DSC_0017.jpg (96 KB)

Připravit květákové pyré je snadné. Není nutné přemýšlet nad velkým dochucováním. Sůl, bílý pepř a muškátový oříšek doladí květák přesně tak, jak potřebujete. Do dnešního receptu jsem použila tresku, bude se však hodit téměř jakákoliv ryba.

Suroviny

  • 4 filety tresky nebo jiné ryby
  • 200 g cherry rajčat
  • olivový olej
  • kousek másla
  • sůl
  • černý pepř

na květákové pyré

  • 1 květák
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový oříšek

DSC_0022.jpg (81 KB)

Postup

Květák rozeberte na menší růžičky a dejte vařit do osolené vody. Vařte doměkka. Vodu slijte a květák dejte do výkonného mixéru. Smetanu ohřejte a přidejte do mixéru ke květáku. Rozmixujte do hladké a nadýchané směsi.

Připravit rybu bude rychlovka, to zvládnete, než se vám rozmixuje květák :-)

Filety z tresky omyjte, důkladně osušte a z obou stran ochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.

Na pánvičce rozehřejte kousek másla s trochou olivového oleje a při nepříliš vysoké teplotě tresku opečte z obou stran. Dejte stranou na nahřátý talíř a na pánvičku po opékání tresky vhoďte všechna rozpůlená cherry rajčata. Ochuťte solí a pepřem. Opékejte pět minut.

Podávejte v hlubším talíři. Květákové pyré, na něm tresku a rajčata, lehce přelité výpekem z ryby, rajčat, máslem a olivovým olejem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nápadité rybí pokrmy na talíři

Treska s rajčaty a quinoou

treska1.jpg (116 KB)

Rybí filé s bulgurem a žampiony

rybabulgur.png (674 KB)

Lososové kousky v sezamové krustě

losos1.png (652 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama