tvarohové knedlíky s ovocem

Ovocné knedlíky posypané mákem, křupavou strouhankou nebo jen pocukrované a polité rozpuštěným máslem. Kdo by je neměl rád? Dnes pro vás máme recept na tvarohové těsto, do kterého můžete zabalit jakékoliv oblíbené ovoce.

V létě se u nás na talíři musí vystřídat snad s každým ovocem. Nejprve s jahodami. Potom s meruňkami, broskvemi, borůvkami i švestkami. Netroufám si říct, které jsou nejlepší. Pro každého asi jiné. Tvarohové těsto v našem dnešním receptu je snadné, nekynuté. Připravíte těsto, zabalíte ovoce, uvaříte a podáváte.

Suroviny

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 ml mléka
  • špetka soli
  • 50 g změklého másla
  • ovoce

Postup

Z připravených surovin si umíchejte hladké těsto, které nebude lepit.

tvarohové knedlíky

Podle potřeby (v případě, že lepí), přidejte ještě trochu mouky.

tvarohové knedlíky

Připravte si ovoce. Jahody mohou být vcelku, borůvek na jeden knedlík více. Ovoce s peckou vypeckujte.

meruňkové knedlíky

Oddělujte kousky těsta, které v dlani vytvarujete na placku.

švestkové knedlíky

Doprostřed položte ovoce, knedlík „zavřete“, pořádně spojte a uválejte do pěkného kulatého tvaru.

meruňkové knedlíky

Takto připravte celou hromadu knedlíků. Z uvedeného množství surovin bude asi dvacet knedlíků, podle velikosti ovoce, které použijete.

borůvkové knedlíky

Vařte ve velkém hrnci, v mírně osolené vodě, 5 - 8 minut (podle velikosti).

Hotové knedlíky nechejte okapat a podávejte s tím, co máte rádi:

  • s mákem, cukrem a máslem
  • dokřupava opečenou strouhankou, máslem a cukrem
  • strouhaným tvarohem, máslem a cukrem
  • strouhaným perníkem a máslem
  • jen s cukrem a máslem
  • ...

meruňkové knedlíky

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Reklama