...a vůbec ho nemusíte konzumovat na slámě. I když, klidně můžete. Slámové víno je totiž vynikající kdekoli.

 

Proč slámové?
Hrozny jsou po sklizni uloženy po dobu cca 3 měsíců na slámě nebo rohožích. Vylisovaný mošt pak musí vykazovat alespoň 27, ale i 42 stupňů cukernatosti.

Jak to, že je tak dobré?
Při kvašení dochází pouze k částečné přeměně na alkohol a výsledné víno pak vykazuje vysokou extraktivnost, medovou chuť a značný podíl nekvašeného cukru. Jednoduše je slaďoučké, lehké a velice lahodné.

Pravda je, že konzumovat slámové víno je pro většinu z nás záležitostí sváteční, protože není právě levné. Pokud si ale chcete například s partnerem udělat hezký večer, romanticky popíjet něco neobvykle dobrého, následně prožít s tím spojenou originální, sladce ochucenou noc, pak vám k dokreslení něžné atmosféry a dlouhých pohledů do očí schází už jen příjemná hudba, svíce a děti bezpečně umístěné u babičky.

Reklama