Vaření

Ukrajinský medový koláč

ukrajinský medový koláč

Suroviny

2 velké vejce
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku medu
4 lžíce másla, rozpuštěného
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
1 čajová lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
špetka skořice
špetka soli
1/2 šálku vlažné silné kávy

Postup

Mřížku v troubě umístíme do středu a troubu předehřejem na 180 °C.
V míse ušleháme cukr se žloutky do hladké, krémovité směsi, do které poté přidáme rozpuštěné máslo a med. V další míse si smícháme všechny zbývající sypké suroviny. Polovinu z nich přidáme do směsi se žloutky, poté přilijeme kávu a nakonec zbytek sypkých surovin.
Bílky ušleháme na tuhý sníh, který postupně a opatrně vmícháváme do těsta.
Těsto nalijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali moukou.
Pečeme asi 50 minut až hodinu.
Po vytažení z trouby necháme vychladnout. Podávat můžeme suché nebo namazané máslem.

Dobrou chuť přeje elly.

   
29.08.2011 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [5] dtcalounictvi [*]

    Upeču si ho taky

    superkarma: 0 27.02.2012, 16:36:09
  2. [4] Jala [*]

    Trochu to připomíná tvarem i barvou moskevský chleba!

    superkarma: 0 23.02.2012, 23:21:08
  3. [3] jithule [*]

    medovník jsem zkoušela,ale tento koláč ještě ne

    superkarma: 0 30.11.2011, 19:48:44
  4. [2] marienka-m1 [*]

    Šálek je asi menší než hrnek Sml52Sml52Sml52

    superkarma: 0 25.11.2011, 23:22:17
  5. avatar
    [1] drozdice2 [*]

    Hezký den!

    Jaký je, prosím, rozdíl mezi hrnkem a šálkem? Nemohla byste to převést na hmotnostní jednotky?

    superkarma: 0 29.08.2011, 08:00:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme