treska se špenátem

Další z receptů pro ty z vás, které tlačí čas, a přesto si rádi pochutnají na kvalitním a dobrém jídle. Čerstvé suroviny a pár minut času a vykouzlíte neodolatelnou pochoutku. Tresku můžete nahradit i jinou oblíbenou rybou. V naší rodině je takhle upravený oblíbený losos.

Suroviny

4 filety z tresky
sůl a čerstvě mletý černý pepř
1 sáček čerstvých špenátových listů (400 - 600 g)
4 stroužky česneku (českého!!!)
trocha olivového oleje

Postup

Tresku omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Na trošce rozpáleného oleje ji lehce orestujeme - z každé strany asi 3 až 4 minuty. Poté z pánvičky vyjmeme a dáme stranou.
Omytý špenát osušíme a nasekáme nahrubo. Oloupaný česnek nasekáme najemno a hodíme na pánev s olejem po rybě. Promícháme, trochu opečeme a přidáme špenát. Ten jen krátce prohřejeme, zamícháme a necháme jen maličko zavadnout. Trošku osolíme a můžeme okořenit muškátovým oříškem.
Na chviličku můžeme na špenát položit kousky ryby, aby se prohřály.
Na talíř servírujeme špenát a na něj položíme opečenou rybu.

Jako příloha je skvělá čerstvá bagetka.

TIP: Pro zjemnění můžeme špenát zakápnout trochou smetany.

Dobrou chuť přeje Laďka.

Reklama