Vaření

Uvařte si Uherský guláš!

Máte rádi guláš? Máme pro vás tip na skvělý guláš s hovězím masem a pikantní klobáskou!

Guláš je maďarského původu. Originál je vždy z hovězího a nikdy se nezahušťuje moukou.
Už naši předkové si však guláš dávno přivlastnili. Je to jeden z těch pokrmů, kde se dá opravdu kreativně vyřádit různými obměnami. Vyzkoušejte naši verzi, hlásí se k maďarskému původu a je úžasně dokořeněná Uherskou klobásou. Pokud si guláš vaříte dopředu a budete ho ohřívat, doporučujeme přidávat opraženou klobásu s paprikou až těsně před servírováním. 

guláš

Ingredience (5–8 porcí):

  • 0,6 kg zadního hovězího masa
  • 1 ks Uherské klobásy Krahulík
  • 3 lžíce sádla
  • 3 středně velké cibule
  • 3 lžíce mleté papriky
  • 1 l vývaru
  • 1 lžíce kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 2 červené paprikové lusky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek čerstvé majoránky
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme asi na 2 cm kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle dozlatova, přidáme kmín, bobkový list, mletou papriku, vše důkladně promícháme a přidáme na kostky nakrájené maso. Po důkladném orestování přilijeme vývar tak, aby bylo vše ponořeno pod hladinou. Maso za občasného míchání dusíme přikryté pokličkou, dokud nezměkne. V rozpálené pánvi nasucho opečeme na kostičky nakrájenou červenou papriku, kterou vmícháme do guláše společně s na kostičky nakrájenou klobásou.

Klobása by se v omáčce měla povařit jen krátce, a to jen na mírném plameni.

Dochucujeme solí, pepřem a utřeným česnekem.

Při servírování zdobíme čerstvou majoránkou.

Více na www.uzemidravce.cz

Čtěte naše články:

Objevujete rádi krásná místa? Nebo máte své oblíbené tipy, kam se rádi vracíte? Máme pro vás skvělý tip!

   
14.07.2014 - Maso a ryby - autor: (red)

Komentáře:

  1. [28] Nikol99 [*]

    Taky jdu vyzkoušet! Vypadá to víc než lákavě, jen souhlsím, že klobásku raději déle než chvilku..

    superkarma: 0 09.08.2014, 12:43:42
  2. [27] Nikar [*]

    Tak výsledek: chuťově je guláš dobrý (čerstvě dovařený), barva pěkná, dělala jsem klasicky v hrnci, příště bych zkusila dělat v troubě (tak dělám hovězí guláš s mrkví), problém byl však v konzistenci, byl moc řídký, tak jsem musela zahustit, nerada zahušťuji moukou, tak jsem přidala najemno nakrájenou bramboru, krásně to zahustilo. Takže teď jen čekám, to řekne manžel. Sml16

    superkarma: 0 17.07.2014, 15:43:29
  3. [26] Nikar [*]

    Tak to jdu vyzkoušet, pak dám vědět, jaké to byloSml16

    superkarma: 0 17.07.2014, 12:22:55
  4. [25] hada [*]

    určitě vyzkouším, recept vypadá lákavěSml30

    superkarma: 0 14.07.2014, 22:59:06
  5. [24] Trefa [*]

    Trefa:recept urcite vyzkousim.

    superkarma: 0 14.07.2014, 21:08:24
  6. [23] Trefa [*]

    Trefa:recept urcite vyzkousim.

    superkarma: 0 14.07.2014, 21:07:45
  7. [22] KARLA KREPELKOVA [*]

    Gulase ma myslim kazdy rad.Vim,ze kamionaci od jakziva.Nejsem kamionak,ale gulas jakykoliv si dam rada.Jeste kdyby mi ho nekdo, nekdy uvaril.

    superkarma: 0 14.07.2014, 17:57:56
  8. avatar
    [21] kqkkatka [*]

    Sml67  akurat teraz som dovarila a dojedla gulas- nuz ale madarsky  ale s knedlikom je super kazdy gulas

    superkarma: 0 14.07.2014, 14:30:44
  9. avatar
    [20] vladka321 [*]

    Osobně nikdy tolik nemíchám, takže já bych vyzkoušela  bez klobásky. Ostatně u nás by se patrně stejně žádná nenašla!!!

    superkarma: 0 14.07.2014, 12:55:56
  10. [19] dvoři [*]

    recept vypadá výborně a určitě bude guláš vynikající. Zkusíme už teď se těším.

    superkarma: 0 14.07.2014, 12:47:03
  11. avatar
    [18] diblice [*]

    guláš je guláš a nejlépe druhý den

    superkarma: 0 14.07.2014, 12:40:42
  12. avatar
    [17] rendvo [*]

    guláše máme moc rádi takže určitě vyzkoušímSml16Sml30

    superkarma: 0 14.07.2014, 11:52:02
  13. avatar
    [16] kosík [*]

    Receptík se bude hodit Sml22 guláše máme rádi v různých variantách.

    superkarma: 0 14.07.2014, 11:38:37
  14. [15] majka193 [*]

    recept vypadá zajímavě,určitě vyzkouším,protože guláš milujeme celá rodina

    superkarma: 0 14.07.2014, 10:20:23
  15. avatar
    [14] Milala [*]

    Guláš je výborný i bez klobásy,nějak se mi příčí míchat maso s jakoukoliv uzeninouSml80

    superkarma: 0 14.07.2014, 10:14:57
  16. avatar
    [13] LudPa [*]

    dnes mám guláš k obědu, ale bez té klobásy

    superkarma: 0 14.07.2014, 10:09:41
  17. avatar
    [12] hubajda [*]

    mam ulozeno a urcite vyzkousim

    superkarma: 0 14.07.2014, 08:39:41
  18. avatar
    [11] řeřicha [*]

    Guláše ano Sml22

    superkarma: 0 14.07.2014, 08:30:30
  19. [10] Roland [*]

    Guláš patří k mým oblíbeným jídlům.

    superkarma: 0 14.07.2014, 08:29:29
  20. [9] Nikar [*]

    V mrazáku mám hovězí i klobásku, tak zítra zkusím (dnes bude květák), ale nepoužiji zadní, to mi přijde škoda.

    superkarma: 0 14.07.2014, 07:59:02
  21. avatar
    [8] datura [*]

    Ze zadního bych si udělala lepší mňamku než guláš Sml15

    superkarma: 0 14.07.2014, 07:48:48
  22. [7] janavys [*]

    UvařímSml67

    superkarma: 0 14.07.2014, 07:31:31
  23. [6] theplana [*]

    Díky za receptSml16

    superkarma: 0 14.07.2014, 07:30:36
  24. avatar
    [5] gerda [*]

    guláš je klasika, která nikdy nezklame. Ale opravdickou klobásu bych pro jistotu dělala déle než chvilku, taky je z masa.

    superkarma: 0 14.07.2014, 07:02:12
  25. avatar
    [4] Kahomar [*]

    tak to bych mohla na víkend uvařit, vypadá velmi dobře..Sml67

    superkarma: 0 14.07.2014, 06:12:13
  26. avatar
    [3] buldok [*]

    Vypadá lákavě.

    superkarma: 0 14.07.2014, 03:32:45
  27. avatar
    [2] Eva_CZ [*]

    Hm hm hm hm hm Sml22

    superkarma: 0 14.07.2014, 01:07:56
  28. avatar
    [1] Jindriska8 [*]

    Zrovna jsem na něj dostala chuť!Sml67

    superkarma: 0 14.07.2014, 00:14:17

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme