Netradiční tvarohový koláč stvoříte za pomoci skvělých surovin. Vyzkoušejte náš recept!

Tvarohový koláč s brusinkovým želé a brandy snaps

4 porce

tvaroh

Suroviny:

  • 300 g sýra Philadelphia
  • 200 g cukru
  • 2 lžíce škrobu
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 10 ml smetany
  • 1 vanilkový lusk

 

  • 100 g kakaových sušenek
  • 2 lžíce másla
  • 100 g cukru
  • špetka mleté skořice
  • 1 lžíce kakaa

 

  • 100 ml červeného vína
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • 3 plátky želatiny

 

  • 210 ml kukuřičného sirupu
  • 200 g cukru
  • Špetka zázvoru
  • 50 ml smetany
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce másla

Cukr, škrob a philadelphii rozmícháme, dokud se jednotlivé přísady dobře nepromísí. Poté přidáme smetanu, vmícháme žloutky, vanilkový lusk a zbylé suroviny.

V misce rozdrtíme sušenky, promícháme s ostatními surovinami a vymačkáme do dortové formy jako základnu. Jde to dobře například dnem skleničky. Vlijeme tvarohovou směs a pečeme při 100 stupních asi 60 minut.

Brusinky namočíme do vína, přidáme cukr a necháme přes noc nasáknout. Brusinky scedíme, tekutinu zahřejeme a přimícháme želatinu a vložíme zpět brusinky a necháme ztuhnout ve formě. Krájíme na kostky.

Brandy snaps = vše smícháme, na plechu tvoříme kolečka a rychle pečeme v troubě.

Recept připravil: Radek Šubrt – šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku, kterého budete moci vidět opět na 2. ročníku Gastro Food Fest Litoměřice, www.gastrofoodfest.cz

Reklama