Máte rádi guláš? Máme pro vás tip na skvělý guláš s hovězím masem a pikantní klobáskou!

Guláš je maďarského původu. Originál je vždy z hovězího a nikdy se nezahušťuje moukou.
Už naši předkové si však guláš dávno přivlastnili. Je to jeden z těch pokrmů, kde se dá opravdu kreativně vyřádit různými obměnami. Vyzkoušejte naši verzi, hlásí se k maďarskému původu a je úžasně dokořeněná Uherskou klobásou. Pokud si guláš vaříte dopředu a budete ho ohřívat, doporučujeme přidávat opraženou klobásu s paprikou až těsně před servírováním. 

guláš

Ingredience (5–8 porcí):

  • 0,6 kg zadního hovězího masa
  • 1 ks Uherské klobásy Krahulík
  • 3 lžíce sádla
  • 3 středně velké cibule
  • 3 lžíce mleté papriky
  • 1 l vývaru
  • 1 lžíce kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 2 červené paprikové lusky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek čerstvé majoránky
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme asi na 2 cm kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle dozlatova, přidáme kmín, bobkový list, mletou papriku, vše důkladně promícháme a přidáme na kostky nakrájené maso. Po důkladném orestování přilijeme vývar tak, aby bylo vše ponořeno pod hladinou. Maso za občasného míchání dusíme přikryté pokličkou, dokud nezměkne. V rozpálené pánvi nasucho opečeme na kostičky nakrájenou červenou papriku, kterou vmícháme do guláše společně s na kostičky nakrájenou klobásou.

Klobása by se v omáčce měla povařit jen krátce, a to jen na mírném plameni.

Dochucujeme solí, pepřem a utřeným česnekem.

Při servírování zdobíme čerstvou majoránkou.

Více na www.uzemidravce.cz

Čtěte naše články:

Objevujete rádi krásná místa? Nebo máte své oblíbené tipy, kam se rádi vracíte? Máme pro vás skvělý tip!

Reklama