Domácnost

TVOŘÍME s Ženou-in: Kterýpak králík je ten pravý?

Dnes tady máme další šikovnou cukrářku. Její nick je navia a spolu se svými „zvířátky“ se ukrývá pod šťastnou třináctkou. A proč jsem zvolila titulek: Kterýpak králík je ten pravý? To zjistíte, když kliknete na soutěžní příspěvek č. 13.

Dort „3D“ králík

Dobrý den, prostřednictvím textu i fotografií posílám postup výroby na „3D“ dort - králíka

1. Z upečeného korpusu si vyřízneme hrubý tvar

kralikjedna

2. Nahrubo si sestavíme tvar králíka

kralikk

3. Promažeme a slepíme

fotodva

4. Pomocí nože okrájíme do tvaru

tvar

5. Dotvarujeme punčovinou (Rozdrobené zbytky korpusu zvlhčené šťávou, rumem a spojené krémem. Hmota je podobná hmotě na nepečené cukroví.)

fotopet

6. Pomažeme krémem

fotosest

7. Potáhneme marcipánem, obarvíme a dozdobíme

kralicci

kterýpak králík je ten pravý?

Podobně můžeme vytvořit i jiná zvířátka

prasatko

kocicka

Dobrou chuť :)

navia

____________

Jste velmi šikovná, děkuji, že jste se s námi podělila o tyto nevšední dorty, do kterých je snad i škoda zajet nožem.
Pečte dál s chutí, láskou a fantazií - a nezapomeňte v prosinci sledovat vyhlášení výherkyň.
Saša

 

14. září 2011 byla odstartována nová soutěž: TVOŘÍME s Ženou-in. Potrvá až do 12. prosince 2011, do půlnoci.

Průběh a podmínky soutěže

Soutěž potrvá do 12. prosince 2011, do půlnoci. Až do této doby můžete posílat své výtvory, a to formou fotografií a také přiloženým písemným, nejlépe i fotografickým postupem práce.

Vaše práce budeme průběžně zveřejňovat v rubrice Domácnost, pod hlavičkou: TVOŘÍME s Ženou-in.

V týdnu od 12.–18. prosince pak bude na našich stránkách probíhat dvojí hlasování o nejzajímavější domácí výtvor.

Vyhodnocení a odměna

Výhrou budou dvě dárkové poukázky, každá v hodnotě 1000 Kč do nákupního centra Ikea, výběr zboží dle vlastního výběru.

  • Jednu výherkyni vyberete na základě hlasování vy, čtenářky
  • Druhou výherkyni vybereme my tady, v redakci.

Tak háčkujte, vyšívejte, modelujte, lepte, tvořte… a hlavně posílejte.

Buď přímo na e-mail: stuskova@zena-in.cz, a nebo na redakční e-mail: redakce@zena-in.cz

Do hlavičky nezapomeňte připsat: TVOŘÍME s Ženou-in

Související články

   
03.11.2011 - Tvoříme - autor: Alexandra Stušková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [35] blesksoft [*]

    miluju marcipan a výtvory jak živý

    superkarma: 0 29.12.2012, 08:11:25
  2. [34] jithule [*]

    to je úžasný

    superkarma: 0 13.12.2012, 07:49:41
  3. avatar
    [33] dajrin [*]

    Povedené... Sml67, škoda sníst Sml16.

    superkarma: 0 09.09.2012, 17:35:39
  4. [32] musilovahana [*]

    Tak to jsem nikdy neuměla.

    superkarma: 0 09.09.2012, 15:39:53
  5. avatar
    [31] PBD [*]

    opravdu krásné Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 20.02.2012, 13:58:13

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] aviaki [*]

    Ten kralik fakt nema chybu Sml22Sml22Sml22Sml59Sml59

    superkarma: 0 17.12.2011, 09:09:18
  2. avatar
    [29] honzik101 [*]

    to je opravdu jako živé

    superkarma: 0 12.12.2011, 07:43:04
  3. avatar
    [28] hubajda [*]

    pekne vytvorySml59

    superkarma: 0 10.12.2011, 23:02:23
  4. [27] marienka-m1 [*]

    Hmm, ten pašík je k nakousnutí, moc hezké Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 04.12.2011, 13:07:00
  5. [26] kajinek [*]

    To je paráda.

    superkarma: 0 01.12.2011, 23:26:23
  6. avatar
    [25] marcela-1 [*]

    Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 30.11.2011, 17:01:46
  7. avatar
    [24] denkas [*]

    babicka11 — #23 Taky sem nikdy potahovanej dort nedělala.Vůbec si neumim představit ,jak se to děláSml80

    superkarma: 0 27.11.2011, 18:24:21
  8. avatar
    [23] babicka11 [*]

    ten králík je prostě jako živej... nádhera, já potahované dorty neumím, jen ty "normání" Sml22 a mám pocit, že čím déle je dělám, tím jsou spíš horší Sml52

    1. na komentář reaguje denkas — #24
    superkarma: 0 27.11.2011, 17:53:30
  9. avatar
    [22] ondrasek74 [*]

    Hezké a určitě by se dal namazat i jen krémém.

    superkarma: 0 27.11.2011, 13:59:41
  10. [21] free [*]

    kdo mi upeče????

    superkarma: 0 23.11.2011, 21:07:28
  11. avatar
    [20] kometa [*]

    Nerada dělám dorty ve 3D moc to neumím

    superkarma: 0 03.11.2011, 19:16:20
  12. avatar
    [19] kometa [*]

    navia — #17 já už auto dělala a právě proto, že je těžké se mě do něho nechce

    superkarma: 0 03.11.2011, 19:15:50
  13. avatar
    [18] phoebe24 [*]

    ToraToraTora — #5jestli dcera zlobí......Sml32

    http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=117565&order=1&user=279204

    superkarma: 0 03.11.2011, 19:09:25
  14. avatar
    [17] navia [*]

    kometa — #15 z kulaté formy nebo z plechu.

    Já sama jsem auto nikdy nedělalaSml80

    1. na komentář reaguje kometa — #19
    superkarma: 0 03.11.2011, 18:49:11
  15. avatar
    [16] navia [*]

    kometa — #15 Díky. Jo a neumím počítat..ten první potahovaný byl před dvěma letySml30

    Na auto jsem viděla dobrý návod někde na dortyodmamy.sk nebo tak někde, bylo to jednoduché, z kulatého korpusu, můžu to pohledat jestli chceš.

    superkarma: 0 03.11.2011, 18:40:48
  16. avatar
    [15] kometa [*]

    Nádhera. Vezmu si mustr Sml67. Příští týden dělám auto ve 3D a vůbec se mě nechce Sml30

    1. na komentář reaguje navia — #16
    2. na komentář reaguje navia — #17
    superkarma: 0 03.11.2011, 18:38:13
  17. avatar
    [14] navia [*]

    tetička25 — #13 já ráda poradím, ale jsem amatér a vlastně začátečník. První "potahovaný" dort jsem upekla před 3 lety k narozeninám pro Sml25. Pak jich bylo pár pro rodinu. To až v posledním zhruba půl roce jsem upekla i pár dortů mimo rodinu - známí, kteří viděli fotky nebo tak. Já mám galerii dortů veřejně přístupnou na FB.

    superkarma: 0 03.11.2011, 18:21:16
  18. [13] tetička25 [*]

    navia — #12 díky, zjišťuji detaily, kdybych se do něčeho takového pustila, abych neskončila s půlkou králíka

    tvoje tvoření jsem dala i facebook, tak můžeš sledovat reakce i tam

    1. na komentář reaguje navia — #14
    superkarma: 0 03.11.2011, 17:29:55
  19. avatar
    [12] navia [*]

    tetička25 — #11 určitě déle než půl hodiny.. ideálně přes noc, ale v nouzi i dvě, tři hodiny. Hlavně to musí být ideálně ztuhlé. Před potahováním obvykle ještě navlhčenýma rukama uhladím schladlý krém, aby byl opravdu hladký. Myslím, že krém na tohohle králíka byl z 1 másla a moučné kaše s čokoládou ze 1/4 l mléka a dvou lžic polohrubé mouky.

    1. na komentář reaguje tetička25 — #13
    superkarma: 0 03.11.2011, 16:29:45
  20. [11] tetička25 [*]

    navia — #10 díky

    ještě se zeptám, dobře vychlazený tvar je za jak dlouhou dobu - půl hodiny, hodinu, déle

    z kolika másla je udělaný krém

    1. na komentář reaguje navia — #12
    superkarma: 0 03.11.2011, 14:03:30
  21. avatar
    [10] navia [*]

    tetička25 — #8 Přiznám se, že králíka jsem pekla v létě 2010, ale byl z jednoho korpusu, myslím, že z 8 vajec. Hlava je vykrojená formičkou na velké velikonoční vajíčko vedle zadku a vedle předních tlap zbylo dost materiálu na zadek. Dokonce jak byl seskládaný "nasucho" takjsem tam počítala ještě s jednou vrstvou, na tom promazaném je vidět, že už jsem ji nedala. Všechny odkrojky jsem zpracovala do punčoviny. Marcipán na potažení je "falešný", mléčná potahovka ze sušeného mléka, myslím, že jí určitě bylo přes kilo. Musí se rozválet velký plát, já na dobře vychlazený tvar přenáším pomocí válečku. (namotám to zlehka na váleček a pak od kraje rozmotávám přes "zvíře") Potahovka musí být silná tak 3-5mm jinak se na dortu rozteče. Rozteče se i pokud dort pomažete málo máslovým krémem (nastavený krém musí být minimálně 1 máslo na kaši nebo pudink ze 1/4 l mléka), nebo pokud není dort dobře vychlazený.

    1. na komentář reaguje tetička25 — #11
    superkarma: 0 03.11.2011, 13:47:01
  22. avatar
    [9] Eliana [*]

    Bombastické!!! Pro mne jako milovnici králíkodlaků velkolepé!Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 03.11.2011, 13:39:24
  23. [8] tetička25 [*]

    Mohu se zeptat, na té první fotce je vyříznutá ta spodní část těla a z čeho jsou vyříznuté ty další části, je potřeba ještě jeden kus nebo se to vešlo na tu zbývající část, přijde mě, že už je tam málo těsta na tolik dílů.

    Na jak velký průměr se musí rozválet ten marcipán, aby se králík potáhl najednou, nebo kolik toho marcipánu musí být váhově. 

    1. na komentář reaguje navia — #10
    superkarma: 0 03.11.2011, 13:25:28
  24. avatar
    [7] navia [*]

    Věrulinka — #6 Děkuji všem, Věrulinko - já bych zase potřebovala naučit od tebe jiné věci. Ale ty ses stěhovala nedávno a já bych sice chtěla, ale nikam daleko, takže - smůla. Ještě, že je net a fotopostupySml30

    superkarma: 0 03.11.2011, 12:44:21
  25. avatar
    [6] Věrulinka [*]

    Sml67 jsi nesmírně šikovná, škoda že nebydlíš blíže, chodila bych k tobě se učit tvořit dobroty Sml67Sml30

    1. na komentář reaguje navia — #7
    superkarma: 0 03.11.2011, 12:38:45
  26. avatar
    [5] ToraToraTora [*]

    Za týden má dcera narozeniny....pořád se přemlouvám, že spáchám něco odvážného, ale nevím nevím, mám ruce na dorty volšový

    1. na komentář reaguje phoebe24 — #18
    superkarma: 0 03.11.2011, 10:58:20
  27. avatar
    [4] Kopretina3 [*]

    Sml59

    superkarma: 0 03.11.2011, 08:56:56
  28. avatar
    [3] átéčko [*]

    To je paráda!

    superkarma: 0 03.11.2011, 07:27:36
  29. [2] funnka [*]

    Moc krásný,to bych si netroufla

    superkarma: 0 03.11.2011, 07:19:05
  30. avatar
    [1] enka1 [*]

    Sml67Sml59

    superkarma: 0 03.11.2011, 07:03:20

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme