Novinky

U nás vede polníčkový salát

Čtenářka Kuty si řekla o dnešní cenu a přidala svůj pohled na grilování a recept na polníčkový salát. Děkuji Vám Kuty za příspěvek, ale nic neslibuju, vrátil jsem se od zubaře a mám plný mail zajímavých příspěvků. Tak se nechte překvapit…

Hezký den všem
Tak jsem se po dlouhé době rozhodla napsat pár řádků, hlavně kvůli těm knížkám Radku, budu ráda když mi je pošleš, adresu máš:-)
Tak tedy grilování u nás. Donedávna jsme si dobroty připravovali na malém stolním el. grilu u nás na balkoně, troufám si říct, že vůně z masa a grilované zeleniny nikoho neobtěžovala.
Nedávno jsme si pořídili chajdaloupku a je jasné, že jedna z prvních věcí co tam nesměla chybět byl gril. A teď teprve začínají ty pravé grilovací orgie. Tu maso, tu zelenina, krevety, meruňkové špízy....
Co mám velmi ráda je krkovice (můžou být i kuřecí stejky) lehce potřená olivovým olejem, osolená hrubou solí, opepřená a s několika snítkami rozmarýnu. Maso stačí nechat tak hodinku odležet v lednici a šup s ním na gril, ovšem pozor, né že tam to maso necháte sušit hodinu, opravdu stačí jen několik minut (záleží na druhu masa a staří zvířete).
A když si ten čas pohlídáte odměnou vám bude skvělý šťavnatý kus masa.
Jako přílohu bych doporučila čerstvý chléb a určitě salát, je jedno jaký ale u nás vede polníček.


Polníčkový salát
Polníček umyjeme, necháme okapat
zálivka.
šťáva z jednoho většího citronu
lžíce medu
špetka soli
olivový olej
vše řádně promíchat a smíchat s polníčkem

Dobrou chuť a krásný den vám přeje Kuty
Text nebyl redakčně upraven


Grilujete ráda?

  • Máte nějaký hodně dobrý recept?
  • Zažila jste neobvyklou grilovačku?
  • Grilujete vy, nebo váš muž?
  • Máte veselou historku z grilování…
  • Nebo super fotku jídla, které jste na ohni připravili?
  • Nebo grilování nesnášíte?

To vše a co vás napadne směřujte na redakční e-mail

redakce@zena-in.cz

Za příspěvek, který mne nejvíce osloví, jednu z vás odměním. Mám tu dvě velmi zajímavé kuchařky Zdeňka Pohlreicha. Bravo šéfe i s vybranými recepty na přiloženém DVD a Prostřeno bez servítků, 100 pokrmů současné kuchyně. A přiznám se, že osobně se mi obě kuchařky velmi líbí…

   
12.07.2012 - Čtenářské příspěvky - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. avatar
    [25] kuty [*]

    hyenka — #24 Tak to  mám radost, ža vám chutnaloSml16

    superkarma: 0 22.07.2012, 20:24:13
  2. avatar
    [24] hyenka [*]

    Tak to tedy MUSÍM poděkovat. Salát jsem nejdřív vyzkoušela z opravdového polníčku, byl vynikající, rodinu nadchl.

    Včera mi soused přinesl bio salát ledový, tak jsem si ho nechala k dnešní grilovačce, a dala na něj tu samou marinádu- salát zmizel dřív, než maso, skutečně, něco báječného- testováno na 6 lidech a 3 psech... Jinou marinádku na listový salát už asi dělat nebudeme. Díky. díky, díky za recept, moc jste nás potěšily...Sml59

    1. na komentář reaguje kuty — #25
    superkarma: 0 22.07.2012, 20:00:27
  3. [23] Jala [*]

    kuty — #22 Tento recept jsem už viděla mnohokrát. Když ale já chřest nemám vůbec ráda!

    Jednou na gymplu jsem byla u své spolužačky v jedné nóbl rodině. No a tam se podával chřest politý máslem. Když jsem to vzala do pusy, najednou jsem nevěděla, co s tím, jak mi to nechutnalo.

    Od té doby jsem se tomu vyhýbala, ostatně módou je to až v posledních letech.

    Letos jsem jedla chřest po letech znovu, ale opět mě neuchvátil, takže si asi nejsme souzeni...

    Přesto díky!Sml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 12.07.2012, 23:27:21
  4. avatar
    [22] kuty [*]

    Jala — #20 schwarzwaldská šunka je výborná taky s chřestem.

    zabalíš chřest do šunky spíchneš párátkem a dáš na gril, je to lahůdka, fakt Sml67...ježíííš úplně se mi sbíhají slinySml30

    1. na komentář reaguje Jala — #23
    superkarma: 0 12.07.2012, 21:21:04
  5. avatar
    [21] tajnostii [*]

    To neznámSml23Sml23

    superkarma: 0 12.07.2012, 20:35:18
  6. [20] Jala [*]

    kuty — #15 Paráda! Ty meruňky mají být nejspíš asi trochu při síle, že? Aby to nebylo moc velké blééé?

    Moc díky za recept.

    Meruněk má hodně, anglickou zrovna ne, ale mám vakuovanou schwarzwaldskou šunku, v nejhorším případě.

    Ratatouille dělám také a často i bez grilování.

    1. na komentář reaguje kuty — #22
    superkarma: 0 12.07.2012, 19:43:57
  7. avatar
    [19] saruz [*]

    Polníčkový salát dělávám, chutná nám a ty meruňkové špízy rozhodně vyzkoušíme. Sml16

    superkarma: 0 12.07.2012, 19:17:47
  8. [18] Saritka [*]

    Tak ten jsem nikdy nejedla.Sml23

    superkarma: 0 12.07.2012, 18:40:51
  9. [17] magic11 [*]

    Já ke grilovanému masíčku dělám ratatouille a je to super Sml67

    superkarma: 0 12.07.2012, 18:39:45
  10. avatar
    [16] LudPa [*]

    U nás papají polníček akorát morčátka a to také ne vždyckySml30

    superkarma: 0 12.07.2012, 16:10:03
  11. avatar
    [15] kuty [*]

    Jala — #10 Je to velmi jednoduché a moc chutnéSml67Sml67

    na jehlu napichuješ nastřídačku půlky nebo čtvrtky meruňěk a dobrou anglickou slaninuSml16.

    Když se promíchají chutě sladká, slaná a lehce kyselkavá je to labůžoSml20

    1. na komentář reaguje Jala — #20
    superkarma: 0 12.07.2012, 16:06:02
  12. avatar
    [14] kuty [*]

    kuty — #13 co jsem to napsalaSml28

    Má tam být "jasně že"Sml30

    superkarma: 0 12.07.2012, 16:03:53
  13. avatar
    [13] kuty [*]

    enka1 — #3 jasnš že si tam můžeš dát olej který ti chutnáSml16

    Na olivový olej si musíš zvyknoutSml22 stejně jako na olivy

    1. na komentář reaguje kuty — #14
    superkarma: 0 12.07.2012, 16:03:00
  14. avatar
    [12] Jindriska8 [*]

    Polničkový salát vyzkoušímSml22

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:59:17
  15. avatar
    [11] zsuzsika [*]

    polníček mám moc rádaSml22

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:40:16
  16. [10] Jala [*]

    Jako ostatní bych také uvítala recept na meruňkové špízy.

    Ráda se přiučím!Sml16Sml16Sml16

    1. na komentář reaguje kuty — #15
    superkarma: 0 12.07.2012, 15:27:53
  17. avatar
    [9] Eliana [*]

    polníček miluju, takže tuhle kombinaci zkusím, mňáááámSml16

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:16:06
  18. avatar
    [8] ekleinovka [*]

    Polníčkový salát ještě neznám,meruňkové špízy s masem,s kuřecím by to šlo :(

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:15:08
  19. avatar
    [7] hubajda [*]

    polnickovy salat jsem jeste nedelala

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:10:30
  20. [6] Roland [*]

    Polníčkový salát mám ráda, ale ne s olivovým olejem. A co ty meruňkové špízy ? O nich jsem ještě neslyšela.

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:07:44
  21. avatar
    [5] ladouch [*]

    Olivový olej k nám nesmí nikomu z rodiny nechutná, ale salát bude určitě dobrý  se slunečnicovým olejem.Sml58Sml58

    superkarma: 0 12.07.2012, 14:53:20
  22. avatar
    [4] Hanula [*]

    enka1 — #3 Sml16já zase používám jenom olivový olej - miluju jeho vůni a chuť

    superkarma: 0 12.07.2012, 14:50:24
  23. avatar
    [3] enka1 [*]

    Sml16Sml67

    Nesouhlasím pouze s olivovým olejem, ale jen protože mi nechutná

    1. na komentář reaguje Hanula — #4
    2. na komentář reaguje kuty — #13
    superkarma: 0 12.07.2012, 14:48:47
  24. avatar
    [2] Hanula [*]

    Sml16polníčkový salát neznám - zkusím

    superkarma: 0 12.07.2012, 14:44:19
  25. avatar
    [1] selinka [*]

    Teda Kuty, tak z tebe už je hógo fógo, paní továrníková, hrdá majitelka výstavního objektu a dokonce máte na maso? Omdlela jsem Sml57

    superkarma: 0 12.07.2012, 14:37:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme