tvarohové koblihy

Ochutnali jste v dětství někdy tvarohové koblihy? Pak se k nim určitě rádi vracíte. Jsou totiž výborné. Kdo je ještě nezná, může se inspirovat naším dnešním receptem.

My jsme je jako děti milovali. Nejčastěji s kopcem šlehačky. A to stačilo. Dnes si s nimi rádi pohrajeme a vytvoříme k nim ovocnou omáčku, zdobíme kysanou smetanou nebo šlehačkou, povidly, mákem, čerstvým ovocem. To už záleží na chuti každého, jak si koblihy doladí.

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g měkkého plnotučného tvarohu
  • trochu vody (podle potřeby)
  • slunečnicový nebo řepkový olej na smažení
  • cukr s vanilkou na obalení

na omáčku

  • 300 g mražených malin
  • třtinový cukr podle chuti

Postup

Prášek do pečiva vmíchejte do mouky. Všechny suroviny dejte do mísy. Vodu zatím vynechejte. Tu přidáte podle potřeby.

tvarohové koblihy

Vařečkou umíchejte těsto. Bude držet pohromadě a trochu lepit. Nevadí!

tvarohové koblihy

Připravte si velkou pánev a do ní nalijte olej, stačí menší vrstva. Vezměte si dvě polévkové lžíce. Jednou naberte těsto a tou druhou si pomozte vytvarovat koblížek, který pustíte do rozpáleného oleje.

Otáčejte, aby byly koblížky ze všech stran usmažené. Ke konci jich může být na pánvičce klidně hodně, jak vidíte na fotce. Na mírnější teplotu se tak koblížky pěkně prosmaží i uvnitř.

koblihy

Horké koblihy obalujte ve směsi moučkového cukru s vanilkovými semínky.

tvarohové koblihy

Koblížky musí být obalené pěkně ze všech stran. Odkládejte je na čistý talíř.

masopustní koblihy

Podávejte s ovocem, ovocnou omáčkou, povidly, kysanou smetanou, šlehačkou, rozpuštěnou čokoládou. Jak máte chuť.

tvarohové koblihy

Dobrou chuť přeje Elly.

Tvaroh je výborná surovina, která se vám bude hodit do sladkých i slaných jídel

Strouhaný kakaový koláč s tvarohem

Strouhaný čokoládový koláč s tvarohem

tvarohové mističky

tvarohovo makový koláč

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama