Domácnost

Upečte si zdravý chléb s Etou!

Když se před časem začalo doma experimentovat s pečením chleba (tehdy ještě v troubě), tak si zpočátku mnoho lidí klepalo na čelo. Kdo to kdy slyšel, péct si doma sám chleba. Je s tím tolik práce a špíny a vůbec, nejsme ve středověku, že. Za pár let ale přišla móda domácích pekáren chleba a najednou i ti největší odpůrci zjistili, že doma upečený chleba je přeci jen o něco lepší než ten kupovaný, na který dříve nechtěli nechat dopustit.

eta

Domácí pekárna je v podstatě úžasný vynález. Už jen tou geniální jednoduchostí s jakou je schopna udělat těsto. Pokud jste zkoušeli dělat těsto ručně na chleba pečený klasickým způsobem, můžete snadno srovnávat.

Klasické těsto na chleba muselo být dosti hutné, aby se v peci „nerozplizlo“. Často jste  místo bochníku chleba upekli velkou „chlebovou placku“. Těsto se muselo dobře rukama vypracovat – vařečkou to nešlo, tak bylo hutné. A muselo dlouho kynout někde v teple – např. v troubě při cca 50 stupních. Opravdu to bylo hodně pracné a „špinavé“. Domácí pekárna díky tomu, že peče ve formě, používá mnohem řidší těsto, než z jakého se dříve pekl chléb.

Pokud ještě nejste majiteli domácí pekárny,  představíme vám dnes tento výrobek od společnosti ETA. ETA má ve své nabídce tři druhy pekáren – Duplica Vital, Harmony plus a Delicca.

Pekárna Duplica Vital  společnosti ETA je unikátní pekárna s novými programy VITAL a KVAŠENÍ, se kterými se u žádné jiné pekárny na trhu nesetkáte. Díky těmto programům si můžete upéct svůj vlastní chléb bez chemie, vyrobit přírodní sýry, slady či jogurty, nebo nastavit svůj vlastní program pečení, což ocení zejména alergici na lepek nebo již pokročilí v pečení chleba.

Pekárnu Duplica Vital jsme vyvinuli ve spolupráci s českými odborníky na zdravou výživu. Je pro ty, kteří se ráno chtějí nechat ráno probudit vůní čerstvého zdravého chleba. Duplica Vital nabízí dva unikátní programy, které žádná jiná pekárna nemá: KVAŠENÍ s VITAL. S programem KVAŠENÍ si můžete upéct chleba z přírodního kvásku bez jakýchkoliv Éček, tedy chemie., dále vyrobit přírodní sýry (např. sójové), jogurty, kvásky, slady; všechny tyto potraviny vyžadují přesnou teplotu, jejíž nastavení v žádné jiné pekárně není možné. VITAL program - jednoduché nastavení vlastního programu.  Jedná se o individuální nastavení průběhu předehřátí, hnětení, kynutí, pečení a přihřívání, tj. nastavení přesné teploty, času trvání pro jednotlivé fáze přípravy jako např. hnětení, kvašení, pečení aj. = ETA patent. Tuto pekárnu ocení především lidé, kteří často pečou domácí chléb a experimentují. Díky programu Vital lze připravit vlastní chléb dle zdravotních potřeb zákazníků!

eta

Pekárna Harmony Plus se stala nejprodávanější domácí pekárnou s novým ergonomickým tvarem za velmi příznivou cenu. Domácí, pekárna, která má navíc vychytaný program na sladké pečení a dokáže připravit bezlepkový chléb. Pekárna Harmony plus se stala v roce 2007 vítězkou v nezávislém testu MF Dnes.

Pekárna Delicca uspokojí náročné zákazníky svým celokovovým materiálem a velmi zajímavým designovým řešením. V pekárně Delicca připravíte bezlepkový chléb a  díky nástavbě upeče i křupavé bagety. Pekárna Delicca se stala v roce 2010 vítězkou nezávislého testu MF Dnes.

Domácí pekárny společnosti ETA jsou dvouhákové. Tak nejlépe zajistí rovnoměrné pečení a přípravu zdravých pokrmů.

Více na www.eta.cz

   
23.02.2012 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [48] aniahon [*]

    Už dlouho o domácí pekárně uvažuji. Snad se brzy povede.

    superkarma: 0 04.03.2012, 08:39:40
  2. [47] Roland [*]

    To musí být doma vůně, když se vyndá čerstvě upečený chléb z pekárny. Sml22

    superkarma: 0 27.02.2012, 21:33:55
  3. [46] dtcalounictvi [*]

    Pekárnu nemám mám ruse troubu v které si peču chleba i housky nebo rohlíky.Pekárnu by jsem si ale moc přálaSml58

    superkarma: 0 27.02.2012, 17:44:10
  4. avatar
    [45] Solei [*]

    ekleinovka — #39 Receptů na chleba do pekáren je spousta... já osobně točím šumavu, veku, pivní, cibulový, jogurtový, celozrnný žitný a škvarkový, ale je jich víc.

    superkarma: 0 27.02.2012, 13:11:59
  5. avatar
    [44] Solei [*]

    Mám Deliccu, navzdory velké nabídce chleba v místních pekárnách. Používám ji často, pečivo je chutné a vydrží (míchám si vlastní směsky mouky, takže vím co v tom je). Jako bonus, je domácí pečivo levnější (počítám do ceny proud i opotřebení pekárny).

    superkarma: 0 27.02.2012, 13:10:09
  6. avatar
    [43] ladouch [*]

    Pekárnu doma ani nechci dnes je nabídka pečiva opravdu velká o tom se nám dřív ani nesnilo, a v každém městě je taková domácí pekárnička, kde mají dobrý chleba.Sml22

    superkarma: 0 25.02.2012, 16:55:21
  7. [42] Saritka [*]

    Pekárnu nemám, ale kdo ví, možná jednou budu mít.Sml59

    superkarma: 0 25.02.2012, 13:11:02
  8. avatar
    [41] saruz [*]

    Pekárnu doma mám,sice jinou značku,ale používám ji téměř denně,nejen na chleba,ale taky se v ní krásně zadělává těsto na pizzu a na koláče a rohlíky.Hodně v ní dělám i domácí marmelády a taky v ní peču sekanou.

    superkarma: 0 23.02.2012, 23:27:50
  9. avatar
    [40] tajnostii [*]

    Taky bych jí nevyužila,raději si koupíme ten co nám chutná a je to bez práce

    superkarma: 0 23.02.2012, 21:20:47
  10. avatar
    [39] ekleinovka [*]

    Pekárnu bych nevyužila,ráda měním druhy chlebů

    1. na komentář reaguje Solei — #45
    superkarma: 0 23.02.2012, 21:18:01
  11. [38] titanic11 [*]

    S Etou to jde do háje, tak kde bude potom servis?

    superkarma: 0 23.02.2012, 20:53:21
  12. avatar
    [37] arminka [*]

    Pekárnu zatím nemám,nevím zda bych využila Sml80

    superkarma: 0 23.02.2012, 18:56:10
  13. avatar
    [36] Lubička [*]

    tak já jsem si koupila pekárnu a chci ji zítra vyzkoušet,tak mi držte palce.Sml22

    superkarma: 0 23.02.2012, 18:35:29
  14. [35] hanak [*]

    Nespočet receptů najdete na portálu www.dama.cz

    superkarma: 0 23.02.2012, 17:37:50
  15. [34] hanak [*]

    Mám pekárnu, kde si navolím, kolik jsem vložila surovin. Půl kg, 3/4 kg nebo 1 kg. Jsem ráda, že ji mám.

    superkarma: 0 23.02.2012, 17:36:18
  16. avatar
    [33] daska59 [*]

    Já bych pekárnu nevyužila, u nás čtvrtka chleba na 4 dny Sml30

    superkarma: 0 23.02.2012, 17:26:29
  17. [32] erarigi [*]

    helča 65 — #27  moc děkuji za recept určitě vyzkouším

    superkarma: 0 23.02.2012, 17:01:11
  18. [31] Trefa [*]

    Trefa:dcera ma domaci pekarnu,jiz nekolik let,stale v ni pece a je sni spokojena,chleba stale je cerstvi.

    superkarma: 0 23.02.2012, 17:00:14

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] Lydia001 [*]

    Taky bych ráda měla domácí pekárnu, protože ty chleby ze supermarketů nestojí za nic!

    superkarma: 0 23.02.2012, 16:56:59
  2. [29] doginka [*]

    Pekárnu od Ety mám už 2 roky a jsem s ní maximálně spokojená .Dělám tam i kynuté těsro

    superkarma: 0 23.02.2012, 16:47:56
  3. avatar
    [28] hubajda [*]

    ja mam pekarnu dostala jsem ji na vanoce od manzela a nedam na ni dopustit je to moc dobry pomocnik v domacnosti nepece jen chleba da se v ni jen zadet a pak normalne upect ci delat marmeladu ja jsem v ni pekla aj maso ci kureci nozky bez tuku mohu jen doporucit

    superkarma: 0 23.02.2012, 13:26:39
  4. [27] helča 65 [*]

    erarigi — #19 Já peču podle tohoto receptu:

    200 g žitné mouky

    200g hladké pšeničné mouky

    půl kostky droždí, 1 pol. lžíce olivového oleje, 1 pol. lžíce octa, 1-2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 350 ml teplé vody, další přísady podle toho, co mám doma / sezam, slunečnice, lněné semínko/ - stačí jeden druh

    Mouku a ostatní přísady dám do mísy, uprostřed udělám důlek, do něj rozdrobím droždí a zaleju trochou teplé vody.Po chvíli doleju zbývající vodu a zadělám těsto. Nechám vykynout, znovu přemísím a dám do vymazané formy na chlebíček. Ve formě nechám těsto v teple pod utěrkou znovu vykynout. Peču 10-15 min. při 200 stupních, pak troubu stáhnu na 150 stupňů a peču ještě 25-30 minut

    Po vyklopení potřu celý chléb slabě osolenou vodou. Pokud dáte více mouky, bude těsto tužší a není potřeba péct ve formě. To pak nechám těsto kynout ve slaměné ošatce a peču na plechu na pečícím papíru. Před pečením je možno chléb posypat sezamem. Při pečení mám v troubě hrnek s vodou.

    Těsto s převahou žitné mouky je dost lepivé.

    1. na komentář reaguje erarigi — #32
    superkarma: 0 23.02.2012, 13:21:14
  5. [26] Jala [*]

    O domácí pekárně jsem nikdy neuvažovala, ale zkušenosti popsané v komentářích stojí přinejmenším za úvahu.

    Moje maminka totiž uměla péct velice dobrý chleba v troubě - dokonce plynové.

    superkarma: 0 23.02.2012, 12:01:54
  6. avatar
    [25] zsuzsika [*]

    aksuram — #18 to je výborný nápad,taky to tak udělám,pekárnu nemám a peču chleba v trouběSml22

    superkarma: 0 23.02.2012, 11:53:58
  7. [24] free [*]

    Peču bezlepkově a bez pekárny si to nedovedu představit.

    superkarma: 0 23.02.2012, 11:19:44
  8. avatar
    [23] trili [*]

    Pekárnu mám jsem s ní moc spokojená. Peču v ní některé moučníky a hlavně používám na míchání kynutých těst.Těsto je krásně promíchané a vykynuté.

    superkarma: 0 23.02.2012, 11:18:27
  9. avatar
    [22] carmi [*]

    Dcera má pekárnu a moc si ji pochvaluje a to hlavně proto, že musí péct bezlepkově. Vyjde to levněji než v obchodě a může péct rozmanitěji. Taky by se mi líbila, ale mám obavy, že bych v ní upekla tak 3x a pak by už jen překážela.

    superkarma: 0 23.02.2012, 11:07:41
  10. [21] czempkova [*]

    domácí pekárnu zatím nevlastním

    superkarma: 0 23.02.2012, 10:25:48
  11. [20] musilovahana [*]

    Domácí pekárna mě zatím neláká. U nás na Vysočině máme docela dobré výrobky v obchodech.

    superkarma: 0 23.02.2012, 10:24:56
  12. [19] erarigi [*]

    helča 65 — #13 recept na domácí- vyzkoušený - chleba by nebyl?

    1. na komentář reaguje helča 65 — #27
    superkarma: 0 23.02.2012, 10:05:45
  13. [18] aksuram [*]

    Pekárnu mám, ale raději peču c hleba v troubě, dám si ho ráfku od dortové formy na pečící papír a chleba je krásně vysoký kulatý

    1. na komentář reaguje zsuzsika — #25
    superkarma: 0 23.02.2012, 09:58:36
  14. avatar
    [17] yutinkaca [*]

    ještě nemám úplný názor, ale převažují klady, takže bych asi chtěla Sml16

    superkarma: 0 23.02.2012, 09:54:55
  15. avatar
    [16] majdis [*]

    No vadí mi ten tvar chleba...

    superkarma: 0 23.02.2012, 09:35:28
  16. avatar
    [15] delfi.na [*]

    kdysi jsem o ní uvažovala, ale nějak z toho sešlo Sml16

    superkarma: 0 23.02.2012, 08:57:21
  17. [14] Miroslava Gregorová [*]

    Máme pekárnu , pečeme si jen svůj chleba a jsme spokojeni

    superkarma: 0 23.02.2012, 08:56:27
  18. [13] helča 65 [*]

    Sml16 Pekárnu zatím nemám, chleba si peču v troubě a už jsem si na "svůj" chleba zvykla tak, že mi kupovaný nechutná. Jsem sama, takže mi stačí forma na biskupský chlebíček. Nechápu, jak se může při pečení chleba nadělat spousta špíny, jak se píše v jednom z dřívějších příspěvků. Těsto zadělám v míse a po vykynutí dám do formy, ve které ho upeču. A je to! Přidávám si podle chuti slunečnicová semínka, sezam, lněné semínko. Nejlepší chléb je s ořechy. Při dietě mi bylo dopručeno jíst žitný chléb a tak si ho peču, vyjde to levněji než v obchodě se zdravou výživou. Sml59

    1. na komentář reaguje erarigi — #19
    superkarma: 0 23.02.2012, 08:44:40
  19. [12] kukátko [*]

    Nechybí tomu konec? ... přípravu zdravých. ?

    superkarma: 0 23.02.2012, 08:31:43
  20. avatar
    [11] Žofie [*]

    Mám pekárnu Eta Harmony už asi 3 roky. Ze  začátku byl doma o domácí chléb velký zájem, ale už to nějak opadlo. Navíc na ni nemám místo v kuchyni, pokaždé ji tahám ze spíže, takže frekfence pečení se u nás snižuje.

    superkarma: 0 23.02.2012, 08:22:27
  21. [10] jithule [*]

    pekárnu mám, ale zatím jsem v ní pekla pouze chleba

    superkarma: 0 23.02.2012, 08:02:21
  22. [9] FAXÍK [*]

    nemám pekárnu, ale chtěla bych si ji časem koupit

    superkarma: 0 23.02.2012, 07:47:44
  23. [8] Danulka K. [*]

    Dostala jsem ji k vánocům peču chleba často, ale jinak jsem ještě nepoužila, raději mísím v míse, ale jistě k tomu také dojde-

    superkarma: 0 23.02.2012, 07:39:19
  24. [7] IVECO [*]

    Bezva pomocník,peču v ní všechny druhy chleba a zadělávám těsto na housky,loupáky a buchty...naprostá spokojenost s Etou. dokonce jsem v ní vařila i marmeládu a super Sml67

    superkarma: 0 23.02.2012, 07:27:16
  25. avatar
    [6] marcela-1 [*]

    mám ji už několik let a jsem s ní velice spokojená,doporučuji všem Sml67 kromě chleba v ní peču sekanou,zapečené těstoviny,francouzské brambory...má opravdu široké využití a šetří prási i čas Sml22

    superkarma: 0 23.02.2012, 07:05:06
  26. [5] lidicka [*]

    Pekárnu nemám, už jsem o ní přemýšlela, nevím se však rozhodnout. Slyšela jsem na ně jak chválu tak i kritiku,tak se zatím furt jen rozhodujuSml30

    superkarma: 0 23.02.2012, 06:11:58
  27. [4] anina4 [*]

    mám už 3 roky a pochvaluju si jak na dělání těst,marmelády,peču v ní sekanou,....u nás má velké využití

    superkarma: 0 23.02.2012, 05:12:13
  28. avatar
    [3] vmarta [*]

    Nemám..ani nechci...Sml80

    superkarma: 0 23.02.2012, 00:44:34
  29. avatar
    [2] denkas [*]

    Pekárnu mám.Dělám v ní hlavně těsto!

    superkarma: 0 23.02.2012, 00:29:03
  30. avatar
    [1] Jindriska8 [*]

    Zrovna dneska jsem si ji prohlížela v Tescu a koukala jsem,že ceny domácích pekáren klesají.

    superkarma: 0 23.02.2012, 00:22:34

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme