Domácnost

Ušetřete si při vaření práci a čas s Ramou!

Tento článek má za úkol detailně představit kompletní portfolio výrobků oblíbené značky Rama.

Rama v poslední době přinesla na český trh několik novinek, o nichž jste možná ještě neslyšely. Veškeré produkty Rama jsou tu proto, aby vám usnadnily práci, šetřily čas a vnesly do vaší kuchyně lahodnou chuť. Rozhodně tedy stojí za to se informovat a posléze vyzkoušet, co se právě vám bude nejvíce zamlouvat. Používat produkty Ramy se vyplatí jak při přípravě studeného občerstvení, tak při vaření teplých jídel nebo při pečení. Nehodilo by se vám tento rok ušetřit trochu času a námahy při vánočních přípravách?

Čtěte a vyzkoušejte Ramu v receptech, uvedených pod článkem.

Rama Classic
Vyniká kvalitou, na kterou se můžete denně spolehnout, protože je vyrobena z vybraných rostlinných olejů. Chutná skvěle nejen na chleba, ale je vhodná i na vaření, pečení a smažení – obsahuje totiž 70 % tuku. Rama Classic neobsahuje konzervační prostředky.

Rama Linie
Rama Linie je určena všem, kteří se více starají o svou linii. Obsahuje méně tuku (48 %), takže je určena především pro mazání na chléb a pečivo nebo k přípravě pomazánek.

Rama Máslová
Lahodná Máslová chuť s kvalitou od Ramy. Obsahuje 70 % tuku, a proto se hodí nejen na chleba, ale i pro aplikace v teplé kuchyni. Můžete ji tedy použít všude tam, kde se používá máslo. Stejně jako Rama Classic je i Rama Máslová vyráběná z nejkvalitnějších surovin a za přísných hygienických podmínek, takže neobsahuje konzervační prostředky.

Rama Crème Bonjour máslová pochoutka
Rama Crème Bonjour máslová pochoutka je směs vybraných rostlinných tuků a toho nejkvalitnějšího másla od prověřených českých výrobců (obsah másla 25 %). Roztírá se lépe než máslo, a navíc je oproti běžnému máslu zdravější, protože disponuje příznivějším složením mastných kyselin. Použít ji můžete jak ve studené, tak v teplé kuchyni.

Pomazánkové krémy Rama Crème Bonjour jsou takřka malým zázrakem. Právě proto jim bude věnován celý příští článek, zaměřený pouze na tuto řadu výrobků. Jelikož se nabízejí v mnoha příchutích (bílá, s bylinkami, pikantní s paprikou, s křenem, s česnekem a cibulí a se šunkou) budou se vám určitě hodit na rodinné oslavy nebo na Silvestra. Vaše jednohubky a chlebíčky budou s jejich použitím velmi chutné a vy ušetříte spoustu času.

Rama Culinesse
Je určena pro všechny, kteří při smažení a vaření ocení komfort a praktičnost. Je to krémový rostlinný tuk určený na smažení, pečení a vaření. Při smažení neprská, nepřepaluje se jako máslo a má schopnost indikovat správnou teplotu začátku smažení. Navíc má praktický obal se zaklapávacím uzávěrem, usnadňující manipulaci a umožňující kontrolu dávkování.

Prskání při smažení způsobuje voda obsažená v potravinách a v tuku samotném. Rama Culinesse má schopnost vázat vodu z potravin. Voda zůstane zachycena v tuku na pánvi a neprská ven.

K přepalování tuků dochází také nadměrným záhřevem. Rama Culinesse však umožňuje kontrolovat teplotu tuku na pánvi. Při zahřívání se na ní tvoří jemná pěna, která slouží jako indikátor správného začátku smažení. V okamžiku, kdy pěna opadává a zmizí největší bublinky, je na pánvi ideální teplota pro vložení potraviny.

Rama Culinesse neobsahuje cholesterol. Laboratorně je možné detekovat pouze nutričně nevýznamné množství, stopy. Navíc obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, a tudíž je vhodná pro osoby s nízkocholesterolovou dietou.

Jak používat Ramu Culinesse?
• před použitím Ramu Culinesse dobře protřepte.
• na pánev nalévejte opticky o něco méně, než jste zvyklí u oleje.
• počkejte, až se tuk zcela rozpustí a začne se tvořit pěna.
• když začne pěna opadávat, můžete vložit potravinu.

RAMA CREMEFINE - Pokušení, kterému můžete říci ano!
Nová řada Rama Cremefine je moderní alternativou smetany obsahující rostlinné tuky. Živočišné smetany mohou závidět. Cremefine má totiž spoustu výhod. Posuďte sami:

* lahodná chuť
* ideální vlastnosti
* rostlinný původ 
* praktické balení

Rama Cremefine ke šlehání
Ideálně zastoupí klasickou smetanu ke šlehání a navíc: SNADNO SE NAŠLEHÁ A DLOUHO DRŽÍ TVAR. Oproti klasické smetaně také obsahuje pouze 18 % tuku, takže vám pomůže udržet štíhlou linii.

Použití:
• na přípravu šlehačky
• do omáček, sladkých jídel atd.
• ideální na zdobení

Rama Cremefine na vaření
Alternativa sladké smetany, která ve všech směrech nahradí sladkou smetanu, a navíc: NESRÁŽÍ SE.

Použití:
• do polévek a omáček
• na pečení – dorty, buchty atd.
• na přípravu dressingů a salátů

Rama Cremefine zakysaný krém
Použijete ji všude tam, kde používáte zakysanou smetanu, a navíc je POCTIVĚ HUSTÁ. PODOBNÁ FRANCOUZSKÉMU CREME FRAICHE. Také se výborně pojí s ostatními ingrediencemi. Např. příprava nepečených dortů se pro vás stane opravdovou zábavou.

Použití
• na přípravu dressingů, omáček
• na těstoviny, na zahuštění omáček
• na zapékání a pečení

Chcete si ihned vyzkoušet novinky od Ramy? Přečtěte si naše následující recepty a s chutí do toho.

BORŠČ

Seznam ingrediencí:
3 cibule
150 g slaniny
100 g vepřového masa
100 g hovězího masa
100 g klobásy
4 Knorr Hovězí bujóny
1 balení kysaného zelí
1/2 menšího syrového zelí
1 červenou řepu
8 brambor
8 stroužků česneku
2 Rama Cremefine zakysaný krém

Postup přípravy:
Do velkého hrnce dáme zpěnit cibuli, dále přidáváme slaninu, vepřové maso, hovězí maso, klobásu, zalijeme vodou. Přidáme Knorr hovězí bujóny, bobkový list, celý pepř, nové koření, kysané zelí, syrové zelí, červenou řepu, brambory, zásmažku, česnek a nakonec Ramu Cremefine zakysaný krém. Pokud je vše měkké, je boršč hotov.

JEMNÁ PIŠKOTOVÁ ROLÁDA

Seznam ingrediencí:
50 g Hera (1 dílek na obalu)
1/2 hrnečku cukru krupice
6 vajec

Náplň:
150 g měkkého tvarohu
150 g Rama Cremefine ke šlehání
3 lžíce cukru moučka
10 g želatiny
50 ml vody do želatiny

Dohotovení:
100 ml Rama Cremefine ke šlehání
250 g jahod
50 g čokoládové polevy

Postup přípravy:
Korpus: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Do této hmoty postupně vmícháme mouku a nakonec rozpuštěnou vychladlou Heru. Rozetřeme na pečicí papír plát asi 1 cm silný. V elektrické troubě pečeme při 220 °C asi 5 minut. Po upečení na povrchu lehce pomoučníme, otočíme na utěrku a necháme vychladnout.

Náplň: Měkký tvaroh utřeme s cukrem a přidáme vyšlehanou šlehačku. Připravíme si želatinu, kterou namočíme do studené vody a následně přivedeme téměř k bodu varu. Takto horkou ji přidáme do směsi šlehačky a měkkého tvarohu a dobře promícháme. Z upečeného piškotového plátu opatrně strhneme papír a potřeme náplní. Pomocí utěrky stočíme roládu a dáme vychladit. Po zatuhnutí potřeme vyšlehanou šlehačkou. Nakonec zdobíme jahodami a čokoládovou polevou.

Sledujte Ženu-in a v příštím článku se dozvíte vše o pomazánkových krémech Rama Créme Bonjour!

Recepty z www.nadoma.cz

   
02.12.2004 - Dům a byt - autor: Jindřiška Kleknerová

Komentáře:

  1. avatar
    [8] L_B [*]

    od Ramy pouzivam jenom ten tuk na smazeni a mam s nim dobrou zkusenost...
    na chleba si mazeme floru nebo rovnou maslo, kdyz si chceme doprat nejaky ten tuk navic...
    a kdyz uz slehacku, tak poradnou a ne nejakou rostlinnou nahrazku - to se tyka i slehacky ve spreji...

    superkarma: 0 02.12.2004, 19:22:52
  2. [7] Hanule [*]

    Já když vařím boršč , dle receptu mého tatínka, který žil Na Volyni, musím koupit min. 0,5 kg hovězího a 0,5 kg vepřového masa. Těch 100 g mi připadé směšné.

    superkarma: 0 02.12.2004, 14:23:05
  3. avatar
    [6] Jupíí [*]

    naposledy jsem se nechala nalákat na Ramu Creme Bon jour. A bohužel byly to vyhozené prachy, jednak je stršně přesolená a druhak... . chutná jako Rama. Mazala jsem to jednou a doma to neprošlo, po nějaké době zezelenala v lednici a odešla do odpaďáku

    superkarma: 0 02.12.2004, 12:56:41
  4. avatar
    [5] gerda [*]

    v té piškotové roládě chybí v rozpisu mouka!!!

    superkarma: 0 02.12.2004, 12:53:49
  5. avatar
    [4] Ladia [*]

    To není recept na boršč, ale na zeleninovo-masovou polívku
    Na stránkách nadoma mě fascinuje, že pečlivě přepisují všechny suroviny na ty svoje , ale už nehledí na to, jestli je tam jeden recept třeba 10x a už vůbec na to, jestli ten recept potom úplně nezkazí. Ono třeba přepsaný pomazánkový máslo na Ramu Classic je dost podstatnej rozdíl a některý recepty se tím stávají nepoužitelnými Ať žije RAMA

    superkarma: 0 02.12.2004, 12:13:33
  6. [3] Rikina [*]

    medved: no, proti floře nic, ta je celkem dobrá, klasické máslo taky moc nepoužívám, ani šlehačku - tu vůbec, takže ani nepotřebuju tuhle od ramy. Někomu to asi chutná a budiž mu přáno...

    superkarma: 0 02.12.2004, 12:06:34
  7. avatar
    [2] medved [*]

    zkusila jsem jednou ramu cremefine na slehani do krtka a vyborne uzasne rychle se uslehala, krasne drzela a je moc dobra...je to trochu jina chut nez klasicka slehacka a me chutna vic ale je to asi o vkusu...nekdo neda dopustit na klasickou slehacku...stejne jako jim stale margariny...tedy hlavne floru, ramu ani ne...a standartni maslo nejime vubec...nechutna nam, navic kdo se s tim ma morit, kdyz se to vynda tuhe z lednice

    superkarma: 0 02.12.2004, 10:39:03
  8. [1] Rikina [*]

    Jednou jedinkrát jsem koupila Ramu máslovou, a skončila v koši - jíst se to nedalo a mazat na boty taky ne. Zajímalo by mě, z které ropné frakce se to vyrábí. Po této zkušenosti mě žádný komerční článek nedonutí koupit cokoli, co se jmenuje Rama...

    superkarma: 0 02.12.2004, 10:03:49

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme