Buďte kreativní, podpořte národní tým a upečte jedinečné hokejové cupcaky. Sladkým dezertem s motivy Mistrovství světa nepohrdne žádný z fanoušků.

Kakaovo-jablečný cupcake se skořicovým krémem

hera

Seznam ingrediencí (na 24 středních cupcakes)

Korpus:

  • 3 vejce
  • 520 g jablek
  • 150 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 10 – 15 lžic plnotučného mléka
  • 400 g krupicového cukru
  • 5 - 7 lžic holandského kakaa
  • 3 lžíce rumu
  • 2 ks prášku do pečiva
  • 520 g polohrubé mouky
  • pár lžiček citronové šťávy

Postup:

  1. Troubu necháme předehřát na 170°.
  2. Ve větší míse smícháme prosátou mouku, cukr, prášky do pečiva a holandské kakao.
  3. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a zakápneme citronovou šťávou.
  4. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do mísy se sypkými ingrediencemi a z bílků vyšleháme sníh.
  5. Dále do těsta přidáme rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová, rum a plnotučné mléko. Přidáme nastrouhaná jablka a pořádně promícháme. Máme-li těsto tuhé, můžeme přidat ještě několik lžic mléka. Těsto by mělo být intenzivně hnědé, proto podle potřeby můžeme přisypat také kakao.
  6. Nakonec přidáme do těsta tuhý sníh z bílků a jemně zapracujeme. 
  7. Vzniklou směsí plníme košíčky do ¾ a pečeme v předehřáté troubě přibližně 17 – 20 minut. Propečení můžeme zkontrolovat špejlí – pokud vyjde suchá, máme hotovo.
  8. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme úplně vychladnout.

recept

Skořicový krém:

  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 160 g moučkového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  1. Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme do hladké pěny a postupně zašleháváme prosátý moučkový cukr. Jakmile dosáhneme hladké konzistence, přidáme mletou skořici a krátce zašleháme.
  2. Krém naplníme do cukrářských sáčků se špičkou a ozdobíme některé cupcaky.
  3. Na zbytek naneseme jídelním nožem vrstvu krému a rozetřeme. 

Zdobení:

  • Barevný fondán (modrý, bílý, červený, černý) 
  1. Z barevného fondánu tvarujeme dekorace – např. hokejky a puky a umístíme je na cupcaky ozdobené čepicí krému.
  2. Barevný fondán vyválíme na plát cca 3 milimetry, ze kterého postupně vykrajujeme jednotlivé části české vlajky. Jednotlivé plátky fondány poté umístíme na cupcaky potřené krémem.
Reklama