Zdraví

Tři návyky, které vaše zažívání ocení

Možná patříte k těm, pro které je vaření nejlepší relax. Nebo pro vás naopak představuje každodenní rutinu, které byste se rádi vyhnuli. Čemu bychom se asi rádi vyhnuli všichnni, jsou občasné trávicí potíže a projevy jako pálení žáhy, únava nebo pocit plnosti, který je daleko za hranicí příjemné sytosti. Jak podpořit vaše zažívání, aby se těmito projevy nemuselo hlásit o pozornost a péči?

gall

1.      Dopřejte si klid a pravidelnost

Od zítra si budu chystat svačiny do práce. Začnu snídat. Přestanu obědvat u počítače. A jaké je vaše předsevzetí, pokud je o stravovací návyky? Dobře víme, co bychom měli, ale povinností je tolik, že v praxi přes den často zhltneme housku se sýrem a teprve večer doma v klidu začneme doopravdy jíst.

TIP na změnu:

Nechtějte po sobě hned od začátku zázraky a začněte postupně. Přidejte si do tašky jablko a jogurtový nápoj a třeba brzy zjistíte, že se po malých svačinkách skutečně cítíte lépe a budete mít o to větší chuť připravovat si lepší, byť na přípravu náročnější pokrmy. Ve výsledku můžete také ušetřit, například za sladkosti či „slanosti“ v automatu, do kterého bez svačinek později odpoledne úplně hladoví stejně zajdete, nebo za množství jídla, které po celodenním půstu večer doma navíc sníte. Pro dobré trávení nezapomeňte jíst nejen pravidelně, ale také v klidu.

2.      Pestrost

Možná to sami znáte. Chtěli byste jíst pestrou a vyváženou stravu, ale protože často nakupujete a vaříte ve spěchu, vracíte se stále ke stejným prověřeným receptům. Ne, že by byly špatné, ale je možné, že v poněkud omezeném jídelníčku nevědomky opomíjíte zdroje důležitých živin nebo naopak volíte takové kombinace, které mohou způsobit potíže s trávením či nadměrným nadýmáním.

TIP na změnu:

A jak si postupnou změnu zpříjemnit? Zařaďte jednou týdně do jídelníčku nové nebo méně obvyklé jídlo, například z dražších surovin, které si obvykle nedopřáváte. Pokud budou patřit k těm zdravějším, potěšíte nejen sebe, ale i své zažívání.

3.      Hořká chuť

Jsme zvyklí si život spíše zpříjemňovat. A protože nám hořká chuť nepřináší tak příjemné pocity jako sladká či slaná, často ji ze svého jídelníčku zcela vyřazujeme. Jenže je to právě hořká chuť, která stimuluje žaludek, játra, žlučník a slinivku břišní k tomu, aby začaly uvolňovat životně důležité trávicí šťávy potřebné k optimálnímu využití všech živin, které přijímáme. V řadě tradičních kultur mají proto na rozdíl od moderní západní společnosti své místo hořké žaludeční kapky.

TIP na změnu:

Desítku hořkých bylin, jejichž chuť je zjemněna fruktózovým sirupem a aromatickými bylinami, obsahuje novinka Floradix Gallexier®.  Jde o tekutý doplněk stravy, který je ideální jako aperitiv nebo digestiv. Díky pampelišce, artyčoku, kurkumě, zázvoru, kardamonu a dalším bylinám přispívá k intenzivnější produkci tělu vlastních trávicích šťáv, a tak podporuje lepší trávení i v případě těžkých a tučných jídel. Přispívá i ke zmírnění pocitu plnosti a nadýmání. Neobsahuje konzervanty, laktózu, barviva, lepek ani alkohol. Doporučená cena doplňku stravy Floradix Gallexier® je 319 Kč za balení 250 ml. K dostání je v síti lékáren.

Více na www.salushaus.cz.

   
10.11.2016 - Zdraví - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [3] Andreadornova [*]

    Naštěstí nemám

    superkarma: 0 10.11.2016, 18:41:35
  2. [2] Misička [*]

    Nemám s tím naštěstí problémy.

    superkarma: 0 10.11.2016, 13:59:47
  3. [1] bobani [*]

    naštěstí nepotřebuji

    superkarma: 0 10.11.2016, 09:51:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme