Uzené plné bylinek

50 g másla
1 pórek
3 jablka
2 snítky tymiánu
2 snítky rozmarýnu
1 kg uzené krkovice
2 lžíce medu, drcený pepř, pažitka na posypání

postup:
Na másle orestujte pórek, pokrájený na nudličky, a oloupaná jablíčka. Přidejte rozmarýn, tymián a krátce poduste. Uzenou pečeni vcelku rozkrojte ze strany tak, aby vznikla kapsa, zlehka ji naplňte jablečnou směsí a pořádně zavažte, aby nádivka nevypadávala. Přendejte ji na pekáč a dejte péct na 160 stupňů, potírejte maso medem, přidejte pepř. Pečte 1 hodinu, pak zvyšte teplotu na 180 stupňů, po vytvoření kůrky můžete vyndat z trouby.

Radka


Milá Radka,

ďakujeme za skvelý recept! Mňam, mňam...

 

 

Reklama