Vaření

Tymiánové kuře s citronem

tymiánové kuře s citronem

Mám ráda jídla, po kterých voní celý byt. Proto ráda používám bylinky a koření, a vlastně i proto ráda vařím. Nic nepotěší tak jako když přijde manžel z práce a už od dveří volá, že ta vůně jde cítit až ven, a co že dobrého máme k obědu. A potom sedí, pochutnává si a já mám radost.

Mezi mé oblíbené bylinky patří tymián. Když mi proto kamarádka donesla recept na kuřecí prsíčka s tymiánem, citronem a medem, sbíhaly se mi sliny už jen při čtení. Co lepšího než med a citron v téhle roční době, co voňavějšího než tymián?

Suroviny

4 kuřecí prsíčka
1 bio citron
med
několik snítek tymiánu
sůl a čerstvě umletý pepř

Postup

Pokud můžete, kupte si kuřecí prsíčka s kůží. Ta je potom výborně křupavá. Bio citron z toho důvodu, že budete používat citron i se slupkou, a ten bio by měl být zdravotně nezávadný. Pokud bio neseženete, důkladně slupku umyjte, kartáčkem v horké vodě.

Troubu předehřejeme na nejvyšší teplotu. Osolená a opepřená prsíčka vložíme do pekáče, kůží dolů. Můžeme je trochu podlít vodou. Pečeme přikryté asi 10 minut.
Z citronu si nakrájíme čtyři kolečka.

Prsa otočíme kůží nahoru a položíme na ně plátek citronu. Na každý dáme ještě snítku tymiánu (nebo posypeme sušeným). Nahoru nakapeme trochu medu, maličko posolíme a popepříme. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme, než je maso hotové. Podle potřeby poléváme a podléváme.

Výbornou přílohou jsou opékané brambory nebo rýže.

Dobrou chuť přeje elly.

   
15.11.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [12] Saritka [*]

    Takové chutě, kuře můžu.Sml59Sml59

    superkarma: 0 17.12.2011, 20:08:35
  2. [11] MagdalenaKar [*]

    tymián mám taky k masu ráda

    superkarma: 0 14.12.2011, 23:02:29
  3. [10] Jala [*]

    Lahodí i oku!

    superkarma: 0 13.12.2011, 00:17:39
  4. [9] jithule [*]

    a  co když dám citron normální

    superkarma: 0 30.11.2011, 20:00:41
  5. [8] Keltka [*]

    tymián je k masu opravdu boží...

    superkarma: 0 26.11.2011, 23:28:20
  6. avatar
    [7] saruz [*]

    pěkný recept,jednoduchý,až budu dělat zase kuře,tak vyzkouším

    superkarma: 0 26.11.2011, 23:22:49
  7. [6] tamichita [*]

    to vypada dobre! zkusim!

    superkarma: 0 25.11.2011, 21:18:32
  8. [5] Ajkapajka [*]

    Hned zítra uvařím.

    superkarma: 0 25.11.2011, 20:00:04
  9. avatar
    [4] marcela-1 [*]

    může to být dobré-tymián nepoužívám

    superkarma: 0 25.11.2011, 10:27:56
  10. avatar
    [3] babicka11 [*]

    musí to být dobrota.... a bude - hlavně pro mě... muž má radši bůček Sml52

    superkarma: 0 22.11.2011, 20:23:45
  11. [2] bles [*]

    Jednoduché, rychlé a hlavně tymián milujeme celá rodinka, takže určitě vyzkouším. Jen před pečením masíčko potírám majolkou - viděla jsem to na stránkách Hellmannsu a maso je pak opravdu křehčí a hlavně šťavnatější. Dík za inspiraci.

    superkarma: 0 22.11.2011, 19:50:56
  12. [1] Anai [*]

    Těším se, jak vyzkouším. Sml16 Přesně podle mého gusta a navíc hrozně jednoduché!

    superkarma: 0 15.11.2011, 11:47:12

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme