Vaření

Treska se špenátem

treska se špenátem

Další z receptů pro ty z vás, které tlačí čas, a přesto si rádi pochutnají na kvalitním a dobrém jídle. Čerstvé suroviny a pár minut času a vykouzlíte neodolatelnou pochoutku. Tresku můžete nahradit i jinou oblíbenou rybou. V naší rodině je takhle upravený oblíbený losos.

Suroviny

4 filety z tresky
sůl a čerstvě mletý černý pepř
1 sáček čerstvých špenátových listů (400 - 600 g)
4 stroužky česneku (českého!!!)
trocha olivového oleje

Postup

Tresku omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Na trošce rozpáleného oleje ji lehce orestujeme - z každé strany asi 3 až 4 minuty. Poté z pánvičky vyjmeme a dáme stranou.
Omytý špenát osušíme a nasekáme nahrubo. Oloupaný česnek nasekáme najemno a hodíme na pánev s olejem po rybě. Promícháme, trochu opečeme a přidáme špenát. Ten jen krátce prohřejeme, zamícháme a necháme jen maličko zavadnout. Trošku osolíme a můžeme okořenit muškátovým oříškem.
Na chviličku můžeme na špenát položit kousky ryby, aby se prohřály.
Na talíř servírujeme špenát a na něj položíme opečenou rybu.

Jako příloha je skvělá čerstvá bagetka.

TIP: Pro zjemnění můžeme špenát zakápnout trochou smetany.

Dobrou chuť přeje Laďka.

   
30.01.2012 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [15] kubabi [*]

    Na obrázku to vypadá moc lákavě.

    superkarma: 0 20.03.2013, 21:18:51
  2. avatar
    [14] dajrin [*]

    Kombinaci se špenátem jsem ještě nejedla... Sml58

    superkarma: 0 11.11.2012, 22:28:14
  3. avatar
    [13] dajrin [*]

    Kombinaci se špenátem jsem ještě nejedla... Sml58

    superkarma: 0 11.11.2012, 22:27:32
  4. avatar
    [12] Lubička [*]

    jsem ve znamení ryb,tak mám rybku ráda i k jídlu a kombinace se špenátem mi chutná

    superkarma: 0 29.02.2012, 23:43:36
  5. avatar
    [11] daska59 [*]

    jo, jo rybičky ozkoušíme, máme čím dál raději

    superkarma: 0 26.02.2012, 17:04:58
  6. avatar
    [10] ekleinovka [*]

    Tak to by mne zabilo,mám alergii jak na špenát,tak i na ryby.....

    superkarma: 0 19.02.2012, 17:51:50
  7. [9] Jala [*]

    Nezábudka — #7 Už jsem o knihách Antónie Mačingové slyšela hodně chvály. Je tam hodně rybích receptů? Já jen - že ryby opravdu miluju a dělám minimálně 2x týdně.Sml16

    superkarma: 0 04.02.2012, 17:45:00
  8. [8] Nezábudka [*]

    a aby som nezabudla - k tomu celerové hranolky a človek si ani nespomenie na zemiaky :)

    superkarma: 0 03.02.2012, 10:29:21
  9. [7] Nezábudka [*]

    je to super jedlo, ešte lepšie chutí takto: na teflonke rozpustiť maslo - osoliť ho, dať plátky tresky, o chvíľu otočiť a za pár minút je to hotové. Už 4 mesiace sa stravujem podľa knihy od p. Mačingovej a schudla som 7 kg za mesiac - ale hlavne 4 cm na páse, bruchu i stehnách.. :) už sa na to dali so mnou 3 kolegyne :) človek nestratí svaly, len tuk - a je to už na celý život a mne to tak chutí :)

    1. na komentář reaguje Jala — #9
    superkarma: 0 03.02.2012, 10:27:49
  10. [6] anita75 [*]

    tak toto jídlo se musí rozpustit na jazyku--mnam

    superkarma: 0 02.02.2012, 15:01:27
  11. [5] Danulka K. [*]

    Vypadá nádhern+ě, ale nejím ryby, kdo to má rád,si jistě pochutná, již hezké servírování také navodí chutě.

    superkarma: 0 02.02.2012, 10:43:50
  12. [4] free [*]

    od pondělí držím dietu,  tohle je dietníSml16Sml16

    superkarma: 0 01.02.2012, 17:31:12
  13. avatar
    [3] Věrulinka [*]

    Rybu miluju, špenát můžu, dala bych si Sml67

    superkarma: 0 30.01.2012, 12:35:15
  14. [2] FAXÍK [*]

    vypadá to lákavě, hned bych si dala Sml59

    superkarma: 0 30.01.2012, 10:26:17
  15. avatar
    [1] delfi.na [*]

    vypadá to jednoduše a hlavně dobře .. vyzkouším Sml58Sml59

    superkarma: 0 30.01.2012, 09:01:58

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme