Vaření

Tvarohový dort

cheesecake

Originální cheesecake se připravuje ze sýra Philadelphia. Prý. Ale my máme doma rádi variaci na tento skvělý dezert - z obyčejného českého tvarohu. Je velice svěží a skvěle ho doplní jakékoliv červené ovoce - maliny, jahody, rybíz...

Suroviny

korpus
140 g máslový sušenek
30 g cukru krupice
2 lžíce kvalitního kakaa
50 g rozpuštěného másla

tvarohový krém
3 x 250 g kelímek polotučného nebo tučného tvarohu
150 g cukru moučka
4 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
80 g bílé čokolády

Postup

Všechny suroviny na korpus dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Vznikne voňavá křupavá hmota, kterou vysypeme na dno rozevírací formy. Parádní vychytávka je vystřihnout kolečko z pečícího papíru, které dáme na dno formy a přivřeme. Hotový dort potom i s papírem stáhneme ze dna formy a lépe se nám krájí.

Korpus důkladně uhladíme lžící, na okrajích ho lehce vytlačíme do výšky.

Připravíme si tvarohový krém. Všechny suroviny, včetně rozpuštěné čokolády vyšleháme metličkou ručně, nebo v robotu s metlou. Směs nalijeme na připravený korpus.

Vložíme do trouby, vyhřáté na 175 °C. Při této teplotě pečeme 15 minut. Poté ztlumíme na 140 °C a dopečeme asi 45 minut. Povrch bude pevný, ale uvnitř se bude dezert lehce chvět.

Vyndáme z trouby a necháme důkladně vychladit. Nejlépe do druhého dne. Poté objedeme příborovým nožem dort po obvodu formy, aby se odlepil od krajů. Sesuneme ze dna a krájíme, nožem namočeným v horké vodě.

Dozdobíme ovocem a podáváme.

Dobrou chuť přeje elly.

   
08.03.2013 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [26] Maria28 [*]

    Už mám zkopírováno

    superkarma: 0 03.04.2013, 19:09:15
  2. [25] kubabi [*]

    Tento typ moučníkůmám velmi ráda.

    superkarma: 0 20.03.2013, 19:44:41
  3. [24] denisa23 [*]

    Vypadá lahodně.

    superkarma: 0 20.03.2013, 16:40:50
  4. [23] V19 [*]

    mali sme podobný cez víkend

    superkarma: 0 20.03.2013, 12:59:29
  5. [22] charles88 [*]

    jo dortíky ty já můžuSml59Sml67

    superkarma: 0 20.03.2013, 09:37:52
  6. [21] jithule [*]

    mnamka

    superkarma: 0 14.03.2013, 17:15:50
  7. avatar
    [20] dajrin [*]

    medulka — #19 Sml22---Sml67

    superkarma: 0 14.03.2013, 16:52:15
  8. avatar
    [19] medulka [*]

    to vypadá moooc dobře!Sml67

    1. na komentář reaguje dajrin — #20
    superkarma: 0 11.03.2013, 14:17:08
  9. [18] tarzan123 [*]

    vypadá mňamkózně!

    superkarma: 0 11.03.2013, 13:31:17
  10. avatar
    [17] elly [*]

    kobližka — #8 škrob v žádném případě!!! Čokoláda je tam pro chuť. Pevnost zajistí ztuhnutí tvarohu a vejce. Ztuhne vám to krásně i bez čokolády! Tak s chutí do toho :-)

    superkarma: 0 10.03.2013, 21:21:52
  11. [16] Trefa [*]

    Trefa:vyzkousim,je to neco noveho,diky.

    superkarma: 0 10.03.2013, 21:04:01
  12. [15] Lydia001 [*]

    Cheesecake mám moc ráda.

    superkarma: 0 09.03.2013, 13:41:12
  13. [14] Roland [*]

    Opsala jsem si a vyzkouším, vypadá moc lákavě.

    superkarma: 0 08.03.2013, 16:07:47
  14. avatar
    [13] kobližka [*]

    ToraToraTora — #11 Ty taky nemají chybu Sml16Sml59

    superkarma: 0 08.03.2013, 15:26:08
  15. avatar
    [12] daska59 [*]

    Tyhle dezerty jsou moje Sml67. Tomu nikdy neodolám.

    superkarma: 0 08.03.2013, 13:07:56
  16. avatar
    [11] ToraToraTora [*]

    kobližka — #10 No jasně, to jsou Vánoce mezi čokoládami. Sml67 Ještě mi moc chutnají ty Ritter čokolády

    1. na komentář reaguje kobližka — #13
    superkarma: 0 08.03.2013, 12:51:32
  17. avatar
    [10] kobližka [*]

    ToraToraTora — #9 No vidíš,to je dobrý nápad,díky.

    P.S. Za dokonalou považuju švýcarskou čokoládu Lindt Sml58

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #11
    superkarma: 0 08.03.2013, 12:46:07
  18. avatar
    [9] ToraToraTora [*]

    kobližka — #8 A nebo tam dej trošku škrobu. S ním se potom tvarohová nádivka krájí krásně a nemusíš nůž máčet ani v teplé vodě. Já bílou čokoládu miluju, i když vím, že to vlastně není čokoláda, ale stejně....je dokonalá Sml16

    1. na komentář reaguje kobližka — #10
    superkarma: 0 08.03.2013, 12:42:29
  19. avatar
    [8] kobližka [*]

    ToraToraTora — #7 No asi je to možné,že tam ta bílá čokoláda je zapotřebí,když se to dělá z tvarohů,to já nevím,ještě jsem ho nedělala.Ale když se teď tak rozhlížím po různých receptech,v žádném ta čokoláda není.Možná proto,že se to dělá z mascarpone.Netuším a tak se toho teda raději nepustím Sml16

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #9
    2. na komentář reaguje elly — #17
    superkarma: 0 08.03.2013, 12:39:05
  20. avatar
    [7] ToraToraTora [*]

    kobližka — #6 Když ten dort vychladne, tak samozřejmě že se ta studená bílá čokoláda podílí na pevnosti oné bílé hmoty. takže to bez ní jde, ale pozná se to na chuti i při krájení a servírování.

    1. na komentář reaguje kobližka — #8
    superkarma: 0 08.03.2013, 11:55:23
  21. avatar
    [6] kobližka [*]

    elly — #5 Díky,já jen,že jí vyloženě nemusím,tak to zkusím bez ní.Už jsem se na takovýhle dort chystala dlouho,tak teď mám recept přímo tady.

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #7
    superkarma: 0 08.03.2013, 09:23:16
  22. avatar
    [5] elly [*]

    kobližka — #4 nemusí, ale chutná to lépe ;-)

    1. na komentář reaguje kobližka — #6
    superkarma: 0 08.03.2013, 09:13:09
  23. avatar
    [4] kobližka [*]

    Mám dotaz:musí tam být ta bílá čokoláda?

    1. na komentář reaguje elly — #5
    superkarma: 0 08.03.2013, 08:30:38
  24. [3] kukátko [*]

    Podle těch surovin jsem si myslela, že je nepečený, jen mě mátla ta  vajíčka.

    bonda — #2 Já myslím, že se to shora načvachtá tím tvarohem. Vždyť je tam psáno "křupavá hmota" a "nasypeme" do formy.

    superkarma: 0 08.03.2013, 07:39:36
  25. avatar
    [2] bonda [*]

    nechápu, čím ten korpus drží pohromadě

    1. na komentář reaguje kukátko — #3
    superkarma: 0 08.03.2013, 06:43:11
  26. [1] lidicka [*]

    Zkusíme, tvarohové dobroty mám rádaSml22

    superkarma: 0 08.03.2013, 06:09:48

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme