Domácnost

Uvařte si s Ramou Cremefine

Máte náladu občas v kuchyni experimentovat a zkoušet něco nového? Zkuste to třeba s Ramou Cremefine. Máme pro vás několik tipů na výborná jídla, kterými jistě uspokojíte chuťové pohárky všech svých strávníků.

Rama Cremefine na šlehání

Brokolice se sýrovou omáčkou

Seznam ingrediencí:
dle potřeby brokolici
150 g eidamu
250 ml Rama Cremefine ke šlehání
muškátový květ
sůl
pepř

Postup přípravy:
Brokolici uvaříme v osolené vodě (stačí 5 minut) a připravíme si omáčku: 250 ml Cremefine ke šlehání dáme vařit, přidáme nastrouhaný eidam, okořeníme trochou muškátového květu a solí (případně podle chuti pepřem). Ještě krátce povaříme a omáčkou přelijeme uvařenou brokolici. Je to rychlé a dobré.

Jemná piškotová roláda

Seznam ingrediencí:
50 g Hery (1dílek na obalu)
1/2 hrnečku cukru krupice
1 hrneček hladké mouky
6 vajec

Náplň:
150 g lučiny
150 g Rama Cremefine ke šlehání
3 lžíce cukru moučka
10 g želatiny
50 ml voda do želatiny

Dohotovení: 100 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 250 g jahod, 50 g čokoládové polevy

Korpus:
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Do této hmoty postupně vmícháme mouku a nakonec rozpuštěnou vychladlou Heru. Rozetřeme na pečicí papír plát asi 1 cm silný. V elektrické troubě pečeme při 220 °C asi 5 minut. Po upečení na povrchu lehce pomoučníme, otočíme na utěrku a necháme vychladnout.

Náplň: Lučinu utřeme s cukrem a přidáme vyšlehanou Ramu Cremefine. Připravíme si želatinu, kterou namočíme do studené vody a následně přivedeme téměř k bodu varu. Takto horkou ji přidáme do směsi šlehačky a lučiny a dobře promícháme. Z upečeného piškotového plátu opatrně strhneme papír a potřeme náplní. Pomocí utěrky stočíme roládu a dáme vychladit. Po zatuhnutí potřeme vyšlehanou Ramou Cremefine.
Nakonec zdobíme jahodami a čokoládovou polevou.

Rama Cremefine na vaření 

Italské gratinované těstoviny

Seznam ingrediencí:
300 g těstovin
1 cibule
100 g slaniny
100 g šunky
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
200 g Ramy Cremefine na vaření
100 g Ramy Cremefine zakysaného krému
100 g taveného sýra
3 stroužky česneku
sůl
pepř

Postup přípravy:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle a přimícháme do těstovin. Slaninu nakrájíme a rozškvaříme. Oba Cremefiny rozmícháme s moukou, nalijeme na slaninu a povaříme. Přidáme sýr, utřený česnek, sůl, pepř a necháme roztavit. Pekáček vymažeme tukem, vložíme těstoviny, které proklademe šunkou, zalijeme sýrovou omáčkou a pečeme dozlatova.

Rama Cremefine zakysaný krém

Nepečený dort

Seznam ingrediencí:
2 piškoty
2 Ramy Cremefine zakysaný krém (2x250 ml)
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce rumu
1 Rama Cremefine ke šlehání (250 ml)
ovoce
1 hrneček strouhanky
1 hrneček kakaa
1 plátek másla

Postup přípravy:
Misku vymastíme máslem, vysypeme strouhankou či kokosem. A tvoříme vrstvy-piškoty-poleva. Vrch posypeme kakaem. Necháme 4 hodiny ztuhnout.  

 Více informací naleznete na www.rama-web.cz .                     
   
20.01.2004 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme