, že jste posalal jen jednu fotku :), protože dnes jich mám v e-mailu fakt požehnaně …

Dnes máme téma dne houbaření a vše, co se toho týká.

Těším se na vaše příběhy, fotky, recepty.

A zvlášť se těším na někoho, kdo mi napíše, že nemá rád houby a proč. :)

Vše posílejte na

redakce@zena-in.cz

Nejzajímavější příspěvek odměním knihou. Unikátní knihou, kterou nekoupíte v žádném knihkupectví.

Velký fotoatlas hub z Jižních Čech, který se nedá koupit v běžné distribuci. Více ZDE: http://www.velkyatlashub.cz/koupit.html

A můžete soutěžit. Více tady: Houbařská soutěž

   
08.08.2011 - Příběhy - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. avatar
    [6] marcela-1 [*]

    houby nejsou moje parketa Sml23

    superkarma: 0 27.11.2011, 07:33:22
  2. [5] janny199 [*]

    Radek Kříž — #3 Teď jsem se na to byla podívat...je tam i fefronka a nějaká bílá malá ciculka či coSml28...

    superkarma: 0 08.08.2011, 15:15:00
  3. avatar
    [4] enka1 [*]

    ToraToraTora — #1 Sml30taky přemýšlím nad jiným vhodnějším popisem hutnosti láku a napadla mě jen slina Vetřelce a stejně to není ono

    superkarma: 0 08.08.2011, 14:42:10
  4. avatar
    [3] Radek Kříž [*]

    janny199 — #2 Ke chlebu s máslem si to nedokážu představit - já jen tak samotné, hezky vychlazené a když je v tom jedna dobře pálivá feferonka tak to zbožňuju...

    1. na komentář reaguje janny199 — #5
    superkarma: 0 08.08.2011, 14:18:33
  5. [2] janny199 [*]

    Radku,tak ten "táhnoucí se sopel" máme doma v ledničceSml68.Houby mám ráda na všechny způsoby,jen tohle ne,brrrSml57.....v lednici to má můj manžel.Normálně to jí k chlebu s máslem,což já nedokážu pochopitSml80.

    1. na komentář reaguje Radek Kříž — #3
    superkarma: 0 08.08.2011, 14:05:09
  6. avatar
    [1] ToraToraTora [*]

    Radku, řekla bych vám nějak šťavnatě, kdybych nevěděla, jak dobré jsou, když už fakt lák sopel připomíná Sml30

    1. na komentář reaguje enka1 — #4
    superkarma: 0 08.08.2011, 14:02:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme