Bulvár

U nás vedou punčové řezy


U nás vedou jednoznačně tyto řezy.


Punčové řezy

 

Těsto:

5 vajec

150 g cukr krupice

1 vanilkový cukr

100 g hladké mouky

½  prášku do pečení

2 lžíce oleje

Červené potravinářské barvivo, nejlepší je malina

Marmeládu červenou

Sirup - červený

rum

 

Potřebujeme 1 korpus bílý a jeden červený.

 

Ušleháme bílky, přidáme žloutky, cukr a vanilku. Šleháme do husté pěny, pak opatrně vmícháme olej a mouku s prdopečem. V případě červeného trošku barviva vmícháme buď do mouky, nebo rozmícháme v trošce vody a přidáme do té pěny.

Pečeme na 180°C asi 20-30 min. do růžova.Dáme vychladit.

 

Po vychladnutí rozřízneme oba na dvě půlky. Dospodu dáme bílý, postříkáme rumem a pomažeme marmeládou. Na něj položíme růžový a polijeme silně lžící sirupem smíchaným s rumem. Místo vedle místa. Přiložíme druhý růžový a pomažeme marmeládou a přiklopíme bílým. Zatížíme do druhého dne. Tou marmeládou nemazat moc hrubě.

 

Druhý den se řezy slabě obmažou ze všech stran marmeládou a polije se polevou z moučkového cukru a trošku vody nebo citronky, který nesmí být ani hustý ani řídký. Taky se omaže ze všech stran. Po vrchu se mohou udělat ze zbytku bílé, smíchané s barvou červené ornamenty.

Fantazii se meze nekladou.

Přeji dobrou chuť

Blami


Blami,
díky za poslání receptu, ale tentokrát odolám. Punčové řezy jsou na mě příliš sladké. Už jen při čtení receptu jsem si vybavila tu chuť...

   
04.05.2006 - Společnost - autor: Iveta Šafránková

Komentáře:

  1. [16] holčice [*]

    miluju punčové řezy

    superkarma: 0 28.04.2013, 09:53:26
  2. avatar
    [15] blami [*]

    fialinka: Na každý korpus zvlášť a peče se to na plechu.Dalo by se to i v dortové , ale to bys asi musela ty korpusy pak rozříznou a měla bys punčový dort.Taky by nemusel vypadat špatně.Jinak mám fígl: 1 vajíčko= 30 g cukru,20 g mouky. Pak si můžeš dělat korpus jak chceš velký.Na některý zákusek dávám i 6 vajec, někdy stačí 4.Pak už jen pronásobím a je to.Právě do té dortové by asi stačily ty 4 vajíčka.

    superkarma: 0 04.05.2006, 20:23:34
  3. avatar
    [14] fialinka [*]

    Blami: ta dávka je myšlená na oba korpusy? a do čeho to pečeš, do dortových forem a pečeš to naráz? Díky.

    superkarma: 0 04.05.2006, 18:32:51
  4. avatar
    [13] blami [*]

    Žábina: Pracné? Jasně,když budu chtít 2-3 kousky, tak nebudu péct , ale pokud čekám návštěvu, tak to je jediný zákusek, kde nemusíš dělat krém a máš ho za 1,5 hod. hotový komplet i s upečením.Ale pokud nerada pečeš, tak je opravdu lepší ho koupit.Nebo pokud je vás míň.Mi,když se sejdou jenom sourozenci a rodiče, je nás 20.Takže je lepší pro nás něco upéct.

    superkarma: 0 04.05.2006, 17:31:12
  5. avatar
    [12] Žábina [*]

    to je strašně pracné
    to si radši punčák koupím

    superkarma: 0 04.05.2006, 15:01:06
  6. avatar
    [11] blami [*]

    Rikina: Může se to udělat naráz a hned podávat, ale druhý den je lepší!!!!

    superkarma: 0 04.05.2006, 15:00:58
  7. avatar
    [10] arjev [*]

    prdopeč

    superkarma: 0 04.05.2006, 12:54:01
  8. avatar
    [9] gerda [*]

    Rikina: čím dál tím víc se mnou lomcuje nezvladatelná touhá sprásknout punčový řez! Jestli mi to vydrží až do tří, pak se pohrnu cestou z práce do oddělení zákusků u nás v supermarketu a MUSÍM HO MÍT!!! K té Meltě

    superkarma: 0 04.05.2006, 12:23:10
  9. [8] Rikina [*]

    Kelly: oblíbená zkratka - prášek do pečiva.

    superkarma: 0 04.05.2006, 11:47:23
  10. avatar
    [7] Kelly [*]

    prdopeč = kypřící prášek?

    superkarma: 0 04.05.2006, 11:42:41
  11. [6] Rikina [*]

    gerda: to potom jo. Ale patlat něco dva dny , aby se to pak raz dva sežralo, to nepochopím.

    superkarma: 0 04.05.2006, 11:35:59
  12. avatar
    [5] gerda [*]

    Rikina: možná je to myšlené tak, že sežrané je to raz dva .

    superkarma: 0 04.05.2006, 11:29:49
  13. [4] Rikina [*]

    "Zatížíme do druhého dne... Druhý den se řezy slabě obmažou..." - to je tip na "rychlou" večeři?

    superkarma: 0 04.05.2006, 11:24:13
  14. avatar
    [3] Eliana [*]

    manzel taky miluje puncak a pak vetrniky a domaci medovik a tiramisu, ikdyz ted jsou u nas doma v kurzu ciabatty, ty ted pecu skoro porad s olivami

    superkarma: 0 04.05.2006, 11:11:56
  15. avatar
    [2] Věrulinka [*]

    hned si to vytisknu,to bude

    superkarma: 0 04.05.2006, 11:01:48
  16. avatar
    [1] Helik [*]

    ty já ráda taKY

    superkarma: 0 04.05.2006, 11:01:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme