Čtenářka Kuty si řekla o dnešní cenu a přidala svůj pohled na grilování a recept na polníčkový salát. Děkuji Vám Kuty za příspěvek, ale nic neslibuju, vrátil jsem se od zubaře a mám plný mail zajímavých příspěvků. Tak se nechte překvapit…

Hezký den všem
Tak jsem se po dlouhé době rozhodla napsat pár řádků, hlavně kvůli těm knížkám Radku, budu ráda když mi je pošleš, adresu máš:-)
Tak tedy grilování u nás. Donedávna jsme si dobroty připravovali na malém stolním el. grilu u nás na balkoně, troufám si říct, že vůně z masa a grilované zeleniny nikoho neobtěžovala.
Nedávno jsme si pořídili chajdaloupku a je jasné, že jedna z prvních věcí co tam nesměla chybět byl gril. A teď teprve začínají ty pravé grilovací orgie. Tu maso, tu zelenina, krevety, meruňkové špízy....
Co mám velmi ráda je krkovice (můžou být i kuřecí stejky) lehce potřená olivovým olejem, osolená hrubou solí, opepřená a s několika snítkami rozmarýnu. Maso stačí nechat tak hodinku odležet v lednici a šup s ním na gril, ovšem pozor, né že tam to maso necháte sušit hodinu, opravdu stačí jen několik minut (záleží na druhu masa a staří zvířete).
A když si ten čas pohlídáte odměnou vám bude skvělý šťavnatý kus masa.
Jako přílohu bych doporučila čerstvý chléb a určitě salát, je jedno jaký ale u nás vede polníček.


Polníčkový salát
Polníček umyjeme, necháme okapat
zálivka.
šťáva z jednoho většího citronu
lžíce medu
špetka soli
olivový olej
vše řádně promíchat a smíchat s polníčkem

Dobrou chuť a krásný den vám přeje Kuty
Text nebyl redakčně upraven


Grilujete ráda?

  • Máte nějaký hodně dobrý recept?
  • Zažila jste neobvyklou grilovačku?
  • Grilujete vy, nebo váš muž?
  • Máte veselou historku z grilování…
  • Nebo super fotku jídla, které jste na ohni připravili?
  • Nebo grilování nesnášíte?

To vše a co vás napadne směřujte na redakční e-mail

redakce@zena-in.cz

Za příspěvek, který mne nejvíce osloví, jednu z vás odměním. Mám tu dvě velmi zajímavé kuchařky Zdeňka Pohlreicha. Bravo šéfe i s vybranými recepty na přiloženém DVD a Prostřeno bez servítků, 100 pokrmů současné kuchyně. A přiznám se, že osobně se mi obě kuchařky velmi líbí…

Reklama