U nás vedou jednoznačně tyto řezy.


Punčové řezy

 

Těsto:

5 vajec

150 g cukr krupice

1 vanilkový cukr

100 g hladké mouky

½  prášku do pečení

2 lžíce oleje

Červené potravinářské barvivo, nejlepší je malina

Marmeládu červenou

Sirup - červený

rum

 

Potřebujeme 1 korpus bílý a jeden červený.

 

Ušleháme bílky, přidáme žloutky, cukr a vanilku. Šleháme do husté pěny, pak opatrně vmícháme olej a mouku s prdopečem. V případě červeného trošku barviva vmícháme buď do mouky, nebo rozmícháme v trošce vody a přidáme do té pěny.

Pečeme na 180°C asi 20-30 min. do růžova.Dáme vychladit.

 

Po vychladnutí rozřízneme oba na dvě půlky. Dospodu dáme bílý, postříkáme rumem a pomažeme marmeládou. Na něj položíme růžový a polijeme silně lžící sirupem smíchaným s rumem. Místo vedle místa. Přiložíme druhý růžový a pomažeme marmeládou a přiklopíme bílým. Zatížíme do druhého dne. Tou marmeládou nemazat moc hrubě.

 

Druhý den se řezy slabě obmažou ze všech stran marmeládou a polije se polevou z moučkového cukru a trošku vody nebo citronky, který nesmí být ani hustý ani řídký. Taky se omaže ze všech stran. Po vrchu se mohou udělat ze zbytku bílé, smíchané s barvou červené ornamenty.

Fantazii se meze nekladou.

Přeji dobrou chuť

Blami


Blami,
díky za poslání receptu, ale tentokrát odolám. Punčové řezy jsou na mě příliš sladké. Už jen při čtení receptu jsem si vybavila tu chuť...

Reklama